5 Πράγματα που δεν Πρέπει Ποτέ Ξανά να Πετάξετε στα Σκουπίδια

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΙΔΕΕΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ

5 Πράγματα που δεν Πρέπει Ποτέ Ξανά να Πετάξετε στα Σκουπίδια

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να πετάτε άφοβα στα σκουπίδια και μερικά άλλα που απαγορεύεται δια ροπάλου να πετάτε. Δείτε ποια είναι αυτά και μην τα ξαναπετάξετε ποτέ.

Μπαταρίες Η αλήθεια είναι πως οι μπαταρίες είναι τόσο μικρές που είναι πολύ εύκολο να τις πετάξει κανείς χωρίς να το πολυσκεφτεί. Μην το κάνετε σε καμία περίπτωση. Οι μπαταρίες περιέχουν μέταλλα, όπως είναι ο ψευδάργυρος, το νικέλιο και το κάδμιο, πράγμα που σημαίνει πως δεν πρέπει να πετιούνται μαζί με τα άλλα σκουπίδια ακόμα και με αυτά που είναι για ανακύκλωση. Αντιθέτως, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρία Άφης Α.Ε. η οποία αναλαμβάνει με ειδικά κουτιά που έχει τοποθετήσει σε διάφορα καταστήματα την ανακύκλωση όλων των μπαταριών. Στο site της εταιρίας μπορείτε να δείτε που βρίσκεται ο πλησιέστερος σε εσάς κάδος ανακύκλωσης μπαταριών, να συγκεντρώνετε όλες τις μπαταρίες σας και να τις πετάτε όλες μαζί.

Ηλεκτρονικές συσκευές Μην πετάτε τις παλιές ηλεκτρονικές σας συσκευές στα σκουπίδια. Τηλεοράσεις, dvd players, laptop και εκτυπωτές καλό είναι να ανακυκλώνονται. Αυτό ακριβώς κάνει η εταιρία Aνακύκλωση Συσκευών Α.Ε., η οποία αποτελεί τον υπεύθυνο φορέα για την οργάνωση και τη λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού στην Ελλάδα.

Λάμπες φθορισμού (CFL) Αυτές οι λάμπες πέρα από πολύ αποτελεσματικές είναι και πολύ καλές για το περιβάλλον. Παρόλα αυτά περιέχουν και λίγο υδράργυρο πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι ασφαλείς για να πετιούνται μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια. Oι συγκεκριμένοι λαμπτήρες οικονομίας θα πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης σε συμβεβλημένους δήμους και συνεργαζόμενα καταστήματα λιανικής. Η εταρία που τις ανακυκλώνει είναι η Φωτοκύκλωση Α.Ε. 

Ανιχνευτές καπνού Αυτές οι συσκευές προστατεύουν εσάς και την οικογένειά σας από τη φωτιά αλλά πρέπει να αντικαθίστανται κάθε περίπου 10 χρόνια. Οι ανιχνευτές ιονισμού καπνού εκπέμπουν και ένα μικρό ποσοστό ακτινοβολίας και έτσι πρέπει να επιστρέφονται στον κατασκευαστή τους, αφού αφαιρεθούν οι μπαταρίες τους. Από την άλλη μεριά οι φωτοηλεκτρικοί ανιχνευτές μπορούν να ανακυκλωθούν όπως και οι υπόλοιπες ηλεκτρονικές συσκευές.

Μπογιές Οι μπογιές που έχουν σαν βάση τους το νερό μπορούν να πεταχτούν κανονικά στα σκουπίδια. Αντιθέτως οι μπογιές που έχουν σαν βάση τους το λάδι περιέχουν χημικές ουσίες οι οποίες πρέπει να ανακυκλώνονται σωστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Λύσεις για Οικολογία και Οικονομία

.

Αν θέλετε εκτός από τη φύση, να ευδοκιμήσει και το περιβάλλον του πορτοφολιού σας, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές.

8 Εύκολοι Τρόποι για Οικολογικά Χριστούγεννα

.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γιορτάσετε φέτος πιο οικολογικά τα Χριστούγεννα. Ορίστε οι πιο εύκολοι από αυτούς.

12 Απλά Tips για Οικολογία και Οικονομία Μέσα στο Σπίτι

.

Υιοθετήστε έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής με αυτά τα 12 tips.

Παλιά υλικά: Η νέα μόδα!

.

Μια από τις πιο ισχυρές τάσεις της εποχής είναι η αξιοποίηση παλιών αντικειμένων και υλικών. Έτσι, οι ντιζάινερ ανέδειξαν τα παλιά ξύλα σε νέα μεγάλη μόδα χρησιμοποιώντας τα για να επενδύσουν από τοίχους μέχρι cosy έπιπλα.

8 DIY Έπιπλα και Διακοσμητικά από Κούτσουρα!

.

Μοναδικά διακοσμητικά αντικείμενα από κορμούς και κούτσουρα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με λίγο κόπο και ακόμα λιγότερα χρήματα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Χρήσιμα Αντικείμενα στο Σπίτι Κάθε Άντρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική: Δείτε τα Πλεονεκτήματά της!