Φέρτε την Έμπνευση Πίσω στη Ζωή σας Αλλάζοντας Μόνο Διακόσμηση!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Φέρτε την Έμπνευση Πίσω στη Ζωή σας Αλλάζοντας Μόνο Διακόσμηση!

Το σπίτι μας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας και γι’ αυτό πολλοί λένε τη γνωστή φράση «Δείξε μου το σπίτι σου να σου πω ποιος είσαι». Δείτε λοιπόν μερικούς πρωτότυπους τρόπους να το ανανεώσετε όταν όλα τα υπόλοιπα έχουν αποτύχει. 

Το σπίτι μας είναι η πηγή έμπνευσή μας, ο χώρος που μας προδιαθέτει να κάνουμε πράγματα ή ο χώρος που μας καταδικάζει να ζούμε μια βαρετή και υποτονική ζωή. Κάνοντας κάποιες αλλαγές στο σπίτι σας θα καταφέρετε να φέρετε πίσω τη χαμένη σας έμπνευση και να ζήσετε μια πολύ πιο δημιουργική ζωή. Ορίστε πώς.

Προσθήκη ξύλου Το ξύλο είναι ένα υλικό που έχει την μαγική ικανότητα να κάνει έναν χώρο να δείχνει πιο ζεστός. Αν έχετε σκοπό να κάνετε ανακαίνιση στο σπίτι σας θα σας προτείναμε να βάλετε ξύλινα πατώματα. Αν από την άλλη μεριά αν δε θέλετε να μπείτε σε τόσο μεγάλα έξοδα μπορείτε απλά να ενισχύσετε το σπίτι σας με ξύλινα μικροέπιπλα και διακοσμητικά.

Χρησιμοποιήστε το ξύλο όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στο σπίτι σας.

Χρησιμοποιήστε το ξύλο μέσα στο σπίτι σας - και μη διστάσετε να συνδυάσετε διαφορετικά είδη ξύλου.

Τέχνη Λένε ότι μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις και όχι άδικα. Βρείτε όμορφα έργα τέχνης για τους τοίχους του σπιτιού σας και επιλέξτε πίνακες ζωγραφικής που σας εμπνέουν και σας δημιουργούν μόνο θετικά συναισθήματα. Οι σκοτεινές εικόνες, όσο όμορφες κι αν είναι, καλύτερα να λείπουν. Κάντε καλή έρευνα αγοράς για να βρείτε πίνακες που σας εκφράζουν. Δεν είναι απαραίτητο να σας εμπνέει ένας πίνακας που αποτυπώνει ένα όμορφο τοπίο. Μπορεί να προτιμάτε κάτι πιο αφηρημένο ή μπορεί κάποιες συγκεκριμένες αποχρώσεις να σας δημιουργούν πιο θετικά συναισθήματα. Μια επίσης καλή λύση είναι να δημιουργήσετε μόνοι σας διάφορα έργα κάνοντας diy projects ή βάζοντας τη φαντασία σας σε λειτουργία.

Φτιάξτε έναν Πίνακα με τα Χρώματα που έχει η Διακόσμηση σας.

Η τέχνη υπάρχει για να εμπνέει και να εξάπτει τη φαντασία μας.

Η τέχνη υπάρχει για να εμπνέει και να εξάπτει τη φαντασία μας.

Χαμηλός καναπές Ένας χαμηλός καναπές δημιουργεί μια πιο χαλαρή διάθεση σε έναν χώρο. Αν θέλετε να αγοράσετε καινούριο καναπέ τότε αποφύγετε να αγοράσετε καναπέδες με σκληρά υφάσματα ή σκληρά μαξιλάρια. Επιλέξτε καναπέ που ναι μεν έχει καλή ποιότητα μαξιλαριών αλλά που δεν είναι πολύ σκληρός και απρόσιτος. Διαλέξτε κάποιον καναπέ που νιώθετε πως σας ελκύει και σας δημιουργεί το συναίσθημα της ξεκούρασης και της άνεσης.

Μάθετε εδώ πώς να διαλέξετε τον σωστό καναπέ για εσάς σε 5 βήματα.

Ένας χαμηλός καναπές δίνει πιο ωραία ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Ένας χαμηλός καναπές δίνει πιο ωραία ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Ράφια Τα πολλά κλειστά ντουλάπια μπορεί να κάνουν έναν χώρο να δείχνει λίγο κλειστοφοβικός. Άλλωστε η μόδα στη διακόσμηση προτείνει να βάζουμε ανοιχτά ράφια στο σπίτι μας ακόμα και στην κουζίνα ή το μπάνιο. Υιοθετείστε και εσείς αυτό το στιλ και διακοσμήστε τα ράφια σας με αντικείμενα που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα.

Έξτρα τιπ Βάλτε στα ράφια σας αντικείμενα που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση ώστε να μην προλαβαίνουν να γεμίσουν σκόνη.

Προσθέστε ράφια σε διάφορα σημεία του σπιτιού γαι ντεκόρ αλλά και για αποθηκευτικούς χώρους. Φροντίστε τα ράφια σας να είναι ανοιχτά.

Προσθέστε ράφια σε διάφορα σημεία του σπιτιού γαι ντεκόρ αλλά και για αποθηκευτικούς χώρους. Φροντίστε τα ράφια σας να είναι ανοιχτά.

Καλάθια με πρασινάδα και λουλούδια Μπορείτε να έχετε αρκετή πρασινάδα στο σπίτι σας χωρίς να έχετε κήπο. Τα φυτά και τα λουλούδια είναι πάντα πηγή θετικής ενέργειας και ξεκουράζουν το μάτι. Γι' αυτό και είναι καλό να τα έχετε μέσα αλλά και έξω από το σπίτι σας. Βάλτε μερικά όμορφα καλάθια με φυτά και λουλούδια στους τοίχους του μπαλκονιού σας ή κρεμάστε τα από μια ψηλή βάση όπως στην εικόνα παρακάτω.

Προσθέστε στο μπαλκόνι όμορφα καλάθια με λουλούδια και φυτά.

Προσθέστε στο μπαλκόνι όμορφα καλάθια με λουλούδια και φυτά.

Βάλτε την προσωπικότητά σας μέσα στο σπίτι σας Κάθε άνθρωπος πιστεύει πως είναι ξεχωριστός - και γιατί να μην το πιστεύει άλλωστε! Χρησιμοποιήστε την πίστη που έχετε στον εαυτό σας υπέρ σας βάζοντας τέτοια διακόσμηση στο σπίτι σας που να παραπέμπει σε σημαντικά στοιχεία του χαρακτήρα σας αλλά και σε επιτεύγματά σας. Αν νιώθετε περήφανοι για κάποια πράγματα που έχετε πετύχει τότε αναδείξτε τα στη διακόσμηση! Δεν έχει σημασία αν θα τα βλέπουν και οι γύρω σας, σημασία έχει να τα βλέπετε εσείς και να παίρνετε δύναμη μέσα από αυτά. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι τα πτυχία σας ή κάποιο έργο που φτιάξατε μόνοι σας ή κάποιο χόμπι που έχετε και στο οποίο θεωρείτε πως είστε καλοί.

Ο ιδιοκτήτης αυτού του σπιτιού χρησιμοποίησε διακόσμηση που του θύμιζε τα παιδικά του χρόνια. Ο πατέρας του συνήθιζε να τον φωνάζει «Skull Boy» και έτσι βάζοντας το κεφάλι ενός ταύρου δημιούργησε μια όμορφη ανάμνηση για αυτόν στον τοίχο του σπιτιού του.

Ο ιδιοκτήτης αυτού του σπιτιού χρησιμοποίησε διακόσμηση που του θύμιζε τα παιδικά του χρόνια. Ο πατέρας του συνήθιζε να τον φωνάζει «Skull Boy» και έτσι βάζοντας το κεφάλι ενός ταύρου δημιούργησε μια όμορφη ανάμνηση για αυτόν στον τοίχο του σπιτιού του.

Δώστε ένταση με μέτρο Είναι ωραίο να βάζετε έντονα χρώματα στο σπίτι σας αλλά θα πρέπει να το κάνετε με προσοχή ώστε να μη φανεί το αποτέλεσμα υπερβολικό. Αν για παράδειγμα θέλετε να προσθέσετε neon φωτισμό στο υπνοδωμάτιό σας, τότε φροντίστε όλη η υπόλοιπη διακόσμηση να είναι όσο το δυνατόν πιο μίνιμαλ.

Σε αυτό το υπνοδωμάτιο έχει τοποθετηθεί neon φωτισμός και γι'αυτό η υπόλοιπη διακόσμηση έχει παραμείνει μίνιμαλ.

Σε αυτό το υπνοδωμάτιο έχει τοποθετηθεί neon φωτισμός και γι'αυτό η υπόλοιπη διακόσμηση έχει παραμείνει απλή.

Έπιπλα που «μυρίζουν» φύση Τα ξύλινα έπιπλα που μοιάζουν να είναι σχεδόν ανεπεξέργαστα δείχνουν πολύ ωραία σε ρουστίκ διακόσμηση (διακόσμηση που θυμίζει αγροτική κατοικία) αλλά δείχνουν επίσης όμορφα και σε πιο μοντέρνα αστικά σπίτια. Αυτά τα έπιπλα προσθέτουν χαρακτήρα σε ένα σπίτι ανεξάρτητα από το είδος διακόσμησης που έχετε επιλέξει.

Τι Αποκαλύπτουν για τον Χαρακτήρα σας τα Χρώματα που Σας Αρέσουν.

Το μη επεξεργασμένο ξύλο δίνει ωραία πινελιά μέσα σε κάθε σπίτι.

Το μη επεξεργασμένο ξύλο δίνει ωραία πινελιά μέσα σε κάθε σπίτι.

Φροντίστε το εξωτερικό του όπως φροντίζετε το εσωτερικό του Φανταστείτε τον εαυτό σας να γυρίζει από τη δουλειά και να αντικρίζει ένα όμορφο σπίτι από μακριά με ιδιαίτερη διακόσμηση και φιλόξενη ατμόσφαιρα που «φωνάζει» από χιλιόμετρα. Δεν θα σας άρεσε κάτι τέτοιο και στο δικό σας σπίτι; Διακοσμήστε λοιπόν το σπίτι σας και εξωτερικά προσθέτοντας όμορφα φυτά, σιντριβάνι (αν έχετε κήπο ), αλλά και άλλα έργα τέχνης που θεωρείτε πως αποτελούν πηγή έμπνευσης για εσάς.

Αυτές ήταν μόνο μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να επαναφέρετε την έμπνευση στη ζωή σας. Αν θέλετε πραγματικά να μεταμορφώσετε την καθημερινότητά σας πρέπει να οργανώσετε σωστά το σπίτι σας. Αν έχετε παρατηρήσει πως τα τελευταία χρόνια ή έστω τους τελευταίους μήνες η ζωή σας βρίσκεται σε ένα τέλμα, τότε απλά πρέπει να ταρακουνήσετε λιγάκι τη ρουτίνα σας. Η ρουτίνα σχετίζεται πολύ με τον χώρο σας καθώς σε αυτό περνάτε πολλές ώρες της ημέρας σας. Βρείτε ποια πράγματα σας ενέπνεαν παλαιότερα και με βάση αυτά ξεκινήστε σιγά-σιγά να μεταμορφώνετε το σπίτι σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανανέωση Τώρα: 8 Οικονομικοί Τρόποι για να την Πετύχετε

.

Ψάχνετε έξυπνες ιδέες για ανανέωση; Εδώ θα βρείτε 8 τρόπους για να καταφέρετε να αλλάξετε το σπίτι και τη διάθεσή σας χωρίς να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

10 Οικονομικά και Πανεύκολα Tips για να Ανανεώσετε το Σπίτι σας (VIDEO)

.

Δεν θα πιστέψετε πόσα οικονομικά τιπς υπάρχουν γα να ανακαινίσετε το σπίτι σας εύκολα και γρήγορα.

Αποκτήστε το πιο Καθαρό, Οργανωμένο και Μίνιμαλ Σπίτι με 14 Έξυπνες Ιδέες

.

Νιώθετε το σπίτι σας βαρύ κι... ασήκωτο; Δείτε πώς μπορείτε να το απαλλάξετε από περιττά αντικείμενα εύκολα, γρήγορα και –προπάντων- άμεσα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Απίστευτα Υπνοδωμάτια με Διακόσμηση που Ταιριάζει σε Κάθε Σπίτι!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Πώς θα κάνω το κλιματιστικό μου να αποδίδει καλύτερα;»