«Πώς θα κάνω το κλιματιστικό μου να αποδίδει καλύτερα;»

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Πώς θα κάνω το κλιματιστικό μου να αποδίδει καλύτερα;»

Ο φίλος μας Γιάννης Παπαγιαννόπουλος από την Αθήνα θέλει να μάθει πώς μπορεί να κάνει το κλιματιστικό του να λειτουργεί αποδοτικότερα για να κρατά και το σπίτι του δροσερό τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και την τσέπη του γεμάτη. Συγκεκριμένα, μας ρώτησε: «Το καλοκαίρι προσπαθώ να μην 'ανάβω' το κλιματιστικό για πολλές ώρες. Πώς μπορώ, τουλάχιστον, να το χρησιμοποιώ πιο σωστά;»

Το πρώτο που πρέπει να αναζητήσετε είναι την κλάση στην οποία ανήκει το κλιματιστικό σας. Για ποιον λόγο; Οι ηλεκτρικές συσκευές που δεν κατατάσσονται σε κάποια υψηλή ενεργειακή κλάση (δηλαδή τις κατηγορίες Α, Α+ ή ΑΑ) μπορεί να είναι πιο φτηνές, ενεργειακά όμως είναι αρκετά πιο ενεργοβόρες και σπάταλες. Μακροπρόθεσμα θα δώστε πολύ περισσότερα χρήματα.

Δείτε εδώ ποιες συσκευές αυξάνουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβές, αλλά οι ηλεκτρικές συσκευές υψηλής ενεργειακής κλάσης σας βοηθούν να κάνετε οικονομία!

Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβές, αλλά οι ηλεκτρικές συσκευές υψηλής ενεργειακής κλάσης σας βοηθούν να κάνετε οικονομία!

Πέρα από την ενεργειακή τους κατάταξη, σημαντικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στη μεγιστοποίηση της απόδοσής του κλιματιστικού σας, αποτελούν ο συχνός καθαρισμός των φίλτρων του, η σωστή και τακτική συντήρησή του καθώς και η προστασία της εξωτερικής μονάδας του από την άμεση έκθεση στον ήλιο.
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του, καλό είναι να θυμάστε ότι τα κλιματιστικά δεν πρέπει να είναι ούτε μικρότερα ούτε μεγαλύτερα σε BTU (μονάδα μέτρησης της ψυκτικής ισχύς) από τις ανάγκες των χώρων σας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να ρυθμίζονται σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 27º -28 ºC κι ότι πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται πάντα σε συνδυασμό με φυσικούς τρόπους δροσισμού (τέντες, ανεμιστήρες οροφής κ.ά.). Επιπλέον, είναι σημαντικό να μην αφήνετε ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα όσο λειτουργεί.

Πατήστε εδώ για να βρείτε την κατάλληλη τέντα για εσάς.

Ακόμα κι όταν ο υδράργυρος αγγίζει τα ύψη, η θερμοκρασία του κλιματιστικού δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από τους  27ºC.

Ακόμα κι όταν ο υδράργυρος αγγίζει τα ύψη, η θερμοκρασία του κλιματιστικού δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από τους 27ºC.

Τέλος, υπάρχει ένα μικρό τρικ που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε σημαντικά το λογαριασμό του ηλεκτρικού σας και αυτό δεν είναι άλλο από το να κατεβάζετε τις τέντες κατά τη διάρκεια της ημέρας και να τις ανεβάζετε το βράδυ για να αερίσετε τα δωμάτια του σπιτιού σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο νυχτερινός δροσισµός µπορεί να µειώσει το ψυκτικό φορτίο ενός ολόκληρου κτιρίου µέχρι και 80%. Με άλλα λόγια, ακολουθώντας αυτήν την πρακτική, η λειτουργία του κλιματιστικού κατά τη διάρκεια της νύχτας καθίσταται (σχεδόν) περιττή.

Δροσερό σπίτι χωρίς κλιματιστικό: δείτε εδώ πώς θα το καταφέρετε!

Κρατήστε τις τέντες κατεβασμένες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κρατήστε τις τέντες κατεβασμένες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για να βρείτε απαντήσεις στις δικές σας ερωτήσεις για το σπίτι πατήστε εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο πιο Απλός Τρόπος για να Καθαρίσετε το Κλιματιστικό σας Χωρίς Πολλά Έξοδα!

.

Δείτε πώς να καθαρίσετε τέλεια το κλιματιστικό σας χωρίς να βάλετε το χέρι στην τσέπη.

Κλιματισμός: Εξοικονομήστε Χρήματα και Ενέργεια από τη Χρήση του

.

5+1 απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε οικονομία ενώ χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό.

Χρώματα για τη ζέστη και το κρύο

.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και μόνο με το σωστό χρώματα.
Τα χρώματα νέας τεχνολογίας προσφέρουν υψηλή αισθητική, εξοικονόμηση ενέργειας, χρημάτων και φυσικών πόρων.

Η Μοναδική Συμβουλή που Χρειάζεστε για να Γλιτώσετε Χρήματα από το Κλιματιστικό

.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να πληρώνετε λιγότερα όταν ανοίγετε το κλιματιστικό.

Κλιματισμός: Πώς να αγοράσετε σωστά air condition

.

Τα έξι πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε κλιματιστικά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φέρτε την Έμπνευση Πίσω στη Ζωή σας Αλλάζοντας Μόνο Διακόσμηση!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Έξυπνοι και Εύκολοι Τρόποι για να Εντάξετε τα Παστέλ στη Διακόσμηση