Σόμπα Ξύλου ή Pellet: Ποια να Χρησιμοποιήσετε;

Κατηγορίες: ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Σόμπα Ξύλου ή Pellet: Ποια να Χρησιμοποιήσετε;

Η παραδοσιακή σόμπα ξαναγύρισε…

Οι παραδοσιακές σόμπες επέστρεψαν για να σας γλιτώσουν από την καύση του πολυέξοδου πετρελαίου, που πλέον όλο και λιγότεροι το χρησιμοποιείτε καθώς το κόστος του είναι πολύ υψηλό. Οι σόμπες μπορούν να κάψουν ξύλο, όπως γινόταν πάντα, αλλά και Pellet. Το Pellet είναι συμπιεσμένα κατάλοιπα επεξεργασίας ξύλου, ή αγροτικών προϊόντων και έχει πιο αργή καύση. Ας δούμε λοιπόν τις διαφορές ανάμεσα στις παραδοσιακές σόμπες ξύλου και τις μοντέρνες και οικολογικές σόμπες Pellet.

Απόλυτος Οδηγός Θέρμανσης για Κάθε Χώρο και για Όλες τις Τσέπες

Σόμπα ξύλου Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι, πως είναι πολύ πιο οικονομική από την Pellet αλλά μειονεκτεί σε αρκετά σημεία. Ένα βασικό μειονέκτημα, το οποίο σας δεσμεύει με μια μικρή ανακατασκευή στο σπίτι σας, είναι πως θέλει καμινάδα. Επίσης δεν μπορεί να αυτοματοποιηθεί με κάποιον τρόπο η παύση της λειτουργίας της , σε αντίθεση με μια Pellet.

Ένα πλεονέκτημα της σόμπας αυτής είναι η διαθεσιμότητα του ξύλου, καθώς μπορείτε να το προμηθευτείτε ανά πάσα στιγμή. Βέβαια η ξυλόσομπες δεν είναι πλέον έτσι όπως τις θυμάστε. Η κατασκευή τους και το design τους είναι πολύ πιο μοντέρνο και συμβάλλουν στην άψογη διακόσμηση του χώρου σας.

Tips για πιο Ζεστό Σπίτι Χωρίς Θέρμανση

thehomeissue_sompa02

Η πιο οικονομική επιλογή.

Αυτοί Είναι οι πιο Οικονομικοί Τρόποι Θέρμανσης

Σόμπα Pellet Αν και κοστίζει σχεδόν το τριπλάσιο από την ξύλου, έχει περισσότερες παροχές. Αρχικά δεν χρειάζεται καμινάδα, αρκεί να ανοιχτεί μια πολύ μικρή τρύπα περίπου 8 εκατοστών προς τη βεράντα για να βγαίνει ο καπνός. Όχι δεν θα αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τους γείτονες, καθώς στην περίπτωση του Pellet δεν παράγεται αιθάλη.

Στη συνέχεια πρέπει να σας πούμε πως είναι πολύ πιο οικολογική, διότι οι εκπομπές σωματιδίων από την καύση είναι έως και 50% λιγότερες από αυτές της ξυλόσομπας. Ένα από τα μειονεκτήματά της είναι πως για τη λειτουργία της απαιτείτε η χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες που λειτουργούν με μπαταρία.

Η σόμπα Pellet μπορεί να συνδεθεί με αεραγωγούς ή κάποια μοντέλα με θερμαντικά σώματα για να ζεσταίνει και το υπόλοιπο σπίτι. Πολύ σημαντικό της πλεονέκτημα είναι η αυτοποιημένη παύση της λειτουργίας της. Τροφοδοτείται με καύσιμο περίπου 1 φορά την εβδομάδα, αλλά θα πρέπει να έχετε προνοήσει από πριν. Δεν προμηθεύεται τόσο εύκολα όπως το ξύλο, θα πρέπει να το παραγγείλετε.

4 Τρόποι να Ζεστάνετε το Μπάνιο σας Χωρίς Θέρμανση

thehomeissue_soma03

Μπορείτε να την ρυθμίσετε στην θερμοκρασία που θέλετε.

Όλα όσα αφορούν τις εποχές και τις γιορτές θα τα βρείτε στην Κατηγορία Εποχικό πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε 5 Gadgets που θα σας Kρατήσουν Zεστούς στο Σπίτι Χωρίς Καλοριφέρ!

.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε πώς θα την περάσετε και φέτος που όλα έχουν δυσκολέψει μη σκάτε εμείς είμαστε εδώ!

Αυτό Είναι Το Καλοκαιρινό Αντικείμενο που θα Ζεστάνει το Σπίτι σας

.

Δείτε μια εντελώς διαφορετική χρήση ενός καλοκαιρινού αξερουάρ που θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερη θέρμανση!

«Πώς να είναι το σπίτι μου πιο ζεστό χωρίς καλοριφέρ;»

.

Κι όμως σπίτι ζεστό... γίνεται—και μάλιστα χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία στο «μαύρο» χρυσό.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε 5 Gadgets που θα σας Kρατήσουν Zεστούς στο Σπίτι Χωρίς Καλοριφέρ!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κλιματιστικό για Θέρμανση: Γιατί να Επιλέξετε Inverter