DIY: Ντύστε τα Βιβλία σας με τα πιο Όμορφα Υφασμάτινα Εξώφυλλα

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, DIY - ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

DIY: Ντύστε τα Βιβλία σας με τα πιο Όμορφα Υφασμάτινα Εξώφυλλα

Μια διαδικασία που όλοι θα θυμάστε με νοσταλγία, είτε σας άρεσε, είτε όχι, είναι το ντύσιμο των σχολικών βιβλίων. Μόλις ξεκινούσε το σχολείο και παραλαμβάνατε τα νέα σας βιβλία, ένα από τα πρώτα μελήματα δικό σας ή των γονιών σας ήταν να καλύψετε με αυτοκόλλητο τα βιβλία για να είναι προστατευμένα και να αντέξουν περισσότερο.

Σήμερα θα ανατρέξουμε λίγο σε εκείνες τις μέρες, αλλά θα πρωτοτυπήσουμε, φτιάχνοντας εξώφυλλα βιβλίων από ύφασμα. Επιλέξτε τα αγαπημένα βιβλία σας και τετράδια που θα θέλατε να ντύσετε και ετοιμαστείτε να φτιάξετε ένα πραγματικά πρωτότυπο και μοναδικό εξώφυλλο.

DIY: Το πιο Low Budget Έπιπλο Γραφείου Έτοιμο μέσα σε 10 Λεπτά

Για κάθε βιβλίο θα χρειαστείτε:

Μισό μέτρο βαμβακερό ύφασμα Επιλέξτε ένα χρωματιστό ύφασμα με σχέδια που σας αρέσουν και σας εκφράζουν. Μπορείτε, μάλιστα, να επιλέξετε το ύφασμα με βάση την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού, στην περίπτωση που θέλετε τα βιβλία με το νέο τους εξώφυλλο να αποτελέσουν μέρος της.

Επιλέξτε μισό μέτρο βαμβακερό ύφασμα σε όποιο σχέδιο και χρώμα σας αρέσει!

Επιλέξτε μισό μέτρο βαμβακερό ύφασμα σε όποιο σχέδιο και χρώμα σας αρέσει!

1 ψαλίδι για να κόψετε όσο ύφασμα περισσεύει.

Με το ψαλίδι θα κόψετε όσο ύφασμα δεν χρειάζεστε.

Με το ψαλίδι θα κόψετε όσο ύφασμα δεν χρειάζεστε.

Βελόνα και κλωστή Χρειάζεται να έχετε μόνο βασικές γνώσεις ραψίματος και, όπως θα δείτε, είναι μια εύκολη διαδικασία. Μην σας αγχώνει το κομμάτι αυτό. Μπορείτε να το ράψετε  είτε στο χέρι, είτε με τη βοήθεια ραπτομηχανής, αν διαθέτετε.

Θα χρειαστείτε βελόνα και κλωστή για το ράψιμο του υφάσματος.

Θα χρειαστείτε βελόνα και κλωστή για το ράψιμο του υφάσματος.

4 Ολόφρεσκες κι Έξυπνες Ιδέες να Διακοσμήσετε τη Βιβλιοθήκη σας!

Τρόπος Παρασκευής Ξαπλώστε το ύφασμα σε ένα τραπέζι, έτσι ώστε να βλέπετε την κανονική του πλευρά και μετρήστε το για να δείτε αν χωράει να καλυφθεί μέσα σε αυτό το βιβλίο που έχετε επιλέξει. Σκοπός είναι να αφήσετε δεξιά και αριστερά του βιβλίου από 4 εκατοστά περιθώριο σε κάθε πλευρά, συνολικά 8 εκατοστά δηλαδή, και στο πάνω και το κάτω μέρος του από 2 εκατοστά περιθώριο, συνολικά 4 εκατοστά δηλαδή, αν τα προσθέσουμε.

Στη συνέχεια κόψτε με τη βοήθεια του ψαλιδιού, όσο ύφασμα περισσεύει σε κάθε πλευρά.

Διαβάστε επίσης:

Γυρίστε το ύφασμα στις 2 πλαϊνές πλευρές του βιβλίου, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, προς τα μέσα κατά 1 εκατοστό. Αφού το γυρίσετε, ράψτε κάθετα αυτές τις δύο ευθείες.

Γυρίστε το ύφασμα κατά 1 εκατοστό και ράψτε το κάθετα.

Γυρίστε το ύφασμα κατά 1 εκατοστό και ράψτε το κάθετα.

Στο επόμενο βήμα θα φτιάξετε τις 2 εσοχές μέσα στις οποίες θα περάσετε το βιβλίο σας. Ξαπλώστε το βιβλίο σας πάλι με τον ίδιο τρόπο και διπλώστε προς τα μέσα το ύφασμα στις 2 πλαϊνές πλευρές για να καλύψετε το βιβλίο. Στη συνέχεια ράψτε το ύφασμα οριζόντια του βιβλίου, στο σημείο του διπλωμένου υφάσματος, που βρίσκεται στην ίδια ευθεία με την αρχή και το τέλος του εξωφύλλου. Καλό θα ήταν να ράψετε πρώτα την οριζόντια ευθεία στην κορυφή του βιβλίου, να τοποθετήσετε το βιβλίο άλλη μια φορά για να σιγουρευτείτε ότι έχετε μετρήσει και ράψει τις σωστές διαστάσεις και, ύστερα, να ράψετε οριζόντια την ευθεία στο κάτω μέρος του βιβλίου.

Αφού τυλίξετε δεξιά και αριστερά το βιβλίο με το ύφασμα, ράψτε οριζοντίως το ύφασμα στις 4 γωνίες που δημιουργούνται στο επάνω και στο κάτω μέρος του βιβλίου.

Αφού τυλίξετε δεξιά και αριστερά το βιβλίο με το ύφασμα, ράψτε οριζοντίως το ύφασμα στις 4 γωνίες που δημιουργούνται στο επάνω και στο κάτω μέρος του βιβλίου.

Η υφασμάτινη θήκη του βιβλίου σας είναι έτοιμη! Γυρίστε την, έτσι ώστε να φαίνεται η πλευρά του υφάσματος με το σχέδιο.

Σιδερώστε την προαιρετικά με ένα σίδερο στα τελειώματα στο πάνω και στο κάτω μέρος του βιβλίου για να τσακίσουν και σταθεροποιηθούν καλύτερα.

Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει και θα κάνει τα βιβλία σας να δείχνουν πανέμορφα!

thehomeissue_(bookcover)03

Do It Yourself! Δείτε έξυπνες, εύκολες και πανέμορφες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φτιάξτε Υπέροχα Καλύμματα για τα Μαξιλάρια σας Χωρίς Ράψιμο!

.

Οι μέρες της υψηλής ραπτικής φτάνουν στο τέλος τους! Δείτε πιο απίστευτο υλικό θα σας βοηθήσει να φτιάξετε τέλεια μαξιλάρια.

Πώς να οργανώσετε μια βιβλιοθήκη στο σπίτι

.

Πάρτε ιδέες για να δημιουργήσετε μια πρακτικική βιβλιοθήκη και κυρίως για να βάλετε τάξη στις στοίβες βιβλίων που δημιουργούνται εδώ και εκεί μέσα σε όλο το σπίτι.

DIY: Φτιάξτε μια Πανέμορφη Κουρτίνα χωρίς Ράψιμο!

.

Αυτή η πανέμορφη κουρτίνα απαιτεί λίγη κόλλα, λίγο ύφασμα και μια ώρα από τη ζωή σας.

Φτιάξτε τους Δικούς σας Ξεχωριστούς Βιβλιοστάτες!

.

Αυτοί οι εύκολοι και ξεχωριστοί βιβλιοστάτες θα αναβαθμίσουν τη βιβλιοθήκη σας, δίνοντάς της φρέσκια και μοντέρνα πνοή!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μεταμορφώστε τα Βάζα που Έχετε Κρυμμένα στις Ντουλάπες σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αποκτήστε το πιο Όμορφο Ανοξείδωτο Ψυγείο στο Λεπτό