5 Απλοί Τρόποι για να Μεταμορφώσετε τα Παλιά Έπιπλα του Υπνοδωματίου σας

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, DIY - ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

5 Απλοί Τρόποι για να Μεταμορφώσετε τα Παλιά Έπιπλα του Υπνοδωματίου σας

Στα περισσότερα σπίτια τα έπιπλα των υπνοδωματίων είναι από καιρό αγορασμένα με αποτέλεσμα να έχουμε κουραστεί να τα βλέπουμε. Επειδή, όμως, δεν είναι καιροί για έξοδα εμείς ετοιμάσαμε 5 τρόπους για να ανανεώσετε την εικόνα των κομοδίνων ή και της σιφονιέρας σας και κυριολεκτικά με απλούς τρόπους να τα μεταμορφώσετε σε καινούρια! 

Υπάρχουν τρόποι και τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να αλλάξει την εικόνα ενός παλιού επίπλου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιλέξαμε να σας δείξουμε τους πιο εύκολους και οικονομικούς. Μην περιμένετε, όμως, να σας πούμε απλώς πάρτε ένα πινέλο και μια μπογιά και βάψτε τα γιατί ναι θα το πούμε αλλά θα έχει και το κάτι τις του μαζί!

Όμπρε: Μετά την μόδα στα μαλλιά η τεχνική όμπρε βρίσκει την εφαρμογή της και στις επιφάνειες. Για να το κάνετε και εσείς στα κομοδίνα σας ή στη σιφινιέρα δε έχετε από το να πάρετε ένα χρώμα της επιλογής σας και σε μικρότερη ποσότητα λίγο λευκό. Μεταφέρετε το έπιπλο που πρόκειται να βάψετε σε εξωτερικό χώρο ή αν δεν έχετε απομακρύνετέ το από κάθε άλλη επιφάνεια για να γλιτώσετε το καθάρισμα αργότερα. Επίσης, πριν ξεκινήσετε βγάλτε τα συρτάρια που πρόκειται να βάψετε και αφαιρέστε τις χειρολαβές. Πώς θα το κάνετε; Θα ξεκινήσετε με το να τρίψετε με γυαλόχαρτο όλες τις επιφάνειες του επίπλου που πρόκειται να βάψετε και αφού απομακρύνετε τη σκόνη περάστε το χρώμα, όπως είναι, στο χαμηλότερο συρτάρι του επίπλου σας. Κάθε φορά που θα αλλάζετε συρτάρι προς τα επάνω θα προσθέτετε μια μικρή ποσότητα του λευκού έτσι ώστε στο ανώτερο μέρος του επίπλου να έχετε την ανοιχτόχρωμη απόχρωση του χρώματος της επιλογής σας (όλα τα υλικά που αναφέρονται θα τα βρείτε σε χρωματοπωλεία). Όταν οι επιφάνειες έχουν στεγνώσει τότε μπορείτε να βάλετε ξανά τις χειρολαβές στις υποδοχές τους και στη συνέχεια τα συρτάρια στη θέση τους.

Για τα όμπρε έπιπλά σας μπορείτε να χρησιμοποιήστε όποιο χρώμα θέλετε αρκεί να κρατήσετε στο σταδιακό άνοιγμά τους από τη βάση προς την κορυφή.

Για τα όμπρε έπιπλά σας μπορείτε να χρησιμοποιήστε όποιο χρώμα θέλετε αρκεί να κρατήσετε το σταδιακό άνοιγμά τους από τη βάση προς την κορυφή.

Οικονομικά και να κολλάει: Αν το έπιπλο που θέλετε να μεταμορφώσετε αποτελείται από λείες επιφάνειες δεν έχετε παρά να επενδύσετε σε ταπετσαρίες επίπλων. Στο εμπόριο σε καταστήματα με ταπετσαρίες ή ακόμη και online μπορείτε να βρείτε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων από αυτοκόλλητες ταπετσαρίες. Μπορείτε να τις προμηθευτείτε, πέραν των σχεδίων και των χρωμάτων, έτοιμες στις διαστάσεις που θέλετε έτσι ώστε να έχετε για μετά μόνο την τοποθέτηση. Επιλέξτε μία αυτοκόλλητη ταπετσαρία με πολύχρωμες ρίγες και τοποθετήστε την κατά μήκος της μίας άκρης του επίπλου σας δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μία πολύχρωμη κάθετη ευθεία. Αυτοκόλλητη ταπετσαρία μπορείτε να βάλετε και στην εξωτερική πλευρά των συρταριών αλλάζοντας την εικόνα του επίπλου σας σε κάθε του μορφή!

Περάστε την αυτοκόλλητη ταπετσαρία κατά μήκος του κάθε συρταριού ξεχωριστά έτσι ώστε να αφήνετε κενά ανάμεσα του. Προσοχή μόνο να κρατήσετε τις ευθείες σταθερές.

Περάστε την αυτοκόλλητη ταπετσαρία κατά μήκος του κάθε συρταριού ξεχωριστά έτσι ώστε να αφήνετε κενά ανάμεσα του. Προσοχή μόνο να κρατήσετε τις ευθείες σταθερές.

Διακοσμητικές μεταμορφώσεις με μια ταπετσαρία

Από τα παλιά: Μια τάση που επιστρέφει στη μόδα είναι αυτή της pop art όχι μόνο στα χρώματα αλλά και όπου μπορεί να βρει εφαρμογή. Αν είστε λάτρεις των χρωμάτων και η επιφάνεια του επίπλου σας είναι και πάλι λεία, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, δεν έχετε από το να πάρετε αυτοκόλλητες ταπετσαρίες και να κάνετε αυτή τη φορά γραμμικά σχέδια πάνω στις επιφάνειες των συρταριών. Η διαδικασία είναι απλή! Διαλέξτε τα χρώματα που θέλετε και κόψτε τα κομμάτια της αυτοκόλλητης ταπετσαρίας με ψαλίδι πρώτα σε ίσα τετράγωνα και μετά στη μέση για να δημιουργηθούν αντιστοίχων διαστάσεων τρίγωνα (ο αριθμός των τετραγώνων και των τριγώνων θα εξαρτηθεί από την επιφάνεια που έχετε να καλύψετε). Ξεκινήστε να κολλάτε τα κομμάτια πρώτα από τις τέσσερις γωνίες του επίπλου έτσι ώστε να δημιουργήσετε τον οδηγό που στη συνέχεια θα ακολουθήστε για να ολοκληρώσετε το έργο σας. Αυτό ήταν!

Εκρήξεις χρωμάτων παντού!

Εκρήξεις χρωμάτων παντού!

Με 5 και… Κάτι Βήματα Κάντε το Καθιστικό σας να Μοιάζει σαν να Βγήκε Μόλις από Πίνακα της POP ART

Η ρομαντική πλευρά με περίτεχνα σχέδια: Αν ο ρομαντισμός σας εκφράζει δεν έχετε από το να βάψετε πρώτα τα έπιπλά σας σε μια παλ απόχρωση (του ροζ, του σιελ, του λιλά ή ακόμη και του ανοιχτού πράσινου της μέντας) με την ίδια διαδικασία που αναφέραμε και στην περίπτωση «όμπρε» παραπάνω (προσοχή: αναφερόμαστε στη διαδικασία επιχρωμάτισης των επίπλων και όχι στην τεχνική του όμπρε) και στη συνέχεια να τοποθετήσετε πάνω στις επιφάνειες των επίπλων ή μόνο των συρταριών αυτών ΠΟΣΤΙΣ (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία) ή ένα κομμάτι συνθετικής δαντέλας (θα βρείτε σε καταστήματα με υφάσματα) και να ψεκάσετε με σπρέι λευκού χρώματος (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία). Ο ρομαντισμός επί των επίπλων με τα πιο απλά βήματα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Σε αυτή την περίπτωση, αν θέλετε, μπορείτε και να απομακρύνετε τις χειρολαβές κατά τη διαδικασία βαψίματος για να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Σε αυτή την περίπτωση, αν θέλετε, μπορείτε και να απομακρύνετε τις χειρολαβές κατά τη διαδικασία βαψίματος για να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Των επιβλητικών: Το μαύρο χρώμα στα έπιπλα, αν και δύσκολο στο καθημερινό καθάρισμα, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είναι ιδιαίτερα επιβλητικό και μεγαλοπρεπές. Αν συμμερίζεστε αυτή την άποψη δεν έχετε παρά να αλλάξετε το χρώμα των επίπλων του υπνοδωματίου σας με αυτό του μαύρου (με τη διαδικασία που αναφέρθηκε νωρίτερα) και στη συνέχεια να βάλετε χρυσές χειρολαβές συμπληρώνοντας έτσι την αισθητική του πιο επιβλητικού και μεγαλοπρεπούς επίπλου σας. Αν το έπιπλο σας έχει κορνίζα με εσοχές τότε μπορείτε πολύ εύκολα με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο (μπορείτε να βρείτε σε βιβλιοπωλεία) να περάσετε το περίγραμμά τους απογειώνοντας έτσι το έπιπλό σας.

Το σκουρόχρωμα έπιπλα καλό είναι να χρησιμοποιούνται σε μεγάλους χώρους γιατί ανεξάρτητα με το αν είναι στην πραγματικότητα ογκώδη το μαύρο χρώμα θα δημιουργεί μία επιπλέον ψευδαίσθηση αύξησης του μεγέθους τους.

Το σκουρόχρωμα έπιπλα καλό είναι να χρησιμοποιούνται σε μεγάλους χώρους γιατί ανεξάρτητα με το αν είναι στην πραγματικότητα ογκώδη το μαύρο χρώμα θα δημιουργεί μια επιπλέον ψευδαίσθηση αύξησης του μεγέθους τους.

Do It Yourself! Δείτε έξυπνες, εύκολες και πανέμορφες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 Αχτύπητες Οικονομικές Ιδέες Διακόσμησης για Μικρά Διαμερίσματα

.

Αγαπήστε τα μικρά διαμερίσματα που μένετε φέρνοντάς τα πιο κοντά στο στιλ και την προσωπικότητά σας.

5 Καλοκαιρινές Ιδέες Διακόσμησης με Βαζάκια Μαρμελάδας!

.

Δείτε μερικές εκπληκτικές ιδέες για να διακοσμήσετε δημιουργικά με βαζάκια μαρμελάδας, μετατρέποντάς τα σε καλοκαιρινά διακοσμητικά αντικείμενα.

DIY: Φτιάξτε Υπέροχες Κατασκευές με Ξύλα από τη Θάλασσα

.

Το καλοκαίρι γι΄αυτούς που είναι ανήσυχα πνεύματα και εκ φύσεως δημιουργικοί είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για “οργασμό” δημιουργίας!

DIY: Φτιάξτε Μόνοι σας ΑΥΤΟ το Υπέροχο Κεφαλάρι

.

Ο πιο απλός τρόπος για να φτιάξετε ένα κεφαλάρι για το κρεβάτι σας.

Φτιάξτε το Δικό σας Κλιματιστικό Μονάχα με 20 Ευρώ

.

Φτιάξτε το πιο οικονομικό κλιματιστικό μέσα σε λίγη ώρα μόνοι σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

διακοσμητικό για την βεράντα
Υπέροχο Διακοσμητικό για την Βεράντα σας με Ένα Βαζάκι Μαρμελάδας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

DIY: Φτιάξτε το πιο Όμορφο Φανάρι για τη Βεράντα Μόνοι σας!