Γήινες Αποχρώσεις: Διακοσμήστε το Σπίτι σας με Αυτές!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΧΡΩΜΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ

Γήινες Αποχρώσεις: Διακοσμήστε το Σπίτι σας με Αυτές!

Οι γήινες αποχρώσεις όπως το μπεζ, το καφέ και το ιβουάρ είναι διαχρονικές αξίες που δίνουν ηρεμία στο σπίτι σας; Δείτε μερικούς τρόπους για να υιοθετήσετε μία τέτοιου είδους διακόσμηση στο σπίτι σας.

Μείνετε στην ίδια «οικογένεια» χρωμάτων Αν θέλετε να επικρατούν οι γήινες αποχρώσεις στο σπίτι σας τότε μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σας σε παρόμοιες αποχρώσεις με χρώματα που προέρχονται από την ίδια «οικογένεια» χρωμάτων. Δεν έχει σημασία αν θα επιλέξετε σκούρες ή ανοιχτές αποχρώσεις. Χρησιμοποιήστε και τα δύο. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφορετικό χρώμα από την ίδια παλέτα για το κάθε δωμάτιο για να δώσετε στο καθένα από αυτά τον δικό του χαρακτήρα.

Αναμίξτε διάφορες αποχρώσεις του μπεζ και του καφέ Στην κουζίνα σας, για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε ένα πολύ ανοιχτό μπεζ στους τοίχους της, ένα πιο σκούρο μπεζ στα φωτιστικά και τις κουρτίνες και ένα καφέ στους πάγκους, τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας.

Φρέσκος καφές Τα χρώματα του καφέ (από αυτό του εσπρέσσο μέχρι εκείνο του λάτε μακιάτο) μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολύ όμορφο και ζεστό περιβάλλον στα δωμάτια του σπιτιού σας.

Επιλέξτε δύο χρώματα για να δώσετε έμφαση Όταν το σπίτι σας είναι διακοσμημένο με έπιπλα και χρώματα σε γήινες αποχρώσεις καλό είναι να βάλετε και άλλα δύο χρώματα στο παιχνίδι για να δώσετε προσωπικότητα στο χώρο σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε ένα μπλε χαλί και να βάλετε κάπου και 1-2 βάζα σε κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα.

thehomeissue_giinesapoxrwseis02

Πάρτε άσχετα αντικείμενα (όπως είναι τα συγκεκριμένα σκαμπό) σε ουδέτερες αποχρώσεις και διακοσμήστε με αυτά τον χώρο σας.

Μη φοβάστε το λευκό Το λευκό κάνει έναν χώρο να φαίνεται πεντακάθαρος. Μπορεί να χρειάζεται λίγη παραπάνω φροντίδα μιας και η κάθε βρωμιά φαίνεται αλλά την ίδια στιγμή ο χώρος σας γίνεται όμορφος και φωτεινός. Μπορείτε, για παράδειγμα, να βάψετε τους τοίχους της κουζίνας, τα ντουλάπια και όλες τις επιφάνειες λευκές και να κάνετε χρυσές ή μπρούντζινες κάποιες λεπτομέρειες, όπως είναι τα πόμολα των συρταριών και των ντουλαπιών. Μην ξεχνάτε ότι οι μεταλλικές λεπτομέρειες είναι ένα από τα trends του 2015.

thehomeissue_giinesapoxrwseis01

Βάλτε λευκό στην κουζίνα σας και κάντε την λίγο πιο ιδιαίτερη με χρυσά πόμολα.

Επιλέξτε το γκρι Όταν επιλέγετε ένα γήινο χρώμα για ένα δωμάτιο διαλέξτε 2 ή 3 βασικά χρώματα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να επιλέξετε υπόλευκους καναπέδες, ένα γκρι-μαύρο χαλί και να βάψετε γκρι τους τοίχους σας. Και αφού βάλετε λευκό, μαύρο και γκρι στο δωμάτιο μπορείτε να τοποθετήσετε κάπου και ένα κατακίτρινο βαζάκι για να δημιουργηθεί μία όμορφη αντίθεση.

Ζεστάνετε και άλλο τον χώρο Για να κάνετε ακόμα πιο ζεστό τον χώρο σας μπορείτε να βάλετε όσα μαξιλαράκια θέλετε στους καναπέδες του καθιστικού σας. Επιλέξτε μαξιλαράκια σε διάφορα χρώματα -που να έχουν και κάτι γήινο μέσα τους- και κάντε πιο χαρούμενο και πιο ζεστό το περιβάλλον του καθιστικού σας.

Nα θυμάστε πως ένα σπίτι διακοσμημένο με γήινα χρώματα φαίνεται πιο ζεστό το χειμώνα και πιο φωτεινό το καλοκαίρι. Μην φοβάστε πως ένας τέτοιος χώρος μπορεί να δείξει βαρετός. Με λίγη προσοχή στις λεπτομέρειες μπορείτε να κάνετε θαύματα.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μονοχρωμία: Το Κλειδί για την Επιτυχία στη Διακόσμηση

.

Πείτε ναι στη μονοχρωμία γιατί αρκεί ένα και μόνο χρώμα για να μεταμορφώσετε το σπίτι σας και να ζωντανέψετε τους χώρους σας.

Κάντε την Διακόσμησή σας Προσωπική με το Μονόγραμμα σας

.

Σκεφτήκατε ποτέ να χρησιμοποιήσετε το μονόγραμμα σας; Τώρα μπορείτε κι εσείς να το υιοθετήσετε στο δικό σας σπίτι ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες.

Κάντε Σωστή Διακόσμηση με Μαθηματική Ακρίβεια

.

Λύστε κάθε γρίφο που σας δημιουργεί η διακόσμηση του καθιστικού σας ανατρέχοντας στα (κλασικά) μαθηματικά.

Βάλτε στο Σπίτι σας Χρώμα με τους Συνδυασμούς των Επαγγελματιών

.

Δώστε νέα πνοή στον χώρο σας με χρώμα, χρησιμοποιώντας τους συνδυασμούς που θα είναι hot την επόμενη χρονιά με τους διακοσμητές.

Το Μπλε στη Διακόσμηση: Πάρτε Ιδέες από τα Σπίτια 7 Διακοσμητών

.

Δείτε πως θα βάλετε το μπλε στη διακόσμηση του σπιτιού σας με τη βοήθεια 7 διάσημων διακοσμητών.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ένα Διαμέρισμα 60 τμ που μας Κέντρισε το Ενδιαφέρον!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

βάσεις νιπτήρα
Βάσεις Νιπτήρα: Έτσι θα τις Κάνετε να Ξεχωρίσουν