Ακόμη 6 Άμεσες Λύσεις για Συνηθισμένα Οικιακά Προβλήματα!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Ακόμη 6 Άμεσες Λύσεις για Συνηθισμένα Οικιακά Προβλήματα!

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος μας, σας παρουσιάζουμε έξυπνες λύσεις σε 6 ακόμα συνηθισμένα προβλήματα του σπιτιού.

Θέλετε να μάθετε πώς θα κρατήσετε τις ανοξείδωτες ηλεκτρικές συσκευές και επιφάνειες, τα τζάμια και τα ξύλινα έπιπλά σας καθαρά από σημάδια; Διαβάστε παρακάτω τιπς για να μάθετε πώς θα το καταφέρετε.

Το πρόβλημα Οι ανοξείδωτες ηλεκτρικές συσκευές σας είναι γεμάτες δαχτυλιές. Η λύση Για να αποφύγετε αυτό το αντιαισθητικό πρόβλημα, δεν έχετε παρά να περάσετε τις επιφάνειές των συσκευών σας με ένα μαλακό πανάκι στο οποίο έχετε ρίξει λίγο ελαιόλαδο.

Διαβάστε εδώ 8 εκπληκτικές χρήσεις με το ελαιόλαδο που θα σας διευκολύνουν τη ζωή.

Το πρόβλημα Ο νιπτήρας από μάρμαρο έχει γεμίσει σκουριά. Η λύση Κι όμως η λύση κρύβεται στο μπάνιο! Για να αφαιρέστε τυχόν λεκέδες από σκουριά από το μαρμαρένιο νεροχύτη, σας δεν έχετε παρά να καλύψετε την προβληματική περιοχή με λίγη οδοντόκρεμα. Αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά και, έπειτα, ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στο σημείο και τρίψτε απαλά με ένα καθαρό και μαλακό πανί. Ο νεροχύτης σας είναι από πορσελάνη; Αυτό το μικρό τρικ θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τη σκουριά και από τις πορσελάνινες επιφάνειες.

Το πρόβλημα Θέλετε να δείτε τα τζάμια σας πεντακάθαρα χωρίς γραμμές και σημάδια. Η λύση Προσπαθήστε να τα καθαρίσετε μία μέρα χωρίς έντονη ηλιοφάνεια. Για ποιο λόγο; Ο ήλιος στεγνώνει το καθαριστικό των τζαμιών προτού προλάβετε να το σκουπίσετε. Πατήστε εδώ για να δείτε πώς βγαίνει η μπογιά που έχει πέσει στα τζάμια.

Το ελαιόλαδο εξαφανίζει τις δαχτυλιές από τις ανοξείδωτες επιφάνειες

Το ελαιόλαδο εξαφανίζει τις δαχτυλιές από τις ανοξείδωτες επιφάνειες.

Το πρόβλημα Θέλετε να αφαιρέσετε τα σημάδια από νερό από τα ξύλινα έπιπλά σας. Η λύση Σκεπάστε το σημείο με ένα στεγνό πανί από βαμβάκι και τοποθετήστε πάνω του το σίδερο, το οποίο προηγουμένως έχετε ρυθμίσει στην κατώτερη θερμοκρασία. Αφήστε το πάνω στο πανί για μερικά δευτερόλεπτα. Αν, παρόλα αυτά, το σημάδι επιμένει, τρίψτε το με ένα πανί εμποτισμένο με φωτιστικό οινόπνευμα.

Το πρόβλημα Τα πλακάκια του μπάνιου έχουν πιάσει μούχλα. Η λύση Η αλήθεια είναι ότι η μούχλα αφαιρείται δύσκολα από τα πλακάκια. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και ακατόρθωτο. Δοκιμάστε να τρίβετε τις ενώσεις τους με ένα καθαριστικό με χλωρίνη περίπου μία φορά την εβδομάδα για να αποφύγετε τη μούχλα.

Πάρτε ιδέες: Ξέρετε με τι άλλο να καθαρίσετε αντί για χλωρίνη;

Το πρόβλημα Το καζανάκι της τουαλέτας τρέχει. Η λύση Δεν χρειάζεται να καλέσετε απευθείας υδραυλικό. Αντί για αυτό, μπορείτε να προσπαθήσετε να το φτιάξετε μόνοι σας.  Ο συνήθης ύποπτος πίσω από αυτό το πρόβλημα είναι συνήθως η βαλβίδα απελευθέρωσης του νερού προς τη λεκάνη. Για να ανακαλύψετε αν αυτή φταίει, ρίξτε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (ή νερομπογιά) μέσα στο καζανάκι σας και περιμένετε να δείτε αν λεκάνη της τουαλέτας θα γεμίσει με χρωματιστό νερό. Εφόσον συμβεί αυτό, δεν έχετε παρά να αφαιρέσετε τη βαλβίδα και να αντικαταστήστε τη με μία καινούρια. Δείτε πώς θα εντοπίσετε τι κάνει το καζανάκι να τρέχει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Πράγματα που Μπορείτε να Καθαρίσετε με Αλάτι Μέσα στο Σπίτι

.

Και όμως, το αλάτι έχεις χρήσεις που ούτε μπορείτε να φανταστείτε.

Κάντε Μόνοι σας Την Τραπεζαρία σας να Λάμπει!

.

Η τραπεζαρία σας, που είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία κάθε σαλονιού, πρέπει να κρατήσει τη λαμπερή εμφάνισή της για όσο περισσότερο καιρό γίνεται. Διαβάστε πώς θα το καταφέρετε με οικονομικό τρόπο.

Με Αυτό το Κόλπο θα «Σώσετε» τα Χτυπημένα σας Έπιπλα!

.

Με τρία μόνο υλικά μπορείτε να κάνετε καινούργια τα χτυπημένα σας έπιπλα.

Πώς Bγαίνει η Mπογιά που έχει Πέσει σε Τζάμια και Γυαλί;

.

Δεν ξέρετε πώς να καθαρίσετε την μπογιά που έχει τρέξει επάνω στα τζάμια; Μην αγχώνεστε, υπάρχει λύση και μάλιστα χωρίς και χρησιμοποιήσετε χημικά.

6 Συμβουλές των «Παλιών» για Τέλειο Καθάρισμα

.

Δείτε τα παλιομοδίτικα κόλπα για τέλειο καθάρισμα που θα σας βγάλουν πάντα ασπροπρόσωπους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βραζιλιάνικη Διακόσμηση: 5 Ιδέες για να την Υιοθετήσετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν Φαντάζεστε τι Μπορείτε να Κάνετε στους Τοίχους σας με Μέταλλο