Αφαίρεση Όζων Θυρεοειδούς: Πότε Είναι Αναγκαία;

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία

Αφαίρεση Όζων Θυρεοειδούς: Πότε Είναι Αναγκαία;

Οι όζοι του θυρεοειδούς είναι ανώμαλες αναπτύξεις στον θυρεοειδή αδένα που επηρεάζουν μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

Πότε πρέπει να αφαιρούνται οι όζοι θυρεοειδούς
Στατιστικά, εμφανίζονται πιο συχνά σε γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες και πιθανότερο σε προχωρημένες σχετικά ηλικίες.

Παρότι δεν είναι γνωστή η ακριβής αιτία εμφάνισής τους, έχει διαπιστωθεί ότι η κληρονομικότητα αποτελεί ισχυρό παράγοντα.

Οι όζοι μπορεί να είναι καλοήθεις ή κακοήθεις.

Η ύπαρξή τους δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία, καθώς οι περισσότεροι όζοι έχουν αργή εξέλιξη.

Συχνά οι ασθενείς με οζίδια θυρεοειδούς και χωρίς παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του θυρεοειδούς μπορούν απλά να τα παρακολουθούν, κάνοντας τακτικές απεικονιστικές εξετάσεις, για να εντοπιστεί εγκαίρως οποιαδήποτε μεταβολή στο μέγεθός τους.

Στην πλειονότητα των ασθενών η διάγνωση ενός ή περισσοτέρων όζων στον αδένα προκαλεί ανησυχία. Άλλοι δεν προκαλούν καμία ανησυχία και αρκεί μόνο ο τακτικός έλεγχός τους και άλλοι χρήζουν θεραπείας, παρότι το 95% αυτών είναι καλοήθεις αναπτύξεις.

Η American Association of Endocrine Surgeons έχει δημοσιεύσει έναν πλήρη οδηγό για τις ενδείξεις που πρέπει να υπάρχουν προκειμένου μια θυρεοειδεκτομή να είναι ασφαλής και αποτελεσματική.

Το μέγεθος, και η αύξησή του, τα συμπτώματα, η υποκείμενη νόσος του θυρεοειδή, άλλες συννοσηρότητες και η ηλικία του ασθενούς είναι μερικές παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη προτού αποφασιστεί η θυρεοειδεκτομή.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο onmed.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μακαρονάδα με Θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

.

Υπέροχή μακαρονάδα με θαλασσινά για το κυριακάτικο τραπέζι.

«Πώς θα Ψήσω το Αρνί με Εγγυημένα Τέλειο Αποτέλεσμα;»

.

Ο αναγνώστης μας Λευτέρης Μαρκάκος ετοιμάζεται να ψήσει αρνί για πρώτη φορά και μας ζητάει συμβουλές που θα του δώσουν το τέλειο αποτέλεσμα.

7+1 Λάθη στο Καθάρισμα που σας Κάνουν να Χάνετε Πολύτιμο Χρόνο

.

Αυτά τα 8 λάθη καθαρισμού σας κάνουν να χάνετε πολύτιμο χρόνο από τη ζωή σας.

Αυτά Είναι τα Δημοφιλέστερα Κοκτέιλ ανά Δεκαετία

.

Αυτά ήταν τα πιο γνωστά κοκτέιλ σε κάθε δεκαετία.

Το ξύπνημα της Ανοιξης

.

Ανοίξτε τα παράθυρα, αφήστε το φρέσκο αέρα και το φως να λούσουν το σπίτι, ξεντύστε τα δωμάτια από τα βαριά υφάσματα και απολαύστε την υπέροχη ανοιξιάτικη ανανέωση της φύσης και του σπιτιού σας με φωτεινά χρώματα και απλές, οικονομικές ιδέες.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Γεμιστές Πατάτες Jacket στον Φούρνο Μικροκυμάτων από τον Άκη Πετρετζίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φτιάξτε Μόνοι σας 5 Στιλάτα Kαλοκαιρινά Διακοσμητικά με Κοχύλια