7+1 Λάθη στο Καθάρισμα που σας Κάνουν να Χάνετε Πολύτιμο Χρόνο

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

7+1 Λάθη στο Καθάρισμα που σας Κάνουν να Χάνετε Πολύτιμο Χρόνο

Πολύς κόσμος χάνει ώρες ολόκληρες από τον ελεύθερο χρόνο του κάνοντας δουλειές για το σπίτι. Κάποια λάθη όμως σας κάνουν να χάνετε πολύ περισσότερο χρόνο από αυτόν που χρειάζεται. Ποια είναι αυτά και πώς θα τα διορθώσετε;

Δεν ακολουθείτε τον κανόνα «από πάνω προς τα κάτω» Στο καθάρισμα του σπιτιού πρέπει να ακολουθείται μια συγκεκριμένη σειρά, αν δε θέλετε να κάνετε κάποιες δουλειές ξανά και ξανά. Για παράδειγμα, αν θέλετε να γλιτώσετε χρόνο από τις δουλειές του σπιτιού, φροντίστε να καθαρίσετε πρώτα τα πιο ψηλά σημεία και στο τέλος το πάτωμα. Ξεσκονίζοντας ντουλάπια, ράφια και συρτάρια, η σκόνη πέφτει στο πάτωμα. Γι'αυτό αν σκουπίσετε πριν ξεσκονίσετε θα έχετε χάσει πολύτιμο χρόνο.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να καθαρίζετε το σπίτι σας από πάνω προς τα κάτω.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να καθαρίζετε το σπίτι σας από πάνω προς τα κάτω.

Δεν ξεχωρίζετε τα ρούχα πριν το πλύσιμο Όταν ετοιμάζεστε να βάλετε κάποιο ρούχο στα άπλυτα φροντίστε να το κάνετε με βάση το χρώμα του. Για παράδειγμα, είναι χρήσιμο να διαθέτετε 2 μικρότερους κάδους άπλυτων από έναν μεγάλο κάδο, γιατί έτσι θα μπορείτε να γλιτώνετε χρόνο από το ξεκαθάρισμα των ρούχων σας πριν το πλύσιμό τους.

10 Συμβουλές για Καλύτερο Πλύσιμο Ρούχων

Καθαρίζετε τα τζάμια τις ηλιόλουστες μέρες Μπορεί να σας φαίνεται σοφή απόφαση το να καθαρίσετε τα τζάμια σας μια ηλιόλουστη μέρα, αλλά δεν είναι. Ο ήλιος ναι μεν στεγνώνει πιο γρήγορα τα τζάμια, αλλά αφήνει λεκέδες. Φροντίστε, λοιπόν, να καθαρίζετε τα τζάμια σας τις πιο συννεφιασμένες μέρες.

(Ξανα)Δείτε Καθαρά τα Τζάμια σας Με αυτό το Σπιτικό Καθαριστικό!

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε και τα προϊόντα καθαρισμού.

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε και τα προϊόντα καθαρισμού.

Δεν αλλάζετε τις ρυθμίσεις της σκούπας σας ενώ σκουπίζετε Όλες οι σκούπες διαθέτουν ειδικό μηχανισμό ώστε να σκουπίζουν σε χαλιά και σε γυμνές επιφάνειες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το αντίστοιχο κουμπί κάθε φορά που αλλάζετε επιφάνεια. Αν δεν το κάνετε η σκούπα σας δεν θα λειτουργεί αποτελεσματικά και το πάτωμα μπορεί να γεμίσει με περισσότερη σκόνη που θα προέρχεται από τα χαλιά σας.

Καθαρίστε την Ηλεκτρική Σκούπα σας Γρήγορα και Εύκολα

Πλένετε τα πιάτα στο νεροχύτη πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων Μπορεί να θεωρείτε πως τα πιάτα σας καθαρίζονται καλύτερα όταν τα ξεπλένετε στον νεροχύτη πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων αλλά αυτό δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση. Οι ειδικοί τονίζουν πως τα πιάτα σας θα καθαριστούν εξίσου ακόμα και αν τα βάλετε απευθείας στο πλυντήριο. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην έχουν πάνω υπολείμματα φαγητού.

Μην πλένετε τα πιάτα και τα ποτήρια πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων. Είναι χαμένος χρόνος.

Μην πλένετε τα πιάτα και τα ποτήρια πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων. Είναι χαμένος χρόνος.

Δεν αφήνετε τα απορρυπαντικά να δράσουν πριν ξεκινήσετε το τρίψιμο Αν θέλετε να καθαρίσετε τα πλακάκια σας χωρίς να κουραστείτε υπερβολικά, τότε θα πρέπει να δώσετε χρόνο στο απορρυπαντικό σας να δράσει. Βάλτε απορρυπαντικό στα πλακάκια σας (εκεί που είναι λερωμένα) και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια ξεκινήστε το τρίψιμο.

Δεν αφήνετε τα παπούτσια εκτός σπιτιού Αν κυκλοφορείτε σε όλο το σπίτι με τα παπούτσια σας είναι πολύ λογικό να σκονίζονται και να λερώνονται τα δωμάτια πολύ πιο γρήγορα. Φροντίστε να αφήνετε τα παπούτσια εκτός σπιτιού ή βάλτε κάποιο έπιπλο κοντά στην πόρτα ώστε να τα τοποθετείτε κατευθείαν εκεί με το που μπαίνετε στο σπίτι.

Ξεχνάτε να καθαρίζετε τα είδη καθαρισμού Τα ξεσκονόπανα, οι σακούλες των ηλεκτρικών σκουπών, τα σφουγγαρόπανα και τα σφουγγάρια χρειάζονται καθαρισμό τακτικά για να απομακρύνονται τα μικρόβια και τα βακτήρια και να μην εξαπλώνονται σε όλο το σπίτι κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απολυμάντε το Σφουγγάρι της Κουζίνας σε 1 Λεπτό (VIDEO)

.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να απολυμάνετε το σφουγγάρι της κουζίνας σε 1 λεπτό.

Κι Όμως! Το Πλυντήριο Πιάτων Μπορεί να Καθαρίσει Όλα Αυτά τα Αντικείμενα

.

Αν νομίζετε πως ένα πλυντήριο πιάτων είναι κατάλληλο μόνο για να πλένετε τα πιάτα, τότε σίγουρα θα εκπλαγείτε όταν μάθετε πόσα πράγματα μπορείτε να καθαρίσετε με αυτό.

Καθαρίστε Ολόκληρο το Μπάνιο με ΑΥΤΟ το Πανάκι σε 15 Λεπτά

.

Καθαρίστε όλο το μπάνιο σας αποτελεσματικά με αυτό το προιόν!

Πώς να Πλύνετε τα Ρούχα που Θέλουν Στεγνό Καθάρισμα

.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να πλύνετε στο σπίτι σας τα ρούχα που θέλουν στεγνό καθάρισμα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Σκουριά στο Μπάνιο: 3 "Μαγικές" Συνταγές για να την Εξαφανίσετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

DIY Αρωματικό για να Μυρίζει Υπέροχα το Μπάνιο σας Κάθε Μέρα