15 Σπιτικές Θεραπείες για την Ξηροφθαλμία

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

15 Σπιτικές Θεραπείες για την Ξηροφθαλμία

Όλοι βιώνουμε ξηρότητα στα μάτια από καιρό σε καιρό, αλλά για κάποιους είναι κάτι περισσότερο από μια περιστασιακή ενόχληση.

Το σύνδρομο ξηροφθαλμίας μπορεί να προκαλέσει καθημερινή δυσφορία. Τα άτομα με μακροχρόνια (χρόνια) ξηροφθαλμία μπορεί να εμφανίσουν ερυθρότητα των ματιών, ευαισθησία στο φως, θολή όραση ή αίσθηση ότι “κάτι έχει μπει στο μάτι”.

Μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά πράγματα στο σπίτι, για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα της ξηροφθαλμίας:

1. Οφθαλμικές σταγόνες
Οι οφθαλμικές σταγόνες χωρίς ιατρική συνταγή είναι ένας εύκολος τρόπος για να λιπάνετε τα ξηρά μάτια. Αναζητήστε σκευάσματα χωρίς συντηρητικά για μνα μην έχετε ερεθισμούς.

2. Ζεστές κομπρέσες
Μια ανασκόπηση του 2023 υποδηλώνει ότι η εφαρμογή μιας ζεστής κομπρέσας στα μάτια θα μπορούσε να αυξήσει την υγρασία και να σας βοηθήσει να παράγετε δάκρυα.

3. Μειώστε τον χρόνο σε οθόνες
Η ψηφιακή εποχή έχει τα αρνητικά της για άτομα με ξηροφθαλμία. Ο χρόνος μπροστά από τις οθόνες έχει συνδεθεί με αυξημένα συμπτώματα. Δοκιμάστε να κάνετε συχνά διαλείμματα από την έκθεση σε οθόνες.

4. Υγραντήρας
Ένας υγραντήρας αυξάνει την υγρασία στον αέρα, καθιστώντας τον ιδανικό “φάρμακο” για τα ξηρά, ερεθισμένα μάτια.

5. Αέρας περιβάλλοντος
Σε συνέχεια του προηγούμενου, το να κάθεστε κοντά σε έναν ανεμιστήρα ή κάτω από την έξοδο αέρα του κλιματιστικού θα στεγνώσει τα μάτια σας. Όταν έχετε συμπτώματα, σκεφτείτε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε το περιβάλλον σας, για να μείνετε μακριά από άμεσες ριπές αέρα.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο onmed.gr. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπορεί να Διαγνωστεί η Κατάθλιψη στα Μάτια;

.

Επιστήμονες στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής Max Planck μελέτησαν την αντίδραση της κόρης των ματιών των συμμετεχόντων σε σχετική μελέτη, ενώ εκτελούσαν μια εργασία.

Μια ταπετσαρία σας κοιτά… στα μάτια

.

H εταιρεία Carven σχεδιάζει πρωτότυπες design ταπετσαρίες, οι οποίες σας προκαλούν να δείτε ξανά με άλλα... μάτια τους χώρους του σπιτιού σας.

Ο Λόγος που Έχετε Κόκκινα Μάτια

.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να εμφανίσει κόκκινα μάτια: από μικρούς ερεθισμούς έως πιο σοβαρές παθήσεις υγείας.

3 Tips για να Επιλέξετε τα Κατάλληλα Γυαλιά Ηλίου για Εσάς

.

Προστατέψτε τα μάτια σας κόντρα την ηλιακή ακτινοβολία βάζοντας της τα (κατάλληλα) γυαλιά... ηλίου


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Λουκούμια με Γεύση Τριαντάφυλλο από τον Άκη Πετρετζίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

μεξικάνικο
Το Υγιεινό Μεξικάνικο Δείπνο που θα Ετοιμάσετε Εύκολα και Γρήγορα σε 20 Λεπτά!