6 Λάθη που Κάνουν το Μπάνιο σας να Δείχνει Άσχημο

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

6 Λάθη που Κάνουν το Μπάνιο σας να Δείχνει Άσχημο

Το μπάνιο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού μας, που μπορεί να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης μετά από μια απαιτητική μέρα. Ωστόσο, αν από αυτό απουσιάζει η αισθητική και η λειτουργικότητα τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επηρεάσει αρνητικά τη διάθεσή μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να δημιουργήσουμε ένα μπάνιο που να μας ευχαριστεί και να καλύπτει όλες τις ανάγκες μας; Παρακάτω θα εξετάσουμε τα πιο κοινά προβλήματα και πώς να τα αντιμετωπίσουμε για να μετατρέψουμε το μπάνιο μας σε έναν πραγματικό παράδεισο ευεξίας.

Στοιχεία που κάνουν το μπάνιο ιδανικό

Ένα τέλειο μπάνιο πρέπει να είναι όχι μόνο οπτικά όμορφο αλλά και λειτουργικό. Πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες σας για αποθήκευση (από προϊόντα μπάνιου μέχρι πετσέτες), να έχει καλό φωτισμό και να αντιστέκεται στη μούχλα, που συχνά εμφανίζεται ξαφνικά.

Προβλήματα και λύσεις

Ακατάλληλος Φωτισμός Ο φωτισμός είναι κρίσιμος για ένα μπάνιο. Πολλοί αρκούνται σε μια μόνο λάμπα πάνω από τον καθρέφτη, αλλά χρειάζεστε πολλαπλές πηγές φωτός. Πέρα από τον διακοσμητικό φωτισμό, είναι σημαντικό να έχετε ένα δυνατό φως για να μπορείτε να βαφτείτε και να ετοιμαστείτε σωστά.

Έλλειψη Αποθηκευτικού Χώρου Χρειάζεστε αρκετό αποθηκευτικό χώρο για να διατηρείτε το μπάνιο σας τακτοποιημένο και λειτουργικό. Τοποθετήστε ντουλάπια και ράφια στους κεντρικούς τοίχους. Για τις πετσέτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σκάλα από χαλκοσωλήνες για τις χρησιμοποιημένες πετσέτες και καλάθια για να αποθηκεύετε τις καθαρές σε ρολά.

Ολισθηρά Πλακάκια Πολλοί επιλέγουν διακοσμητικά πλακάκια που δεν είναι κατάλληλα για βρεγμένα δάπεδα, με αποτέλεσμα να γλιστράνε. Για να το διορθώσετε, μπορείτε είτε να επιλέξετε πλακάκια κατάλληλα για μπάνιο είτε να εφαρμόσετε ειδικές τεχνικές για να βελτιώσετε την υφή των υπαρχόντων πλακιδίων.

Έλλειψη Προσωπικότητας Το μπάνιο μπορεί να έχει προσωπικότητα όπως και τα άλλα δωμάτια του σπιτιού. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με όμορφα φωτιστικά, έργα τέχνης ή ακόμα και με ταπετσαρία ειδική για μπάνιο.

Υπερβολικά Σοβαρή Διακόσμηση Το μπάνιο είναι ο προσωπικός σας χώρος για χαλάρωση. Μην το παίρνετε πολύ στα σοβαρά. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και διασκεδάστε τη διακόσμησή του. Προσθέστε χρώμα, φυτά, και έργα τέχνης για να δώσετε ζωντάνια στο χώρο.

Για να δημιουργήσετε ένα μπάνιο που θα αγαπάτε, σκεφτείτε και τις προσωπικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Κάντε το χώρο σας να αντανακλά τη δική σας αισθητική και να εξυπηρετεί τις καθημερινές σας συνήθειες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι, θα απολαμβάνετε κάθε στιγμή που περνάτε σε αυτόν τον χώρο.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπάνιο: Αυτές είναι οι Νέες Τάσεις που θα το Μεταμορφώσουν

.

Αυτά είναι τα top trends στη διακόσμηση του μπάνιου αυτή τη σεζόν.

Αυτές Είναι οι Διακοσμητικές Τάσεις που Ακολουθούν τα πιο Όμορφα Μπάνια

.

Τα καλύτερα μπάνια ξεχωρίζουν επειδή έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά!

6 Λάθη που Κάνουν το Μπάνιο σας να Δείχνει «Φτηνό»! 

.

Μάθετε ποια είναι και σιγουρευτείτε ότι δεν τα κάνετε και εσείς.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αντικολλητικά Τηγάνια: 4 Συνήθειες που τα Καταστρέφουν

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Ιδέες για να Κάνετε την Κουζίνα σας Καλοκαιρινή!