7 Αλλαγές που θα Μεταμορφώσουν την Παλιά Κουζίνα σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

7 Αλλαγές που θα Μεταμορφώσουν την Παλιά Κουζίνα σας

Η επισκευή μιας κουζίνας μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρή, κάτι που μπορεί να μην είναι πάντοτε εφικτό. Ωστόσο, αυτό δεν αποκλείει τη δυνατότητα βελτίωσης της εμφάνισής της με μικρότερες και έξυπνες παρεμβάσεις.

Για όσους από εσάς έχετε παλιές κουζίνες ή νοικιάζετε και δεν μπορείτε αυτή την περίοδο να κάνετε ριζικές αλλαγές, υπάρχουν 7 οικονομικές λύσεις για να της δώσετε νέο αέρα.

1) Αλλάξτε το χρώμα Αν τα ντουλάπια είναι παλιά, αλλάξτε τους το χρώμα επιλέγοντας μια απόχρωση που έρχεται σε αρμονία με τα υπόλοιπα χρώματα της κουζίνας για να υπάρχει συνοχή και να ανανεώσετε τον χώρο. Αν δεν πάλι δεν θέλετε να βάψετε τα ντουλάπια, μια άλλη λύση είναι να βάψετε τους τοίχους σε ένα χρώμα που "δένει" καλύτερα τον χώρο.

Επίσης καλό είναι να επιλέξετε διακοσμητικά αντικείμενα και υφάσματα στο ίδιο στιλ για να κάνετε πιο αισθητή την αλλαγή.

2) Αλλάξτε το φωτιστικό Ο φωτισμός είναι κρίσιμος για την αισθητική του χώρου. Ένα καινούριο φωτιστικό, ή ακόμα και αλλαγή της έντασης και της απόχρωσης του φωτός, μπορεί να αλλάξει δραματικά την όψη της κουζίνας.

3) Προσθέστε ή αφαιρέστε διακοσμητικά αντικείμενα Ο λόγος που είναι απαραίτητα είναι γιατί σας δίνουν την ευκαιρία να δώσετε λίγο παραπάνω στιλ και μια πιο προσωπική πινελιά στη διακόσμηση της κουζίνα σας.
Ωστόσο χρειάζεται προσοχή. Όπως δεν είναι ωραίο να λείπουν, το ίδιο κακή εικόνα σχηματίζουν όταν είναι υπερβολικά πολλά. Επιπλέον καταλαμβάνουν χώρο που είναι απαραίτητος για το μαγείρεμα.

Μπορείτε αντί για φρουτιέρα να τοποθετήσετε ένα στιλάτο μπολ η διακοσμητικό δίσκο, να κρεμάσετε έναν πίνακα στον τοίχο, να τοποθετήσετε όμορφα μαξιλάρια καθίσματος στις καρέκλες, αέρινες κουρτίνες ή στόρια και φυσικά να επιλέξετε ένα κομψό χαλάκι.
Όλα αυτά θα πρέπει απλά να «δένουν» μεταξύ τους για να δείχνει πιο ολοκληρωμένη η διακόσμηση.

4) Αντικαταστήστε όσες παλιές συσκευές γίνεται με καινούργιες Η αντικατάσταση των παλιών συσκευών αν και απαιτεί μια μεγαλύτερη δαπάνη έχει να σας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια πράγμα που σημαίνει ότι πληρώνετε λιγότερα στους λογαριασμούς του ρεύματος, διαθέτουν σύγχρονη τεχνολογία αλλά και μοντέρνο design που αναβαθμίζει τον χώρο στο σύνολο.

5) Αλλάξτε κάποια στοιχεία από τον εξοπλισμό Αντικαταστήστε μικρά στοιχεία όπως ο απορροφητήρας, τα πόμολα, οι μπαταρίες, μια επιτοίχια ράγα ή ο στεγνωτήρας του νεροχύτη για ένα φρέσκο και ανανεωμένο look.

Extra tip: Εάν δεν είναι δυνατή η αλλαγή του πάγκου, ένα μεγάλο ξύλο κοπής μπορεί να αποτελέσει μια καλή λύση.

6) Αλλάξτε τα πλακάκια Η αντικατάσταση των πλακιδίων μπορεί να ανανεώσει σημαντικά την εμφάνιση της κουζίνας. Αν δεν επιθυμείτε να αφαιρέσετε τα παλιά πλακίδια, μπορείτε πάντα να τα βάψετε με ειδικά χρώματα.

Υπάρχουν ειδικά χρώματα γι’ αυτόν τον σκοπό που μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε στην αγορά.
Πώς θα τα βάψετε;

Καλύψτε καλά τον πάγκο με bubbles ή με ένα παλιό σεντόνι. Κολλήστε περιμετρικά χαρτοταινία για να μη φύγει το χρώμα στον τοίχο. Καθαρίστε καλά τα πλακάκια. Αμέσως μετά περάστε αστάρι και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει. Τρίψτε το απαλά με ένα μαλακό γυαλόχαρτο και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα νωπό πανί.
Ξεκινήστε το βάψιμο. Συνήθως χρειάζεται και δεύτερο χέρι. Τέλος περιμένετε να στεγνώσει καλά.

7 Προσθέστε φυτά Τα φυτά προσθέτουν ζωντάνια και χρώμα στην κουζίνα σας, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να χρησιμεύσουν και ως βότανα για το μαγείρεμα.

Όποια αλλαγή και αν κάνετε, επιλέξτε αυτά που ανταποκρίνονται στο στιλ και τις προτιμήσεις σας, δημιουργώντας έτσι μια κουζίνα που είναι τόσο στιλάτη όσο και λειτουργική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανανεώστε τα Ντουλάπια της Κουζίνας με Αυτές τις 4 Υπέροχες Ιδέες!

.

4 οικονομικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

7 Αλλαγές που θα Μεταμορφώσουν την Κουζίνα σας

.

Αναβαθμίστε την αισθητική της εύκολα και γρήγορα με 7 αλλαγές που θα την κάνουν πολύ πιο κομψή και λειτουργική.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έτσι θα Οργανώσετε το Μπάνιο σας στην Εντέλεια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

κατσαρίδες
Ο Λόγος που Εμφανίζονται Κατσαρίδες στην Κουζίνα σας