Έχετε Μικρή Κουζίνα; Σχεδιάστε την Πρακτικά με Αυτά τα 7 Tips που Συνδυάζουν Στιλ και Λειτουργικότητα

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Έχετε Μικρή Κουζίνα; Σχεδιάστε την Πρακτικά με Αυτά τα 7 Tips που Συνδυάζουν Στιλ και Λειτουργικότητα

Μπορεί να μη σταματάμε να ονειρευόμαστε μεγάλες κουζίνες στο σπίτι των ονείρων μας, η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε τον χώρο που θα θέλαμε. Μπορεί, λοιπόν, να λείπει ο χώρος, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να λείπει και το στιλ.

Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι η κουζίνα σας είναι μικρή για να γίνετε δημιουργικοί και να βρείτε λύσεις που θα την μεταμορφώσουν σε έναν χώρο πρακτικό, με στιλ και κομψότητα. Για να το πετύχετε, λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω tips.

7 «Πριν» και «Μετά» Κουζίνες που δεν Πρέπει να Χάσετε! 

Μην επιλέγεται τη μόδα εις βάρος της λειτουργικότητας Η λειτουργικότητα της κουζίνας σας δεν πρέπει να θυσιαστεί για κανέναν λόγο. Αν βρείτε κάτι που σας αρέσει πολύ και είναι της μόδας, αλλά είναι μικρό/μεγάλο/ μη πρακτικό για την κουζίνα σας, μην το αγοράσετε. Είναι πολύ πιθανόν ότι μπορείτε να βρείτε κάτι άλλο που σας αρέσει εξίσου και ταυτόχρονα είναι λειτουργικό για την κουζίνα και την καθημερινότητά σας.

Η λειτουργικότητα της κουζίνας σας δεν πρέπει να θυσιαστεί για κανέναν λόγο.

Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες Σε κάθε χώρο, μεγάλο η μικρό, αυτό που τον μετατρέπει σε «σπίτι» είναι οι μικρές λεπτομέρειες. Σκεφτείτε ποια είναι τα πράγματα που σας αρέσουν και θα κάνουν την κουζίνα σας προσωπική. Τα έργα τέχνης, το χρώμα και οι αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που θα δώσουν ζωή στην κουζίνα σας. Επιλέξτε τα προσεκτικά ώστε να μην τα βαρεθείτε.

Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες

Κάντε τις κατάλληλες ερωτήσεις στον εαυτό σας Οι 5 βασικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό είναι οι εξής: Έχετε παιδιά; Είστε δεινός μάγειρας/μαγείρισσα; Υπάρχει κάποια γευστική κουζίνα που προτιμάτε να μαγειρεύετε; Πόσο συχνά περνάτε χρόνο στην κουζίνα σας; Τι άλλο θα θέλατε να κάνετε στην κουζίνα; Έπειτα σκεφτείτε με ποιο τρόπο θα εκμεταλλευτείτε τον χώρο που έχετε για να φιλοξενήσει όλα τα παραπάνω.

Έχετε παιδιά; Αν ναι, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε την κουζίνα σας κατάλληλα.

Να είστε ρεαλιστές Οι κουζίνες κοστίζουν. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι οικονομικά και άλλα που δεν μπορείτε να αποφύγετε. Το κόστος θα εξαρτηθεί από την οικονομική σας κατάσταση και από αυτά που θέλετε να πετύχετε.

Μεταμορφώστε Ακόμα και την πιο «Βαρετή» Κουζίνα με 4 Κινήσεις!

Δοκιμάστε μερικές διακοσμητικές αλλαγές πριν μια μεγάλη ανακαίνιση Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να φτιάξουν μια κουζίνα από το μηδέν. Ωστόσο, υπάρχουν «μικρές ανανεώσεις» που δεν κοστίζουν πολύ. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά δοκιμάστε για παράδειγμα έναν επαγγελματικό καθαρισμό του πατώματος της κουζίνας σας – θα αλλάξει παντελώς την όψη της.

Δοκιμάστε έναν επαγγελματικό καθαρισμό του πατώματος.

Μην την παραγεμίζετε Ένα πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε σε μια μικρή κουζίνα είναι να την «φορτώνετε» με πολλά πράγματα. Παραμείνετε στα βασικά που χρειάζεστε για την μαγειρική και τις μικροδουλειές. Διατηρείστε του πάγκους ελεύθερους και μην τοποθετείτε πάνω τους μικροσυσκευές.

Μην παραγεμίζετε την κουζίνα σας.

Προτιμήστε τις διακοσμητικές τάσεις που θα σας εξασφαλίσουν χώρο Όταν σχεδιάζετε μια μικρή κουζίνα είναι σημαντικό να προτιμήσετε κλασικά πράγματα, αν θέλετε να αντέξει στον χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να απορρίψετε τελείως τις τάσεις της διακόσμησης. Απλώς, πρέπει να επιλέξετε αυτές που συνδυάζουν τη μόδα με τη λειτουργικότητα και όταν μιλάμε για μικρές κουζίνες, οι ιδέες που θα σας εξασφαλίσουν χώρο είναι πάντα ευπρόσδεκτες!

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

13 Μικροσκοπικές Κουζίνες που Αποδεικνύουν πως το Στιλ δεν Χρειάζεται Πολύ Χώρο!

.

Αυτές οι μικροσκοπικές κουζίνες θα σας αποδείξουν ότι το στυλ δεν χρειάζεται πολλά τετραγωνικά.

Αυτά Είναι τα «Λάθη» στις Κουζίνες που Συναντούν πιο Συχνά οι Διακοσμητές

.

Δείτε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη στις κουζίνες και μεταμορφώστε τη δική σας!

14 Κουζίνες που θα σας Εμπνεύσουν για να Αλλάξετε τα… Φώτα στη Δική σας!

.

Αλλάξτε τα φώτα στην κουζίνα σας και δείτε τα πράγματα με άλλο... μάτι!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κλέψτε αυτές τις 6 Ιδέες για να Φτιάξετε το πιο Ρομαντικό Υπνοδωμάτιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτό Είναι το πιο Έξυπνο Μέρος για Γραφείο στο Σπίτι!