10 Ιδέες Διακόσμησης για να Μεταμορφώσετε το Καθιστικό σας σε 10 Λεπτά

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

10 Ιδέες Διακόσμησης για να Μεταμορφώσετε το Καθιστικό σας σε 10 Λεπτά

Η ανακαίνιση ενός καθιστικού είναι μια διαδικασία που απαιτεί και χρόνο και χρήμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να ανανεώσει τον χώρο του με μικρότερες αλλαγές. Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι 10 μόνο λεπτά αρκούν για να μεταμορφώσετε το καθιστικό σας;

Το μόνο που χρειάζεται είναι να βασιστείτε στις 10 ιδέες διακόσμησης που ακολουθούν!

# 1. Αλλάξτε τη διαρρύθμιση των επίπλων

Η όψη του καθιστικού σας θα αλλάξει πλήρως ακόμα και αν αλλάξετε μόνο τη διάταξη των επίπλων σας.

Δοκιμάστε να μετακινήσετε μια καρέκλα σε μια άλλη γωνία ή να τοποθετήσετε σε άλλο σημείο τον καναπέ σας.  Αυτές οι μικρές ρυθμίσεις μπορούν να κάνουν τον χώρο να αισθάνεται φρέσκος και νέος.

# 2. Ανανεώστε τα διακοσμητικά μαξιλάρια

Τα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι οι χαμαιλέοντες της διακόσμησης καθώς μπορούν να μεταμορφώσουν ένα δωμάτιο με ελάχιστη προσπάθεια. Βάλτε διαφορετικές μαξιλαροθήκες ή ανανεώστε αυτά που είχατε μέχρι τώρα με άλλα σε διαφορετικά χρώματα ή υφές από ένα άλλο δωμάτιο ή απλώς τακτοποιήστε τα διαφορετικά για να δώσετε μια νέα εμφάνιση στον χώρο σας.

# 3. Δώστε ένταση στο δάπεδο με ένα χαλί

Ένα χαλί χαρίζει υφή, στιλ και χρώμα στο καθιστικό. Μπορείτε είτε να κάνετε layering προσθέτοντας ένα μικρότερο πάνω από το δικό σας, είτε να το αντικαταστήσετε με ένα από κάποιο άλλο δωμάτιο.

Σε περίπτωση που έχετε σαλοκουζίνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρότερο χαλί για για διαχωρίσετε «αθόρυβα» αυτούς τους δύο αυτούς χώρους, χαρίζοντας τους με αυτόν τον τρόπο μια πλήρως ανανεωμένη εικόνα.

# 4. Αλλάξτε τις φωτογραφίες και τις θέσεις που έχουν οι πίνακες στους τοίχους σας

Η αναδιάταξη έργων τέχνης και φωτογραφιών μπορεί να ανανεώσει τους τοίχους σας χωρίς μια νέα αγορά. Δοκιμάστε να ομαδοποιήσετε διαφορετικά κομμάτια ή να τα μετακινήσετε σε διαφορετικά σημεία και θα δείτε το καθιστικό σας να μεταμορφώνεται σε λίγα μόλις λεπτά.

# 5. Προσθέστε φυτά

Η προσθήκη φυτών ή φρέσκων λουλουδιών στο καθιστικό σας θα του χαρίσει περισσότερη ζωντάνια και χρώμα. Ακόμη και η αναδιάταξη των υπαρχόντων φυτών μπορεί να αναζωογονήσει τον χώρο και κατ' επέκταση τη διάθεσή σας.

# 6. Βελτιώστε τον φωτισμό στον χώρο σας

Ο φωτισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στην ατμόσφαιρα που εκπέμπει ο χώρος σας. Η μετακίνηση των φωτιστικών σας σε νέες θέσεις, η προσθήκη νέων στιλάτων φωτιστικών ή η αλλαγή του χρώματος των λαμπτήρων σας μπορεί να δημιουργήσει μια εντελώς νέα ατμόσφαιρα. Να θυμάστε πως ένας από τους μεγαλύτερους κανόνες της διακόσμηση λέει ότι σε έναν χώρο ποτέ δεν αρκεί ο κεντρικός φωτισμός αλλά χρειάζονται περισσότερες πηγές.

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές, από επιτραπέζια και επιδαπέδια φωτιστικά, μέχρι λεντοταινίες και απλίκες. Η επιλογή εξαρτάται από τις ανάγκες σας και το προσωπικό σας γούστο.

Φροντίστε να περισσότερες από μια πηγές φωτισμού σε έναν χώρο.

# 7. Δώστε έμφαση σε ένα σημείο

Δημιουργήστε ένα σημείο που θα τραβά τα βλέμματα με μια εντυπωσιακή σύνθεση από διακοσμητικά αντικείμενα ή με μια ταπετσαρία, με ένα έντονο φωτιστικό, με κάποιο έπιπλο ή ακόμα και με ένα φυτό.

Με αυτό τον τρόπο θα σπάσετε τη μονοτονία του χώρου, προσθέτοντάς του το στοιχείο της έκπληξης και μια πιο προσωπική πινελιά.

# 8. Κάντε μια καλή εκκαθάριση

Η γρήγορη τακτοποίηση, η αφαίρεση περιττών αντικειμένων και η καλή οργάνωση των επιφανειών θα ελαφρύνουν την βαριά ατμόσφαιρα του χώρου κάνοντάς τον πιο φιλόξενο και γαλήνιο.

# 9. Ανανεώστε τις κουρτίνες

Οι κουρτίνες είναι από τα αντικείμενα που προσέχουμε πάντα όταν μπαίνουμε σε έναν χώρο γιατί καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια στον τοίχο. Εάν έχετε ένα επιπλέον σετ κουρτινών στην ντουλάπα σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το αντικαταστήσετε με τις παλιές σας. Αυτή η αλλαγή μπορεί να αλλάξει τον φωτισμό και να ανανεώσει τη χρωματική παλέτα του χώρου σας, προσφέροντάς του μια νέα προοπτική.

# 10. Αρωματίστε τον χώρο σας

Μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη που έχουν τα αρώματα. Όπως έχετε εσείς το δικό σας που σας αντιπροσωπεύει το ίδιο έχει ανάγκη και ο χώρος σας. Επιλέξτε μια μυρωδιά που να σας φτιάχνει τη διάθεση και να σας χαλαρώνει μέσω κεριών, διαχυτών ή σπρέι. Η αλλαγή αυτή ακόμα και αν δεν είναι ορατή στο μάτι θα γίνει σίγουρα αισθητή καθώς θα βελτιώσει την ατμόσφαιρα που εκπέμπει ο χώρος σας.

Η ανανέωση του καθιστικού σας  δεν απαιτεί πάντα πολλά έξοδα ή πολύ χρόνο. Με αυτές τις γρήγορες αλλαγές των δέκα λεπτών, μπορείτε να το μεταμορφώσετε στο πιο στιλάτο μέρος του σπιτιού. Επομένως υπάρχει πάντα τρόπος για να δώσετε στον χώρο σας μια γρήγορη, αλλά άκρως εντυπωσιακή ανανέωση. Άλλωστε την αξίζει!

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έτσι θα Κάνετε ένα Μεγάλο Σαλόνι να Δείχνει πιο Ζεστό και πιο «Χουχουλιάρικο»

.

Κάντε το σαλόνι σας να δείχνει χουχουλιάρικο με αυτές τις έξυπνες συμβουλές.

8 Κανόνες Διακόσμησης που Πρέπει να Γνωρίζετε για ένα Άψογο Καθιστικό

.

Το καθιστικό έχει τους δικούς του κανόνες διακόσμησης που αν εκμεταλλευτείτε θα πετύχετε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα.

4 Λάθη Διακόσμησης που Μάλλον Κάνετε στο Σαλόνι σας

.

Αυτά τα λάθη που κάνετε στο σαλόνι σας μάλλον δεν τα είχατε φανταστεί.

Διακόσμηση Καθιστικού: 8 Κανόνες που Πρέπει να Γνωρίζετε

.

Το καθιστικό έχει τους δικούς του κανόνες διακόσμησης που αν εκμεταλλευτείτε θα πετύχετε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Εντάξετε τους Καμπυλωτούς Καναπέδες στο Καθιστικό σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Bήματα για να Έχετε Πάντα Ένα Καθαρό Στρώμα