Καύσωνας: Τι Προβλήματα Υγείας Μπορεί να Προκαλέσει και τι να Προσέχουμε

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Καύσωνας: Τι Προβλήματα Υγείας Μπορεί να Προκαλέσει και τι να Προσέχουμε

Άνθρωποι με προβλήματα στην καρδιά, έγκυες, παχύσαρκοι, παιδιά και ηλικιωμένοι χρειάζεται να προσέχουν ακόμη περισσότερο όταν έχει καύσωνα.

Οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές σηματοδοτώντας έναν ακόμη καύσωνα. Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε και τι να προσέχουμε σε αυτές τις συνθήκες; Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους πολίτες να πάρουν μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα, ειδικά εάν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Οι πιθανές επιπτώσεις του καύσωνα στον οργανισμό μας

Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει τα ανώτερα ανεκτά όρια και σε συνδυασμό με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια, νηνεμία, παρατεταμένοι χαμηλοί άνεμοι μιας κατεύθυνσης κλπ.), μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες που δεν είναι ανεκτές από τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι παθολογικές καταστάσεις που δημιουργούνται μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές και να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενή.

Η σημαντικότερη εξέλιξη των διαταραχών του οργανισμού από τις υψηλές θερμοκρασίες είναι η θερμοπληξία, που εμφανίζεται μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο κυρίως σε περίοδο καύσωνα και εκδηλώνεται με αιφνίδια αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος (>40-41οC), με ερυθρότητα και ξηρότητα του δέρματος, με έντονο αίσθημα δίψας, συγχυτική συμπεριφορά, με σπασμούς του σώματος και τέλος με απώλεια συνείδησης και κωματώδη κατάσταση.

Ειδικά τα άτομα που πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και άλλα νοσήματα, όπως σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, πνευμονοπάθειες κλπ., ανήκουν στις ιδιαίτερα ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες και πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα τους θερινούς μήνες για την αποφυγή των παραπάνω νοσηρών καταστάσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Συνήθειες στην Κουζίνα που Βλάπτουν την Υγεία σας

.

Το να μαγειρεύεις το δικό σου σπιτικό φαγητό είναι μια διαδικασία πολύ δημιουργική, ωστόσο θέλει προσοχή για να μην κινδυνεύσεις από διάφορες επιβλαβείς τεχνικές. Η μαγειρική για όποιον κατέχει το «άθλημα» είναι μια διαδικασία τόσο δημιουργική όσο και χαλαρωτική. Βέβαια, επειδή κανείς μας δεν γεννήθηκε σεφ, το να δώσεις λίγο παραπάνω έμφαση στη διατήρηση των […]

Πώς θα Αποτοξινώσετε το Σώμα σας Μέσα σε 24 Ώρες!

.

Όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποτοξινώσετε το σώμα σας μέσα σε μια μέρα.

6 Αηδιαστικά Λάθη που Κάνουμε στο Μπάνιο μας

.

Υπάρχουν κάποια αηδιαστικά λάθη που κάνετε στο μπάνιο σας και τα οποία ίσως αγνοείτε. Δείτε ποια είναι αυτά και διορθώστε τα.

5 Τρόποι να Χάσετε Βάρος Μετά τα 30

.

Η απώλεια βάρους χρειάζεται επιμονή, υπομονή και προσπάθεια αρκεί να ακολουθούμε τις σωστές συνήθειες.

Αλλεργίες στην Eγκυμοσύνη: Τι πρέπει να Γνωρίζετε

.

Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια ξεχωριστή περίοδο στη ζωή κάθε γυναίκας, οι αλλεργίες όμως μπορούν να την δυσκολέψουν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Γρήγορα Τυροπιτάκια με 3 Υλικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φλωμάρια με θαλασσινά Από τον Γιώργο Τσούλη