Αλλεργίες στην Eγκυμοσύνη: Τι πρέπει να Γνωρίζετε

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Αλλεργίες στην Eγκυμοσύνη: Τι πρέπει να Γνωρίζετε

Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια ξεχωριστή περίοδο στη ζωή κάθε γυναίκας, οι αλλεργίες όμως μπορούν να την δυσκολέψουν.

Εκτιμάται ότι έως και το 20% των εγκύων υποφέρουν από αλλεργίες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γυναίκες μπορεί να παρατηρήσουν ότι τα συμπτώματα της αλλεργίας τους γίνονται ακόμη πιο ενοχλητικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ορμονικές αλλαγές. Από την άλλη, είναι ενδιαφέρον ότι οι αλλεργίες παραμένουν ίδιες ή μπορεί και να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τα αλλεργιογόνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ανάλογα με την αιτία των αλλεργιών τους.

Εάν έχετε αλλεργική ρινίτιδα, πρέπει να κρατάτε πάντα κλειστά τα παράθυρα στο σπίτι και στο αυτοκίνητό σας, ώστε να μην εισέρχεται η γύρη. Η αφαίρεση του χαλιού από την κρεβατοκάμαρά σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει. Για τις έγκυες με αλλεργία στα κατοικίδια, η απομάκρυνσή τους από το σπίτι, ή τουλάχιστον από την κρεβατοκάμαρα, μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Η πιο συχνή ερώτηση που κάνουν οι έγκυες με αλλεργίες είναι: «Ποια φάρμακα μπορώ να χρησιμοποιήσω με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;».

Η θεραπεία πρέπει να ξεκινά με ρινικό σπρέι φυσιολογικού ορού και υγραντήρες για να ανακουφιστείτε από τα ρινικά συμπτώματα.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας λέει ότι, ιδανικά πρέπει να αποφεύγετε οποιαδήποτε χρήση φαρμάκων εάν είναι δυνατόν. Συμβουλευτείτε τον αλλεργιολόγο σας προτού διακόψετε οποιοδήποτε φάρμακο χρησιμοποιείτε ήδη ή πριν ξεκινήσετε ένα φάρμακο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Υπάρχουν φάρμακα τα οποία γενικά θεωρούνται ασφαλή. Τα περισσότερα αντιισταμινικά που λαμβάνονται από το στόμα, δεν έχουν δείξει κανένα κίνδυνο για το έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Παραδείγματα αντιισταμινικών πρώτης γενιάς είναι η βρωμφειραμίνη, η χλωροφαινιραμίνη και η διφαινυδραμίνη. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα αντιισταμινικά πρώτης γενιάς μπορεί να έχουν παρενέργειες όπως υπνηλία και ξηροστομία.

Είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα από του στόματος αποσυμφορητικά όπως η ψευδοεφεδρίνη κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης, καθώς ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να αυξήσουν ελαφρώς τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών του κοιλιακού τοιχώματος. Αυτές οι θεραπείες είναι γενικά ασφαλείς κατά το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης εάν δεν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η ανοσοθεραπεία για την αντιμετώπιση της αλλεργίας δεν πρέπει να ξεκινά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Για τις περισσότερες γυναίκες, είναι ασφαλές να τη συνεχίσουν εάν την είχαν ξεκινήσει πριν από την εγκυμοσύνη.

Κάποιες γυναίκες εμφανίζουν αλλεργίες για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, έχουν μια πάθηση που ονομάζεται «ρινίτιδα της εγκυμοσύνης». Αυτή η διαταραχή δεν είναι αληθινή αλλεργία, αλλά πιστεύεται ότι οφείλεται σε ορμονικές αλλαγές. Προκαλεί σοβαρή ρινική συμφόρηση, καθιστώντας δύσκολη την αναπνοή από τη μύτη. Μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ιδιαίτερα άβολα όταν είστε ξαπλωμένες.

Τα τυπικά φάρμακα για την αντιμετώπιση της αλλεργίας που θεωρούνται ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν βελτιώνουν συνήθως τη ρινική απόφραξη.

Πολλές γυναίκες βρίσκουν ανακούφιση στη χρήση υγραντήρα ή/και ρινικού σπρέι φυσιολογικού ορού.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο onmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακές στο Γκάζι

.

Όλο τον Μάιο η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων διοργάνωνε δράσεις για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «7 Κυριακές στο Γκάζι».

Αυτές οι 9 Μπανιέρες είναι ό,τι πιο Πολυτελές Έχετε Δει

.

Η πολυτέλεια αυτών των μπάνιων φαίνεται από την μπανιέρα τους.

Πώς Μπορεί η Σωματική Άσκηση να Επηρεάσει τη Γονιμότητα

.

Για τις γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν, η σωματική άσκηση φαίνεται ότι βοηθά στην επίτευξη του στόχου τους.

Βιταμίνη Α: Γιατί είναι Σημαντική στην Εγκυμοσύνη

.

Οι καλύτερες πηγές βιταμίνης Α και τι να προσέξετε.

Πώς να Οργανώσετε την Ντουλάπα σας σαν Επαγγελματίας

.

Οργανώστε την ντουλάπα σας με αυτόν τον τρόπο και θα περιέχει μόνο τα ρούχα που αγαπάτε!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αγκινάρες με Σάλτσα Κάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας Αν Πίνετε 4 Λίτρα Νερό την Ημέρα!