5 Βήματα για να Μπορείτε να Οργανώνετε τα Πάντα στο Σπίτι  

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

5 Βήματα για να Μπορείτε να Οργανώνετε τα Πάντα στο Σπίτι  

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στο σπίτι ανεξάρτητα από το μέγεθός του είναι η οργάνωση. Πολλοί από εσάς θα έχετε διαπιστώσει ότι ακόμα και αν προσπαθείτε να μην αφήνετε διάσπαρτα τα πράγματά σας οι χώροι σας παραμένουν ακατάστατοι.

Μη βιάζεστε να καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι είστε τεμπέληδες. Η ακαταστασία τις περισσότερες φορές προκύπτει από την κακή οργάνωση. Αν πάλι σκέφτεστε ότι πρέπει να είστε η Marie Kondo για να έχετε ένα άψογα τακτοποιημένο σπίτι, τότε πάλι κάνετε λάθος.

Κανένα από τα παραπάνω σενάρια δεν είναι απόλυτα σωστό σε ό,τι αφορά στην οργάνωση και αυτό γιατί το κάθε σπίτι είναι διαφορετικό και μοναδικό όπως και εσείς.

Οι χώροι έχουν τη δική τους διαρρύθμιση, τα δικά του έπιπλα, αντικείμενα όπως διαφορετικές είναι οι συνήθειες μας μέσα σε αυτούς όπως και η καθημερινότητά μας.

Επομένως οι «κανόνες» δεν μπορεί να είναι συγκεκριμένοι γιατί δεν θα λειτουργήσουν σε όλα τα σπίτια. Αντιθέτως υπάρχουν 5 γενικότερα βήματα που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε οποιοδήποτε χώρο και σημείο δίνοντας έτσι οριστική λύση στο πρόβλημα της ακαταστασίας.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά που θα μεταμορφώσουν το σπίτι σας:

1. Επιλέξτε ένα σύστημα οργάνωσης το οποίο θα μπορείτε όντως να τηρείτε

Στα καταστήματα υπάρχουν άπειρες λύσεις για την οργάνωση του σπιτιού, από πολύπλοκες θήκες και διαχωριστικά συρταριών μέχρι απλά καλάθια.

Ακόμα και αν εντυπωσιάζεστε από μια σύνθετη λύση αποθήκευσης και οργάνωσης για ντουλάπια, πριν μπείτε προχωρήσετε στο ταμείο σκεφτείτε αν όντως σας βολεύει. Αν έχετε έντονη καθημερινότητα και ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή σας τότε είναι προτιμότερο να καταλήξετε σε μια πιο απλή μέθοδο.

Επομένως αυτό που πρέπει να κάνετε oπωσδήποτε είναι να είστε πρώτα ειλικρινείς με τον εαυτό σας.

2. Σωστή οργάνωση χωρίς καλή εκκαθάριση δεν μπορεί να υπάρξει

Μπορεί να έχετε κουραστεί να διαβάζετε παντού για εκκαθάριση όμως αυτή είναι η αλήθεια. Δεν μπορεί το σπίτι να παραμένει σε τάξη όταν δεν ελέγχετε ανα διαστήματα τι πρέπει να πετάξετε. Όσο περισσότερα παλιά ή χαλασμένα πράγματα συγκεντρώνονται τόσο περισσότερο μπερδεύονται με αυτά που όντως χρησιμοποιείτε δημιουργώντας ένα χάος στο σπίτι.

Από το πιο μικρό συρτάρι μέχρι και τις ντουλάπες η καλή εκκαθάριση αποτελεί τη βάση για τέλεια οργάνωση.

3. Μην παραλείπετε τη συχνότητα που τακτοποιείτε τα πράγματά σας

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που αποτυγχάνετε να διατηρήσετε σε τάξη το σπίτι είναι γιατί ξεχνάτε να ασχοληθείτε με την οργάνωσή του.

Αντί να αφήσετε να περάσει πολύς καιρός και να μπερδευτούν όλα σας τα πράγματα καλό είναι να τσεκάρετε ότι όλα είναι όπως τα θέλετε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Μόλις δείτε ότι κάτι δεν βρίσκεται στη θέση που του έχετε δώσει ή αν δεν σας βολεύει ο τρόπος που αποθηκεύσατε τα πράγματά σας τότε είναι καιρός για μια αναδιάταξη.

Όπως έχετε στη ρουτίνα σας την σκούπα και το ξεσκόνισμα είναι εξίσου σημαντικό να συμπεριλάβετε σε αυτή και την οργάνωση του σπιτιού σας.

4. Επιλέξτε ένα σημείο όπου θα μπορείτε να «πετάτε» πράγματα

Όπως είναι λογικό κανένας δεν έχει χρόνο αλλά ούτε και διάθεση να ασχολείται με αυτό το ζήτημα καθημερινά. Υπάρχουν φορές που απλά θέλουμε να παρατήσουμε κάτι σε μια άκρη και να ασχοληθούμε με αυτό αργότερα.

Για να μη δημιουργείται όμως ακαταστασία μια πολύ καλή λύση είναι να επιλέξετε ένα και μόνο σημείο όπου θα μπορείτε να το κάνετε αυτό.

Για παράδειγμα μπορείτε να προσθέσετε ένα στιλάτο κουτί ή καλάθι πάνω ή δίπλα σε ένα ένα έπιπλο ή να δημιουργήσετε μια γωνιά με τέτοια αντικείμενα και μικροέπιπλα με αποθηκευτικό χώρο ώστε να αφήνετε εκεί όλα όσα δεν έχετε όρεξη να συμμαζέψετε.

Έτσι θα ξέρετε πάντα ότι εκεί είναι το σημείο όπου θα παίρνετε ό,τι έχετε αφήσει για να το τοποθετήσετε στην κανονική του θέση.

5. Εκμεταλλευτείτε τους τοίχους σας για την αποθήκευση των αντικειμένων σας

Κάποιες φορές ανεξάρτητα από το πόσες ντουλάπες ή έπιπλα έχετε δεν αρκούν για να αποθηκεύσετε όλα σας τα πράγματα. Ένας πολύ πρακτικός τρόπος για να αυξήσετε τον αποθηκευτικό σας χώρο είναι να εκμεταλλευτείτε τους τοίχους σας.

Μπορείτε πάντα να προσθέσετε κάποιο ράφι ή γάντζους με καλάθια για να έχετε μεγαλύτερη άνεση μέσα στο σπίτι.

Αν σας φαίνονται πολλά όλα αυτά, δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα μαζί. Προχωρήστε σε ένα βήμα την φορά όποτε έχετε διάθεση και χρόνο. Με τον καιρό θα δείτε τη διαφορά. Το σπίτι θα είναι πάντα τακτοποιημένο και πολύ λειτουργικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Art Deco Addiction: O Πλήρης Οδηγός για να Διακοσμήσετε το Σπίτι

.

Η διακόσμηση art deco, είναι μέχρι σήμερα επίκαιρη και πολύ εντυπωσιακή, καθώς έχει αφομοιωθεί πλήρως στο σύγχρονο decor και design.

6 Tips για Σωστή Εκκαθάριση στο Σπίτι Ακόμα και αν Είστε Κουρασμένοι

.

Μια καλή αφορμή να ασχοληθείτε με την οργάνωση είναι τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές και αυτό γιατί πρέπει πρώτα να απαλλαγείτε από την ακαταστασία που σας κουράζει και μετά να δημιουργήσετε μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι.

8 Καλοκαιρινά Tips Οργάνωσης για Ένα Φρέσκο και Λειτουργικό Σπίτι

.

Ακολουθούν 7 μοναδικές συμβουλές έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες του σπιτιού σας κατά τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου.

4 Εύκολα Τips για να Είναι Πάντα Καλά Οργανωμένο το Σπίτι

.

Όταν το σπίτι είναι σωστά οργανωμένο, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορεί να παραμείνει καλά τακτοποιημένο για όλο τον χρόνο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

είσοδο
7 Ιδέες για να Δημιουργήσετε Είσοδο στο Μικρό σας Διαμέρισμα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Μετατρέψετε σε Εμπειρία τη Xαλάρωση στο Υπνοδωμάτιο