Ο Φυσικός Τρόπος να Διώξετε τη Μυρωδιά Μούχλας και τα Βακτήρια από την Ντουλάπα σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Ο Φυσικός Τρόπος να Διώξετε τη Μυρωδιά Μούχλας και τα Βακτήρια από την Ντουλάπα σας

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα σχετικά με την ντουλάπα είναι η ενοχλητική μυρωδιά μούχλας που αναδύεται κάθε φορά που ανοίγετε τα φύλλα της. Αυτό που χρειάζεται σίγουρα από εσάς είναι να εντοπίσετε το σημείο που αναπτύσσεται και να δράσετε αναλόγως. Επειδή όμως η διαδικασία αυτή απαιτεί κόπο, χρόνο και χρήμα, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε προσωρινά για να αντιμετωπίσετε τη δυσάρεστη μυρωδιά. 

Η λύση βρίσκεται στα φακελάκια τσαγιού!

Σε αντίθεση με τα τεχνητά αρώματα και σπρέι που καλύπτουν προσωρινά τη μυρωδιά της μούχλας, τα φύλλα τσαγιού απορροφούν και εξουδετερώνουν τα βακτήρια που προκαλούν οσμή χάρη στις τανίνες που περιέχουν.

Πριν όμως χρησιμοποιήσετε φακελάκια τσαγιού, πρέπει να εντοπίσετε την πηγή της μυρωδιάς. Συνήθως, η έλλειψη αερισμού σε σκοτεινούς και στενούς χώρους όπως οι ντουλάπες προκαλεί δυσάρεστες οσμές. Η σκόνη και τα υγρά ρούχα ή παπούτσια επιδεινώνουν την κατάσταση. Αν έχει περάσει καιρός από τότε που καθαρίσατε την ντουλάπα σας, αυτό πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Αποφύγετε λάθη όπως το να μην αδειάζετε εντελώς την ντουλάπα.

Εξετάστε τα ρούχα και τα παπούτσια για να δείτε αν είναι η πηγή της μυρωδιάς και πλύνετε τα αν χρειάζεται. Εάν παρατηρήσετε μούχλα ή υγρασία, αντιμετωπίστε το κατάλληλα. Αν δεν είναι τίποτα από αυτά, χρησιμοποιήστε φακελάκια τσαγιού για να φρεσκάρετε την ντουλάπα σας.

Πώς να Χρησιμοποιήσετε Φακελάκια Τσαγιού για να Φρεσκάρετε την Ντουλάπα σας

Υπάρχουν δύο τρόποι να χρησιμοποιήσετε φακελάκια τσαγιού για να φρεσκάρετε την ντουλάπα σας. Ο πρώτος τρόπος είναι να πάρετε μερικά φακελάκια τσαγιού, μαύρου ή πράσινου, και να τα τοποθετήσετε στην ντουλάπα σας. Μπορείτε ακόμα να τα κρεμάσετε από κρεμάστρες ή ράβδους. Αφήστε τα να δράσουν για μία έως δύο ημέρες για να εξουδετερώσουν τη μυρωδιά της μούχλας.

Το πόσα φακελάκια θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από το πόσο έντονη είναι η δυσοσμία. Ξεκινήστε με δύο έως τρία φακελάκια και προσαρμόστε την ποσότητα ανάλογα με τα αποτελέσματα. Με τον καιρό, θα αρχίσετε να παρατηρείτε μια ελαφριά μυρωδιά τσαγιού, γι' αυτό επιλέξτε φακελάκια με άρωμα που σας αρέσει. Να αντικαθιστάτε τα φακελάκια κάθε λίγες εβδομάδες για να διατηρείτε τη φρεσκάδα.

Εάν πίνετε πολύ τσάι και έχετε χρησιμοποιημένα φακελάκια, μπορείτε να τα επαναχρησιμοποιήσετε. Πρέπει όμως πρώτα να τα στεγνώσετε τελείως για να αποφύγετε την ανάπτυξη μούχλας και τους λεκέδες. Μόλις στεγνώσουν, χρησιμοποιήστε τα όπως περιγράφηκε παραπάνω.

Extra Tip

Για να διώξετε την οσμή μούχλας από την ντουλάπα σας, μπορείτε να προσθέσετε μια σταγόνα από τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια σε κάθε φακελάκι πριν το κρεμάσετε.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Σπιτικοί Φυσικοί Τρόποι για να Κάνετε τα Μαύρα Ρούχα σας Ξανά Ολόμαυρα

.

Κάντε τα μαύρα σας να λάμψουν και πάλι με τα σούπερ οικονομικά tips που σας δίνουμε.

Διώξτε την Υγρασία και τη Μούχλα στο Σπίτι με Ένα Μόνο Υλικό

.

Εύκολα και οικονομικά θα δώσετε τέλος στην ανάπτυξη υγρασίας και μούχλας στο σπίτι σας.

2 Σπιτικοί Τρόποι για να Τονώσετε τα Μαύρα Ρούχα που Ξέβαψαν στο Πλύσιμο

.

Κάντε τα μαύρα σας να λάμψουν και πάλι με τα σούπερ οικονομικά tips που σας δίνουμε.

Πώς να Κρατήσετε την Υγρασία Μακριά από τα Ρούχα σας

.

Η υγρασία μπορεί να καταστρέψει τα ρούχα σας, αλλά με τις σωστές πρακτικές και προϊόντα μπορείτε να την κρατήσετε μακριά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μηλόξιδο: 8 Χρήσεις για ένα Υγιές και Καθαρό Σπίτι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Καθαριότητα Χωρίς Κόστος: Το Βραστό Νερό Είναι Ό,τι Χρειάζεστε