9 Άγνωστες Χρήσεις του Φούρνου Μικροκυμάτων σε Καθημερινές Δραστηριότητες

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

9 Άγνωστες Χρήσεις του Φούρνου Μικροκυμάτων σε Καθημερινές Δραστηριότητες

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε συχνά, αλλά υπάρχουν πολλές χρήσεις του που πιθανώς δεν γνωρίζατε! Ας ανακαλύψουμε μαζί πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε πλήρως αυτό το καθημερινό αντικείμενο με τρόπους που θα σας εντυπωσιάσουν!

Αποστειρώστε σφουγγάρια και πανιά κουζίνας

Τα σφουγγάρια και τα πανιά κουζίνας μπορεί να είναι εστία μικροβίων. Τοποθετήστε το σφουγγάρι ή το πανί σας βρεγμένο στον φούρνο μικροκυμάτων και ζεστάνετέ το για 1-2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Η θερμότητα θα σκοτώσει τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς, κάνοντάς τα ασφαλή για χρήση ξανά.

Εύκολο Ξεφλούδισμα Σκόρδου 

Αφαιρέστε τις σκελίδες σκόρδου από τη φλούδα τους τοποθετώντας τις στον φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα. Η θερμότητα θα χαλαρώσει τη φλούδα, κάνοντάς την εύκολη να αποκολληθεί.

Φρεσκάρετε Ψωμί και Μπισκότα

Έχετε ψωμί ή μπισκότα που έχουν σκληρύνει; Τυλίξτε το ψωμί ή τα μπισκότα με ένα υγρό χαρτί κουζίνας και ζεστάνετέ τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 10-20 δευτερόλεπτα. Το υγρό χαρτί θα δημιουργήσει υγρασία, κάνοντάς τα μαλακά και φρέσκα ξανά.

φούρνος μικροκυμάτων

Ζουμερό Λεμόνι για Στύψιμο σε 20 Δευτερόλεπτα

Θέλετε να βγάλετε περισσότερο χυμό από το λεμόνι σας; Ζεστάνετε το λεμόνι στον φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα πριν το στύψετε. Η θερμότητα θα χαλαρώσει τα κυτταρικά τοιχώματα, επιτρέποντας να βγει περισσότερο χυμός με λιγότερη προσπάθεια.

Γρήγορη Ζεστή Κομπρέσα

Βρέξτε μια μικρή πετσέτα με νερό και ζεστάνετέ την στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά. Χρησιμοποιήστε την ως κομπρέσα για να ανακουφίσετε πόνους στους μυς ή για να χαλαρώσετε την ένταση στον αυχένα. Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να γεμίσετε μια καθαρή κάλτσα με ρύζι, να τη δέσετε καλά και να τη ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά. Αυτή η ζεστή "σακούλα" είναι ιδανική για να ανακουφίσει πόνους στους μυς.

Ξεφλούδισμα Ντομάτας και Ροδάκινου

Βάλτε τις ντομάτες ή τα ροδάκινα στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και μετά αφαιρέστε τη φλούδα. Η θερμότητα χαλαρώνει τη φλούδα, καθιστώντας την εύκολη να αφαιρεθεί χωρίς να χαλάσετε τη σάρκα του φρούτου.

Αποξήρανση Βοτάνων

Τοποθετήστε τα φρέσκα βότανα ανάμεσα σε δύο κομμάτια χαρτί κουζίνας και ζεστάνετέ τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά. Αυτός είναι ένας γρήγορος τρόπος να αποξηράνετε τα βότανα για μελλοντική χρήση στη μαγειρική σας.

Καθαρισμός και Απολύμανση Κουτιών Αποθήκευσης Τροφίμων

Γεμίστε τα κουτιά αποθήκευσης τροφίμων με λίγο νερό και μια κουταλιά ξίδι. Ζεστάνετέ τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά. Η θερμότητα και το ξίδι θα βοηθήσουν να αφαιρεθούν οι οσμές και να απολυμανθούν τα κουτιά σας.

Γρήγορο Ψήσιμο Καρυδιών και Αμυγδάλων

Θέλετε να ψήσετε καρύδια ή αμύγδαλα γρήγορα; Βάλτε τα σε ένα πιάτο κατάλληλο για μικροκύματα και ζεστάνετέ τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο. Αυτός είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να φτιάξετε τραγανά και γευστικά σνακ.

Αυτές οι απλές αλλά έξυπνες ιδέες θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον φούρνο μικροκυμάτων σας, κάνοντάς τον ακόμα πιο χρήσιμο στην καθημερινή σας ζωή. Δοκιμάστε τες και δείτε πώς θα σας διευκολύνουν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μην Παραγγείλετε Ποτέ ΑΥΤΑ από Fast Food Εστιατόρια

.

Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να αποφύγετε σε εστιατόρια fast food.

Πόσο Ασφαλής Είναι ο Φούρνος Μικροκυμάτων σας;

.

Τι λένε οι ειδικοί για την ακτινοβολία, τη θρεπτική αξία και την ασφάλεια χρήσης των φούρνων μικροκυμάτων.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κονσέρβα και Κατεψυγμένα Φρούτα-Λαχανικά: Είναι το Ίδιο Καλά με τα Φρέσκα;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Καλοκαιρινά Γεύματα σε Εξωτερικό Χώρο: Πρακτικές Συμβουλές και Λύσεις