10 Συλλεκτικά Διακοσμητικά Τip που θα Ζωντανέψουν τον Χώρο σας!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

10 Συλλεκτικά Διακοσμητικά Τip που θα Ζωντανέψουν τον Χώρο σας!

Αν συλλέγετε δίσκους, βιβλία, πίνακες ή άλλα ξεχωριστά αξεσουάρ, τα ακόλουθα διακοσμητικά tip θα σας βοηθήσουν να εντάξετε τις συλλογές σας στο χώρο σας με επιτυχία!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους συλλέγουμε διάφορα αντικείμενα: κάποιοι το κάνουμε από χόμπι, κάποιοι για συναισθηματικούς λόγους και κάποιοι απλά για διασκέδαση. Όποιον σκοπό κι αν εκπληρώνει η δική σας συλλογή, έχει έρθει η ώρα να μπει σε πρόγραμμα ένταξης στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Παρακάτω θα βρείτε έξυπνους τρόπους για να αναδείξετε τις συλλογές σας με τον πιο κομψό και σικ τρόπο!

Διακοσμητικό Tip #1: Φέρτε την ισορροπία Αφού διακοσμήσετε τη συλλογή σας, πάρτε λίγο χρόνο για να την κοιτάξετε με κριτικό μάτι: Ταιριάζει στο συνολικό στιλ του χώρου; Μήπως πρέπει να αφαιρέσετε κάποιο κομμάτι από τη σύνθεσή σας; Έχετε βρει το καταλληλότερο σημείο για να την επιδείξετε; Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να θυμάστε ότι πρέπει να βρείτε τη χρυσή ισορροπία η οποία να δημιουργεί ένα ευχάριστο και αρμονικό οπτικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε εδώ πώς θα φέρετε την απόλυτη διακοσμητική ισορροπία στο σπίτι σας.

Διακοσμητικό Tip #2: Αποκτήσετε όραμα Σκεφτείτε πώς θα θα θέλατε ιδανικά να διαμορφωθεί ο χώρος σας ώστε να αναδείξει τη συλλογή σας. Αναλογιστείτε ποια θα θέλατε να είναι η αντίδραση του ατόμου που την αντικρίζει για πρώτη φορά. Στο πλαίσιο αυτό, δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε τη συλλογή σας με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε κομμάτι από μόνο του να έχει ξεχωριστή θέση χωρίς, ωστόσο, να επισκιάζει το ευρύτερο σύνολο.

Διακοσμητικό Tip #3: Θέστε όρια Αποφασίστε ποια είναι η ιδανική θέση για τη συλλογή σας στο χώρο. Προσέξτε τα ράφια ή τα ντουλάπια που θα την τοποθετήσετε - δεν πρέπει να τραβούν την προσοχή από αυτήν. Για τα ντουλάπια σας, προτιμήστε εκείνα που έχουν γυάλινο καπάκι. Γιατί; Από τη μία δημιουργούν ένα φυσικό όριο δίνοντας την αίσθηση ότι κάποιο σημαντικό έκθεμα υπάρχει σε αυτά κι, από την άλλη, σας επιτρέπουν να επιδεικνύετε τα αντικείμενα... με ασφάλεια.

Διακοσμητικό Tip #4: Βρείτε ένα θέμα Το θέμα μιας συλλογής αποτελεί το βασικό συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα κομμάτια της και δίνει νοηματική και διακοσμητική συνοχή σε αυτή. Αναλογιστείτε αν η συλλογή σας θα αποτελείται από αντικείμενα που συνδέονται με συγκεκριμένες αναμνήσεις, ανθρώπους, γεγονότα, ταξίδια, κ. ά. και επιλέξτε τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσετε με βάση αυτά.

Το θέμα δίνει νοηματική συνοχή στη διακόσμηση της συλλογής σας.

Το θέμα δίνει νοηματική συνοχή στη διακόσμηση της συλλογής σας.

Διακοσμητικό Tip #5: Πάρτε αποφάσεις Χρησιμοποιήστε τα πιο όμορφα και σημαντικά αντικείμενα της συλλογής σας στη διακόσμηση του χώρου σας.

Διακοσμητικό Tip #6: Βάλτε συναίσθημα Οι συλλογές μας αποτελούν κομμάτι του εαυτού μας  και εκφράζουν κομμάτια της προσωπικότητάς μας. Για αυτό, λοιπόν, είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε στη διακοσμητική σύνθεση που θα δημιουργήσετε και εκείνα τα αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία για εσάς.

Διακοσμητικό Tip #7: Τολμήστε Για να δώσετε ζωή στη συλλογή σας δεν έχετε παρά να πειραματιστείτε με ξεχωριστούς, ασυνήθιστους και διαφορετικούς τρόπους για να την αναδείξετε. Παίξτε με τη θέση και τον τρόπο τοποθέτησης των αντικειμένων στο χώρο, δείτε πώς επηρεάζει την όψη τους ο φωτισμός και οι σκιάσεις του επίπλου στο οποίο τα έχετε στολίσει.

Πατήστε εδώ για να αποκαλύψετε 5 τρόπους για να αναδείξετε τα διακοσμητικά αξεσουάρ που έχετε ήδη σπίτι σας!

Διακοσμητικό Tip #8: Διακοσμήστε σε κοινή βάση Ομαδοποιήστε τα αντικείμενα της συλλογής σας με βάση το χρώμα ή το σχήμα τους για να δημιουργήστε αρμονία στο χώρο σας.

Τι μπορεί να φέρει τη διακοσμητική αρμονία στη συλλογή σας; Το κοινό χρώμα!

Τι μπορεί να φέρει τη διακοσμητική αρμονία στη συλλογή σας; Το κοινό χρώμα!

Διακοσμητικό Tip #9: Κάντε... καθρεφτάκι! Τοποθετείτε την συλλογή σας απέναντι σε έναν κενό χώρο ή έναν καθρέφτη. Κι αυτό όχι μόνο για να αποκαταστήσετε την οπτική και διακοσμητική ισορροπία: με αυτόν τον τρόπο, η συλλογή σας θα φαίνεται πιο κομψή και τακτοποιημένη.

Διακοσμητικό Tip #10: Βρείτε τη σωστή αναλογία Παίξτε με τις διαστάσεις των αντικειμένων. Πειραματιστείτε με αυτές: τοποθετήστε ένα ή δύο ψηλά βάζα ή μεγάλα βιβλία πάνω στο coffee table ή στα ντουλάπια σας, συγκεντρώστε πολλά μικρά αντικείμενα σε ένα σημείο του χώρου σας ή αντιπαραθέστε ένα μεγάλο αντικείμενο της συλλογής σας με 2-3 μικρότερα για να δημιουργήσετε ένα φινετσάτο και ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 Πράγματα που Δεν Έχουν Θέση σε Ένα Εργένικο Σπίτι

.

Από τα υπερμεγέθη δερμάτινα έπιπλα μέχρι τα φθηνά και αταίριαστα σεντόνια, αυτά είναι τα 10 πράγματα που πρέπει να πεταχτούν άμεσα από ένα εργένικο σπίτι.

Ιδέες για να Βάλετε Σήμερα σε Τάξη Παπούτσια και Αξεσουάρ!

.

Αν έχετε πολλά αξεσουάρ και χρειάζεστε 2-3 ντουλάπες για να τα βολέψετε, τότε μάλλον είστε στο σωστό άρθρο.

5 Βασικοί Κανόνες για Επιτυχημένη Διακόσμηση

.

Δείτε μερικές ιδέες για το ποια είναι τα σημεία που μπορείτε να επικεντρωθείτε επάνω τους. Θα σας το ανταποδώσουν!

Aνανεώστε τη Διακόσμηση του Σπιτιού με Πράγματα που Ήδη Έχετε!

.

Πολλά από αυτά που ήδη έχετε μπορούν να αξιοποιηθούν δίνοντας νέα εικόνα στον χώρο σας. Υιοθετήστε αυτές τις ιδέες για να ανανεώσετε τη διακόσμηση σας!

7 Τρόποι για να Κάνετε Ανανέωση στον Χώρο σας Χρησιμοποιώντας Πράγματα που Ήδη Έχετε

.

Χρησιμοποιήστε ό,τι έχετε ήδη για να κάνετε ανανέωση στο σπίτι σας σήμερα κιόλας!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βγάλτε τα Τζιν από την Ντουλάπα και Βάλτε τα στη Διακόσμησή σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Διακοσμητική Τάση: 6 Μοντέρνες Ιδέες για να Κάνετε το Φλοράλ Μοντέρνο!