Υλικά και διαστάσεις κάνουν το καλό coffee table

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Υλικά και διαστάσεις κάνουν το καλό coffee table

Επειδή το μέγεθος και το σχήμα ενός τραπεζιού είναι το ίδιο σημαντικά με το υλικό του, εμβαθύνετε λίγο τις γνώσεις σας για να επιλέξετε σωστά.

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που απευθύνετε ως καταναλωτές στους διακοσμητές είναι «ποιο τραπέζι μέσης ταιριάζει στο καθιστικό σας». Μετά αρχίζετε να συζητάτε τους συνδυασμούς με τα υπόλοιπα έπιπλα και τέλος διαλέγετε σχήμα, μέγεθος και υλικό. Για να είμαστε όμως ειλικρινείς σπάνια η σύνθεση ενός καθιστικού ξεκινά από το τραπέζι. Μήπως όμως θα έπρεπε να το αλλάξουμε αυτό, καθώς η εικόνα του και η χρήση του είναι εξίσου σημαντικά με την άνεση που θέλετε από τον καναπέ σας.

thehomeissue_coffeetable01

Αντί για ένα μεγάλο coffee table μπορείτε να επιλέξετε δύο μικρότερα.

ΥΛΙΚΑ:

Ξύλο Τα σκληρά ξύλα (δρυς, καρυδιά, κερασιά, σφένδαμος) δουλεύονται δυσκολότερα από ό,τι τα μαλακά ξύλα (πεύκο, κέδρος) συνεπώς απαιτούν περισσότερη εργασία και κοστίζουν περισσότερο. Ενα μασίφ ξύλο εγγυάται πιο στέρεο αποτέλεσμα συγκριτικά με τα κόντρα πλακέ ή τις μοριοσανίδες. Ένα λακαρισμένο φινίρισμα κοστίζει ακριβότερα αλλά προστατεύει την επιφάνεια του τραπεζιού σας.

Μέταλλο Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι το πιο δυνατό και ανθεκτικό μέταλλο. Προτιμήστε το. Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε ματ ή γυαλιστερό φινίρισμα, ανάλογα με το τι ταιριάζει στη διακόσμησή σας.

Γυαλί Η ανάλαφρη εμφάνισή του το καθιστά ιδανικό για μικρά σαλόνια. Ενώ το γυαλί με επίστρωση ή τα νέα τεχνολογίας με κράμα είναι πολύ πιο ισχυρά από το απλό γυαλί, κάτι που θεωρείται απαραίτητο σε ένα τραπεζάκι μέσης που το γυαλί πρέπει να είναι ανθεκτικό.

thehomeissue_coffeetable02

Το τραπέζι μέσης δεν πρέπει να είναι πιο ψηλό από το κάθισμα του καναπέ.

ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΣ:

Ύψος Διαλέξτε εκείνο που έχει τη σωστή σχέση με τα καθίσματα σας και όταν λέμε σωστή σχέση εννοούμε πως το τραπέζι δεν πρέπει να είναι πιο ψηλό από το κάθισμα του καναπέ. Αν είναι λίγο πιο ψηλό το πιθανότερο είναι να μην το καταλάβει κανείς αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η διαφορά ύψους να είναι μεγάλη. Τα περισσότερα coffee tables έχουν ύψος 40-50 εκατοστά.

Σχήμα Το τετράγωνο σχήμα ταιριάζει στα περισσότερα δωμάτια. Μια στρογγυλή φόρμα, από την άλλη, δίνει αίσθηση ροής μέσα στο χώρο, ενώ το τετράγωνο προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια αλλά πιάνει και περισσότερο χώρο.

Μήκος Ενα coffee table πρέπει να καταλαμβάνει έως τα 2/3 της επιφάνειας του καναπέ σας – τοποθετημένο μπροστά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έτσι θα Διαλέξετε το «Σωστό» Coffee Table για το Σαλόνι σας

.

Βρίσκεται στο επίκεντρο του καθιστικού σας με όλα τα πράγματα να περιστρέφονται γύρω του. Δικαίως το έχει πάρει πάνω του.

Τα δυνατά ζευγάρια της διακόσμησης

.

Οι lounge πολυθρόνες, τα υποπόδια και τα μικρά τραπέζια γίνονται οι πιο σημαντικοί συμμαχοί σας στη διάκοσμηση, άλλοτε με πρωταγωνιστική παρουσία, άλλοτε σε ρόλους βοηθητικούς και άλλοτε αποκλειστικά για την προσωπική σας απόλαυση.

Αυτές Είναι οι 8 πιο Hot Τάσεις στα Έπιπλα για το 2017

.

Διαβάστε τις για να ξέρετε πώς πρέπει να διακοσμήσετε το σπίτι σας σύμφωνα με την τελευταία λέξη της μόδας.

Αυτό Είναι το Διακοσμητικό με τις Πολλές Χρήσεις που δεν Έχετε Ακόμα!

.

Υπάρχει ένα διακοσμητικό στοιχείο που θα σας λύσει τα χέρια, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς. Δείτε ποιο είναι και κάντε το δικό σας!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η τυπογραφία στη διακόσμηση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ένα γραφείο στο χολ