"Τι χρώμα παρκέ να διαλέξω για το δάπεδο του σπιτιού μου";

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

 Η φίλη μας Ελένη Θεοδώρου, από τη Θεσσαλονίκη, μας ρωτάει: “Θα τοποθετήσω παρκέ στο επάνω δάπεδο του σπιτιού μου και ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Η σκάλα έχει επίσης παρκέ σε καφέ χρώμα, ούτε σκούρο ούτε ανοιχτό, και τα έπιπλα είναι λευκά. Ποιο χρώμα παρκέ μπορεί να συνδυαστεί και με τα δύο;”.

Μία από τις πιο δυνατές τάσεις των τελευταίων χρόνων είναι το mix 'n' match διαφορετικών ξύλων και χρωματισμών. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν αυτή την ιδέα προς όφελος του χώρου σας, ώστε να μπορέσει να αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του και να δείχνει πάντα φωτεινός και φυσικά ευρύχωρος.

Επίσης, δείτε την εσωτερική σκάλα του σπιτιού σαν ένα ξεχωριστό διακοσμητικό στοιχείο, βασικό βέβαια, αλλά μην προσπαθείτε απαραίτητα να την κάνετε "σετ" με το καθιστικό σας ή τους επάνω χώρους του σπιτιού, διότι αυτή ακριβώς είναι η χρήση: συνδέει διαφορετικούς χώρους και λειτουργίες.

Ένας ανοιχτόχρωμος δρυς είναι μία πολύ καλή πρόταση, διότι δεν θα κλείσει οπτικά τον χώρο και είναι ένα πολύ ευκολοσυνδύαστο υλικό με πάρα πολλούς τόνους. Έτσι, κοιτάζοντας το δειγματολόγιο μπορείτε να βρείτε τον ιδανικό τόνο, δηλαδή είτε έναν που να γκριζίζει λίγο ή έναν πιο μπεζ. Τέλος, τα λευκά έπιπλα δεν έχουν έχουν κανένα πρόβλημα, καθώς ταιριάζουν τέλεια με τις ανοιχτές αποχρώσεις του δρυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

"Υπάρχει κίνδυνος το καφέ χρώμα να μικρύνει το υπνοδωμάτιο";

.

Η φίλη μας Ρίνα Παπαδοπούλου από την Ημαθία έχει για εμάς μια ερώτηση που αφορά το υπνοδωμάτιό της: "Θέλω να κινηθώ στο καφέ σε δύο αποχρώσεις, στο μεγαλύτερο μέρος του δωματίου καφέ πολύ ανοιχτό και σε μικρές επιφάνειες σκούρο. Πιστεύετε ότι είναι ταιριαστό με τα στοιχεία του δωματίου; Υπάρχει κίνδυνος να μικραίνει τον χώρο»;

«Τι χρώμα να βάψω την εσοχή που υπάρχει στο σαλόνι μου;»

.

Η φίλη μας Μαθιουδάκη Κυριακή από την Τρίπολη Αρκαδίας, μας ρωτάει: «Αγοράσαμε σπίτι και είμαστε σε φάση βαψίματος. Το σαλόνι έχει καφέ αλουμίνια και στον τοίχο υπάρχει μια εσοχή την οποία σκεφτόμουν να τη βάψω χρυσό-μπεζ για να δώσει βάθος και φως στο χώρο - όλο το υπόλοιπο θα το κάνω μπεζ ανοιχτό. Είναι καλή η ιδέα; Επίσης, στην κουζίνα που έχει καφέ αλουμίνια και λευκά ντουλάπια, τι χρώμα να βάλω»;

Ξύλινο δάπεδο και πλακάκια: «Ποιος είναι ο σωστός συνδυασμός»;

.

Η Χαρά Ταξιαρχοπούλου αναρωτιέται με τι πλακάκια να συνδυάσει το παρκέ του σαλονιού της. Εμείς της δώσαμε την απάντηση!

«Μικρό υπνοδωμάτιο: Τι χρώμα να το βάψω για να δείχνει μεγαλύτερο»;

.

Η Κατερίνα Αθανασίου από την Κύπρο μας ρωτάει: «Πώς μπορώ ένα μικρό δωμάτιο να το κάνω να δείχνει μεγαλύτερο; Τι χρώμα να το βάψω»;

«Με ποια χρώματα να συνδυάσω έναν μπορντό καναπέ, στα έπιπλα και στους τοίχους»;

.

O φίλος μας Άγγελος Αυγολούπης, από τη Θεσσαλονίκη, μας ρωτάει: «Στο καθιστικό μου, το οποίο είναι γύρω στα 50 τετραγωνικά μέτρα, έχω έναν διθέσιο μπορντό καναπέ με ανάκλιντρο, ποια χρώματα να διαλέξω για τα υπόλοιπα έπιπλα αλλά και για τους τοίχους, με την προϋπόθεση ότι το δάπεδο είναι στρωμένο με μάρμαρο σε καφέ-μπεζ απόχρωση. Το στυλ που μου αρέσει είναι pop art».


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Θέλω να βγάλω το μωσαϊκό από το δάπεδο, τι να βάλω;»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

"Με τι χρώματα να επιπλώσω το μικρό εξοχικό μου"