"Τι χρώμα παρκέ να διαλέξω για το δάπεδο του σπιτιού μου";

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ


 Η φίλη μας Ελένη Θεοδώρου, από τη Θεσσαλονίκη, μας ρωτάει: “Θα τοποθετήσω παρκέ στο επάνω δάπεδο του σπιτιού μου και ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Η σκάλα έχει επίσης παρκέ σε καφέ χρώμα, ούτε σκούρο ούτε ανοιχτό, και τα έπιπλα είναι λευκά. Ποιο χρώμα παρκέ μπορεί να συνδυαστεί και με τα δύο;”.

Μία από τις πιο δυνατές τάσεις των τελευταίων χρόνων είναι το mix 'n' match διαφορετικών ξύλων και χρωματισμών. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν αυτή την ιδέα προς όφελος του χώρου σας, ώστε να μπορέσει να αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του και να δείχνει πάντα φωτεινός και φυσικά ευρύχωρος.

Επίσης, δείτε την εσωτερική σκάλα του σπιτιού σαν ένα ξεχωριστό διακοσμητικό στοιχείο, βασικό βέβαια, αλλά μην προσπαθείτε απαραίτητα να την κάνετε "σετ" με το καθιστικό σας ή τους επάνω χώρους του σπιτιού, διότι αυτή ακριβώς είναι η χρήση: συνδέει διαφορετικούς χώρους και λειτουργίες.

Ένας ανοιχτόχρωμος δρυς είναι μία πολύ καλή πρόταση, διότι δεν θα κλείσει οπτικά τον χώρο και είναι ένα πολύ ευκολοσυνδύαστο υλικό με πάρα πολλούς τόνους. Έτσι, κοιτάζοντας το δειγματολόγιο μπορείτε να βρείτε τον ιδανικό τόνο, δηλαδή είτε έναν που να γκριζίζει λίγο ή έναν πιο μπεζ. Τέλος, τα λευκά έπιπλα δεν έχουν έχουν κανένα πρόβλημα, καθώς ταιριάζουν τέλεια με τις ανοιχτές αποχρώσεις του δρυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τι χρώμα να βάψω την εσοχή που υπάρχει στο σαλόνι μου;»

.

Η φίλη μας Μαθιουδάκη Κυριακή από την Τρίπολη Αρκαδίας, μας ρωτάει: «Αγοράσαμε σπίτι και είμαστε σε φάση βαψίματος. Το σαλόνι έχει καφέ αλουμίνια και στον τοίχο υπάρχει μια εσοχή την οποία σκεφτόμουν να τη βάψω χρυσό-μπεζ για να δώσει βάθος και φως στο χώρο - όλο το υπόλοιπο θα το κάνω μπεζ ανοιχτό. Είναι καλή η ιδέα; Επίσης, στην κουζίνα που έχει καφέ αλουμίνια και λευκά ντουλάπια, τι χρώμα να βάλω»;

Ξύλινο δάπεδο και πλακάκια: «Ποιος είναι ο σωστός συνδυασμός»;

.

Η Χαρά Ταξιαρχοπούλου αναρωτιέται με τι πλακάκια να συνδυάσει το παρκέ του σαλονιού της. Εμείς της δώσαμε την απάντηση!

«Να Προτιμήσω Ξύλινο Δάπεδο ή Πλακάκι στην Κουζίνα;»

.

Αν και εσείς έχετε το δίλημμα ποιο υλικό να χρησιμοποιήσετε στο πάτωμα της κουζίνας σας διαβάστε την απάντηση στην ερώτηση της Μαρίας Φωτοπούλου.

"Με τι χρώματα να επιπλώσω το μικρό εξοχικό μου"

.

Η φίλη μας Εύη Γεωργοπούλου, από τα Πατήσια, ρωτάει: "Το εξοχικό μου είναι ένας χώρος 30 τ.μ. με ενιαίους χώρους. Έχω βάψει όλους τους τοίχους σε ένα υπόλευκο χρώμα και στην "περιοχή" του καθιστικού έβαλα μια μπορντούρα από ανάγλυφο φελιζόλ (απομίμηση γύψινων), από εκεί και κάτω το έβαψα στο χρώμα του σάπιου μήλου. Τι χρώματα να επιλέξω για τα έπιπλα και τη διακόσμηση, τα οποία να είναι χαρούμενα";

«Πώς Μπορώ να Κάνω πιο Ζεστό ένα Σπίτι που Είναι σε Μαύρες, Γκρι και Λευκές Αποχρώσεις;»

.

Είναι εύκολο και γρήγορο να σπάσετε τη μονοτονία και να δημιουργήσετε ένα ζεστό περιβάλλον.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Θέλω να βγάλω το μωσαϊκό από το δάπεδο, τι να βάλω;»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

"Με τι χρώματα να επιπλώσω το μικρό εξοχικό μου"
More in ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ
«Θέλω να βγάλω το μωσαϊκό από το δάπεδο, τι να βάλω;»

Η φίλη μας Αναστασία Χιώτη από το Μενίδι μάς ρωτάει: «Στο σπίτι μου έχω μωσαϊκό και θέλω να το αλλάξω....

Close