«Με ποια χρώματα να συνδυάσω έναν μπορντό καναπέ, στα έπιπλα και στους τοίχους»;

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Με ποια χρώματα να συνδυάσω έναν μπορντό καναπέ, στα έπιπλα και στους τοίχους»;

O φίλος μας Άγγελος Αυγολούπης, από τη Θεσσαλονίκη, μας ρωτάει: «Στο καθιστικό μου, το οποίο είναι γύρω στα 50 τετραγωνικά μέτρα, έχω έναν διθέσιο μπορντό καναπέ με ανάκλιντρο, ποια χρώματα να διαλέξω για τα υπόλοιπα έπιπλα αλλά και για τους τοίχους, με την προϋπόθεση ότι το δάπεδο είναι στρωμένο με μάρμαρο σε καφέ-μπεζ απόχρωση. Το στυλ που μου αρέσει είναι το pop art».

Δεν γνωρίζουμε αν το μπορντό χρώμα του καναπέ σας προσεγγίζει τα θερμά χρώματα ή τα ψυχρά και αυτό διότι με μια απόχρωση του μπορντό που περιέχει πορτοκαλί αν συνδυάσετε, π.χ., off white αποχρώσεις στους τοίχους και στις στόφες η διακόσμηση πηγαίνει προς το κλασικό. Αν περιέχει όμως μέσα, π.χ., γκρι αποχρώσεις, η διακόσμηση γίνεται μοντέρνα και φυσικά μπορεί να συνδυαστεί με περισσότερους τόνους, τόσο του γκρι (ακόμα και μπλε) όσο και του μπορντό.

Το θέμα με το δάπεδο θα σας βοηθήσει να το λύσετε το pop art στυλ, το οποίο ταιριάζει στην αισθητική σας. Και αυτό διότι είναι μοντέρνο αλλά και αρκετά… περιεκτικό. Ετσι, μπορείτε να προσθέσετε μαξιλάρια σε περισσότερους τόνους του μπορντό (π.χ. ρίγες σε ζεστούς και ψυχρούς τόνους), ώστε να ενσωματωθεί και το δάπεδο στο σύνολο.

Αν προτιμάτε ένα… αυστηρό pop στυλ και όχι ένα παιχνιδιάρικο, αναζητήστε για τα μίνιμαλ μαξιλάρια σας έναν τόνο του καφέ που να ταιριάζει στον καναπέ και να συνδυάζεται αρμονικά με το δάπεδο. Επίσης, οι κουρτίνες θα σας βοηθήσουν να δέσετε μεταξύ τους όλους τους τόνους που χρησιμοποιήσατε στο καθιστικό σας.

Τέλος, τα ξύλα ακολουθούν περίπου την ίδια λογική: άσπρο και μαύρο ταιριάζουν σε ένα μοντέρνο στυλ, το καφέ της καρυδιάς σε μια κλασική σύνθεση, το ανοιχτό ξύλο είναι πολύ ευέλικτο και μπορεί να ταιριάξει με ό,τι βάλετε δίπλα του, ενώ σκούρο καφέ και βένγκε ισορροπούν ανάμεσα στο μοντέρνο και στο κλασικό, υιοθετώντας τις γραμμές των επίπλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θέλετε και εσείς να δώσετε λίγο χρώμα στο σαλόνι σας;

.

Αν νομίζετε πως το σαλόνι σας είναι μονότονο διαβάστε την απάντηση που δώσαμε στον Αντώνη Μίαρη από την Κέρκυρα, για να αποκτήσει και ο δικός σας χώρος το χρώμα που του λείπει.

"Με τι χρώματα να επιπλώσω το μικρό εξοχικό μου"

.

Η φίλη μας Εύη Γεωργοπούλου, από τα Πατήσια, ρωτάει: "Το εξοχικό μου είναι ένας χώρος 30 τ.μ. με ενιαίους χώρους. Έχω βάψει όλους τους τοίχους σε ένα υπόλευκο χρώμα και στην "περιοχή" του καθιστικού έβαλα μια μπορντούρα από ανάγλυφο φελιζόλ (απομίμηση γύψινων), από εκεί και κάτω το έβαψα στο χρώμα του σάπιου μήλου. Τι χρώματα να επιλέξω για τα έπιπλα και τη διακόσμηση, τα οποία να είναι χαρούμενα";

«Τι χρώμα να βάψω τα 3D πάνελ που έχω στο μίνιμαλ καθιστικό μου»;

.

H φίλη μας Ελενα Λαζαρίδου από την Κοζάνη μας ρωτάει: «Στο καινούργιο μας σπίτι έχουμε ενιαίο σαλόνι με κουζίνα. Οι πόρτες όπως και η κουζίνα είναι σε γκρι σκούρο. Ολα τα άλλα θα τα αφήσω λευκά. Τι χρώμα να βάψω τα πάνελ που έχω σε ένα σημείο του χώρου»;

"Τι χρώμα παρκέ να διαλέξω για το δάπεδο του σπιτιού μου";

.

“Θα τοποθετήσω παρκέ στο επάνω δάπεδο του σπιτιού μου και ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Η σκάλα έχει επίσης παρκέ σε καφέ χρώμα, ούτε σκούρο ούτε ανοιχτό, και τα έπιπλα είναι λευκά. Ποιο χρώμα παρκέ μπορεί να συνδυαστεί και με τα δύο;”.

«Πώς μπορώ να διακοσμήσω τον χώρο γύρω από έναν μαύρο καναπέ;»

.

Απαντάμε στην αναγνώστριά μας, Ελένη Φωτίου, από την Κύπρο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τι να Κάνετε αν έχουν Φθαρεί οι Δερμάτινες Καρέκλες σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Τι χρώμα να βάψω τα 3D πάνελ που έχω στο μίνιμαλ καθιστικό μου»;