«Πώς να Κάνω την Κουζίνα μου να Φαίνεται πιο Φωτεινή;»

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Πώς να Κάνω την Κουζίνα μου να Φαίνεται πιο Φωτεινή;»

«Η Δανάη Ατζίδου από τα Ιωάννινα έχει έναν προβληματισμό όσον αφορά την κουζίνα της που δεν έχει καθόλου φυσικό φωτισμό. Συγκεκριμένα μας ρωτάει: «Σαλόνι και κουζίνα είναι ένας ενιαίος χώρος. Η κουζίνα είναι στο πιο σκοτεινό μέρος όπου δεν υπάρχουν παράθυρα. Πώς θα μπορούσα να την κάνω να φαίνεται φωτεινή»;

Καταλαβαίνουμε τη δυσκολία που αντιμετωπίζετε καθώς η κουζίνα είναι ο χώρος που χρειάζεται το περισσότερο φως γιατί οι εργασίες και οι ετοιμασίες που γίνονται σε αυτήν απαιτούν καλό χειρισμό εργαλείων και υλικών. Αν και δεν μας αναφέρετε το υπάρχον χρώμα στα ντουλάπια της κουζίνας σας είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε αλλάζοντας τα πορτάκια ή βάφοντας λευκά αυτά που ήδη έχετε (αν είναι ξύλινα). Στην περίπτωση που αγοράσετε καινούργια πορτάκια προτιμήστε τη λευκή λάκα που θα «φωτίσει» αμέσως τον χώρο. Μην θεωρήσετε πως αν έχετε και λευκούς τοίχους το αποτέλεσμα θα είναι μονότονο γιατί βασική προτεραιότητά σας είναι να μην νιώθετε πως η κουζίνα σας «πλακώνει».

Συνδυάστε με τα λευκά ντουλάπια και τους λευκούς τοίχους ένα φωτεινό χρώμα, το κίτρινο. Όχι μόνο θα έχετε φωτίσει την κουζίνα αλλά την έχετε κάνει αμέσως πιο μοντέρνα και της έχετε δώσει στυλ. Οπότε προτιμήστε το λευκό και δώστε ένταση μέσα από κάποια διακοσμητικά αντικείμενα: Ένα κίτρινο βάζο, χρωματιστά πιάτα κ.τ.λ. Παρόλα αυτά αν θέλετε κάτι πιο έντονο αλλά εξίσου φωτεινό τότε βάψτε κίτρινο τον τοίχο της κουζίνας, ίσως αυτό σας εμπνεύσει για να προχωρήσετε και σε αλλαγές στο σαλόνι.

Αν είστε διατεθειμένη για ακόμα μεγαλύτερη διακοσμητική παρέμβαση τότε μπορείτε να αλλάξετε και τον «καθρέφτη» της κουζίνας, το κενό δηλαδή που τοποθετούνται τα πλακάκια μεταξύ του πάγκου και των ντουλαπιών. Βάλτε πλακάκια σε ζεστές αποχρώσεις, κίτρινο, κόκκινο, πορτοκαλί και αμέσως θα δείτε την αλλαγή. Τοποθετήστε led φωτισμό κάτω από τα ψηλά ντουλάπια για να έχετε περισσότερο φως στον πάγκο και δεν θα ξαναπείτε ποτέ πως η κουζίνα σας είναι το πιο σκοτεινό μέρος του σπιτιού!

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Να Προτιμήσω Ξύλινο Δάπεδο ή Πλακάκι στην Κουζίνα;»

.

Αν και εσείς έχετε το δίλημμα ποιο υλικό να χρησιμοποιήσετε στο πάτωμα της κουζίνας σας διαβάστε την απάντηση στην ερώτηση της Μαρίας Φωτοπούλου.

«Πώς να Ανανεώσω τα Ντουλάπια στην Κουζίνα μου»;

.

Διαβάστε την απάντηση για να δείτε πως μπορείτε να ανανεώσετε την κουζίνα σας και να την κάνετε να φαίνεται σαν καινούργια.

«Τι χρώμα να βάψω την εσοχή που υπάρχει στο σαλόνι μου;»

.

Η φίλη μας Μαθιουδάκη Κυριακή από την Τρίπολη Αρκαδίας, μας ρωτάει: «Αγοράσαμε σπίτι και είμαστε σε φάση βαψίματος. Το σαλόνι έχει καφέ αλουμίνια και στον τοίχο υπάρχει μια εσοχή την οποία σκεφτόμουν να τη βάψω χρυσό-μπεζ για να δώσει βάθος και φως στο χώρο - όλο το υπόλοιπο θα το κάνω μπεζ ανοιχτό. Είναι καλή η ιδέα; Επίσης, στην κουζίνα που έχει καφέ αλουμίνια και λευκά ντουλάπια, τι χρώμα να βάλω»;

10 τρόποι να δείτε την κουζίνα σας με άλλα μάτια

.

Χρήσιμες συμβουλές και απλές ιδέες ανανέωσης σας αποκαλύπτουν πώς η κουζίνα σας μπορεί να προσαρμοστεί στο σύγχρονο ρόλο της.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Τι χρώμα μπορώ να βάψω το υπνοδωμάτιο αν έχω ανοιχτόχρωμο κρεβάτι;»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Τι χαλί να διαλέξω για το παιδικό δωμάτιο»;