MACEDONIA PALACE: Ανακαινίζεται και Ομορφαίνει Όλη την Ελλάδα

Κατηγορίες: PLUS +, NEWS +

MACEDONIA PALACE: Ανακαινίζεται και Ομορφαίνει Όλη την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος ανακαίνισης, REMAKE, του MAKEDONIA PALACE.

Ένα κτίριο απίστευτης αρχιτεκτονικής.

Ένα κτίριο απίστευτης αρχιτεκτονικής στο πιο όμορφο σημείο της Θεσσαλονίκης!

To MAKEDONIA PALACE είναι το πρώτο ξενοδοχείο κατηγορίας πολυτελείας της Θεσσαλονίκης και σχεδιάστηκε εξ’ αρχής με σκοπό να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες ανέσεις και απολαύσεις μετατρέποντάς το σε International ξενοδοχείο.

Είναι ένα ιστορικό κτίριο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, ξεχωρίζοντας για τη στρατηγική του θέση. Η αρχιτεκτονική του είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα των 70’s. Το ξενοδοχείο αποτελείται από 8 ορόφους και η εντυπωσιακή ανακαίνισή του θα το καταστήσει ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανακαίνισης ξενοδοχείου που έχει υλοποιηθεί ποτέ στη Θεσσαλονίκη.

Η reception και το lobby αναβαθμίζονται!

Το ξενοδοχείο διαθέτει 8 ορόφους και ήδη έχουν ανακαινιστεί οι 3!

Το MAKEDONIA PALACE αναμένεται να γίνει σημείο αναφοράς στον τομέα του, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Η εσωτερική διακόσμηση των χώρων θα ακολουθεί την αρχιτεκτονική οργάνωση των διαφορετικών λειτουργιών σε ζώνες, προσδιορίζοντας και ένα διαφορετικό ύφος ανά ενότητα - συνεδριακά, lobby υποδοχής, εστίαση - με στόχο να εξυπηρετείται αποτελεσματικά η παράλληλη ανάπτυξη όλων των διαφορετικών πεδίων δραστηριότητας. Οι διαφορετικές, ωστόσο, διακοσμητικές απόψεις, που θα επικρατούν σε κάθε λειτουργική ενότητα, θα έχουν έναν κοινό παρονομαστή, αυτό της λιτής πολυτέλειας, με design που θα είναι ταυτόχρονα σύγχρονο και διαχρονικό.

thehomeissue_makedoniapalace06

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην ανακαίνιση είναι κυρίως το μάρμαρο, το ξύλο, το μέταλλο και το γυαλί. Οι τρεις τελευταίοι όροφοι έχουν ήδη ανακαινιστεί και είναι υπέροχοι!

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
Η πρώτη φάση του REMAKE Project του MAKEDONIA PALACE έχει ήδη ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία. Το εμβληματικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης πλέον διαθέτει τρεις ανακαινισμένους ορόφους (6ος, 7ος και 8ος όροφος) που συνδυάζουν αρμονικά το σύγχρονο design με την λιτή πολυτέλεια, χαρακτηριστικά αναπόσπαστα του DNA του ξενοδοχείου.

Λιτές γραμμές, χρωματική ισορροπία, διαχρονικές γραμμές και γεωμετρίες, ζεστά και γήινα υλικά, θα δημιουργούν έναν καμβά χαλάρωσης και λιτής πολυτέλειας με στόχο τη δημιουργία ενός ζεστού και οικείου περιβάλλοντος με χρήση ζεστών υλικών και βασικών χρωμάτων.

Δίνεται μεγάλη σημασία στην λειτουργική αναβάθμιση, τόσο των τυπικών δωματίων (276 στο σύνολο), όσο και των σουιτών, με στόχο ο κάθε πελάτης να αισθάνεται μοναδικός.

Όλα τα ανακαινισμένα δωμάτια του 8ου και 7ου ορόφου, καθώς και οι γωνιακές σουίτες, είναι εξοπλισμένα με ξύλινο δάπεδο, ενώ στον 6ο όροφο έχει τοποθετηθεί μοκέτα. Επιπλέον, τα εκσυγχρονισμένα δωμάτια διαθέτουν κρεβάτια Coco-mat και ηλεκτρονικό σύστημα εισόδου, resting-chair και laptop-table με το σύνολο των επίπλων να διαθέτει λιτές γραμμές, χρωματική ισορροπία και γεωμετρίες, καθώς επίσης και ζεστά, γήινα υλικά.Τα πλήρως ανακαινισμένα μπάνια διαθέτουν σύγχρονες παροχές όπως θερμαινόμενο κεντρικό καθρέφτη, πλευρικό φωτιζόμενο μεγεθυντικό καθρέφτη, μπανιέρα, walk-in ντουζιέρα και shower-rainfall.

Μπάνια με σύγχρονες ανέσεις.

Ανακαινισμένα μπάνια με σύγχρονες παροχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους τους ανακαινισμένους ορόφους έχουν ενοποιηθεί κάποια από τα τυπικά δωμάτια με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου τύπου δωματίου, του connecting-room, κατάλληλο για τη φιλοξενία οικογενειών.

Ανάμεσα στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνεται η LED τηλεόραση τεχνολογίας IP, με κεντρική διαχείριση και προβολή. Παράλληλα, υπάρχει δομημένη καλωδίωση κατηγορίας Cat6 σε όλα τα δωμάτια με δυνατότητα ενσύρματης σύνδεσης και ξεχωριστές γραμμές τηλεφώνου, καθώς και ενδοεπικοινωνία ή κλήση από τη ρεσεψιόν σε WC ή δωμάτιο. Σύστημα KNX υπάρχει σε όλα τα δωμάτια με δυνατότητα ελέγχου από συσκευές του πελάτη.

Τα δωμάτια προσφέρουν ανέσεις υψηλών απαιτήσεων.

Τα δωμάτια προσφέρουν ανέσεις υψηλών απαιτήσεων. Η νέα διακόσμηση τους είναι πιο μίνιμαλ, πιο μοντέρνα και πιο πολυτελής!

Το φωτισμό των χώρων του 6ου και 7ου ορόφου φροντίζουν φωτιστικά τεχνολογίας LED με σενάρια φωτισμού σε κάθε διακόπτη, ενώ στον 8ο όροφο η λειτουργία των φωτιστικών είναι αυτόνομη από ξεχωριστούς διακόπτες. Ταυτόχρονα, το κάθε δωμάτιο εξοπλίζεται με κεντρικό φωτιστικό μεταβλητής φωτεινότητας.

Τέλος, η ιδιαίτερη θέση του ξενοδοχείου, που του προσφέρει αυτή τη μοναδική επαφή με τη θάλασσα, αλλά και την πόλη, συνδυασμένη με το εκσυγχρονισμένο εσωτερικό περιβάλλον των δωματίων θα αποτελεί χώρο ξεκούρασης, ανανέωσης, αλλά και ένα πολύτιμο παρατηρητήριο της συγκλονιστικής θέας από κάθε δωμάτιο.

Κάποια δωμάτια έχουν

Κάποια δωμάτια έχουν ενοποιηθεί με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου τύπου δωματίου, του connecting-room.

ΟΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ
Στόχος είναι η εναρμόνιση της εσωτερικής διακόσμησης των κοινόχρηστων χώρων με την γενικότερη αρχιτεκτονική του κτιρίου. Τα υλικά και οι γεωμετρίες θα υπηρετούν τη λειτουργία κάθε χώρου, για την δημιουργία ενός φιλόξενου και ευχάριστου περιβάλλοντος

  • Πλήρης ανακαίνιση χώρων reception & lobby εισόδου
  • Μερική αναδιάταξη και εκσυγχρονισμός των συνεδριακών χώρων, με ενίσχυση του συνεδριακού χαρακτήρα του ξενοδοχείου, αλλά και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επίπεδο της διεξαγωγής εκδηλώσεων υψηλών απαιτήσεων. Η αίθουσα συνεδριών ανακαινίζεται ενώ θα λειτουργεί και συνεδριακό κέντρο 2000 τ.μ..
  • Δημιουργία ζώνης χώρων pre-function για αποκλειστική παράλληλη υποστηρικτική λειτουργία κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και ανάπτυξη τους, με απρόσκοπτη λειτουργία των υπόλοιπων κοινόχρηστων χώρων του ξενοδοχείου.
  • Μετάθεση του χώρου εστιατορίου και bar σε μία υψηλού αισθητικού επιπέδου ενότητα που θα προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες εστίασης και αναψυχής, προσαρμοσμένες στα διεθνή standards, αλλά πάντα εστιάζοντας στις ανάγκες της πόλης της Θεσσαλονίκης. Το εστιατόριο - μπαρ θα είναι ένας νέος χώρος με εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα και τον Λευκό Πύργο.
  • Αναβάθμιση του υπαίθριου χώρου και της πισίνας και συνδυασμένη χρήση του με τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου.
  • Δημιουργία ολοκαίνουριων εγκαταστάσεων SPA 450 τ.μ. και ενός ballroom 900 τ.μ..
Το αρχιτεκτονικό κόσμημα της Θεσσαλονίκης.

Το αρχιτεκτονικό κόσμημα της Θεσσαλονίκης θα γίνει σύντομα αντικείμενο συζήτησης σε όλη την ΝΑ Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Η δεύτερη και τελική φάση του προγράμματος ανακαίνισης του MAKEDONIA PALACE, REMAKE, θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα περιλαμβάνει την ανακαίνιση των απομεινάντων ορόφων (από τον πρώτο έως τον πέμπτο), των υπόλοιπων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων καθώς επίσης και όλων των εξωτερικών όψεων του ξενοδοχείου. Οι πλέον αισθητικές αλλαγές αφορούν τον χώρο της ρεσεψιόν και του κεντρικού εστιατορίου - μπαρ, που πλέον μετακινούνται προς την παραλία καθώς επίσης και ενός νέου χώρου στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου.

Η ανακαίνισή του θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017, ενώ το ξενοδοχείο θα λειτουργεί κανονικά έως το τέλος του 2016. Η επένδυση του συγκεκριμένου έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα 12.400.000€, καθιστώντας το έργο αυτό ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανακαίνισης ξενοδοχείου που έχει υλοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτή η Σουίτα Έχει Ενοίκιο 450.000 Ευρώ τον Μήνα

.

Και όμως, υπάρχει ένας άνθρωπος που δίνει 500.000 δολάρια τον μήνα ως ενοίκιο για μία σουίτα στο ξενοδοχείο Pierre, στη Νέα Υόρκη.

5 Κινήσεις από τον Σπύρο Σούλη για να Κάνετε το Δωμάτιο σας Σουίτα Ξενοδοχείου (VIDEO)

.

Μάθετε τα διακοσμητικά μυστικά που κρύβουν τα δωμάτια των ακριβών ξενοδοχείων!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Αφαιρέσετε Ετικέτες από Γυάλινα Βαζάκια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε το Έξυπνο Κερί που Ανάβει από το Κινητό σας (VIDEO)
More in NEWS +, PLUS +
Πώς να Αφαιρέσετε Ετικέτες από Γυάλινα Βαζάκια

Τα γυάλινα βαζάκια και μπουκάλια είναι αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με αρκετούς τρόπους, αφού καταναλώσετε το εσωτερικό τους.

Close