Φάκελος Μετακόμιση: 6 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε Πριν Αφήσετε το Παλιό σας Σπίτι!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Φάκελος Μετακόμιση: 6 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε Πριν Αφήσετε το Παλιό σας Σπίτι!

Αυτά τα tips θα κάνουν την μετακόμιση παιχνιδάκι και την πρώτη μέρα στο καινούριο σας σπίτι πιο εύκολη κι ευτυχισμένη!

Οι υπογραφές έπεσαν και το surfing στις σελίδες ενοικίασης ακινήτων μόλις τελείωσε! Αλλά εκεί που η χαρά και τα σχέδια για το νέο σας σπίτι κορυφώνονται, το άγχος και η κούραση που συνοδεύουν τη μετακόμιση έρχονται να σας χαλάσουν τη διάθεση. Για να μην νιώθετε ότι κουβαλάτε ένα ολόκληρο σπίτι στην πλάτη σας, σας παρουσιάζουμε 6 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε πριν κλείσετε την πόρτα του παλιού σας διαμέρισματος.

Πακετάρισμα σε δόσεις Οι ειδικοί της μετακόμισης προειδοποιούν: μην περιμένετε την τελευταία στιγμή για να ξεκινήσετε το πακετάρισμα! Ο λόγος; Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο το πακετάρισμα δε θα σας φανεί... βουνό αλλά επίσης θα κατευνάσετε και την έντονη συναισθηματική φόρτιση που συνεπάγεται μια μετακόμιση. Βάλτε στόχο λοιπόν να γεμίζετε 2-3 κούτες κάθε μέρα, πριν την τελική ημερομηνία της μετακόμισης! Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι μετά τη μεταφορά, οι κούτες θα περιμένουν (καρτερικά) να τις αδειάσετε!

Βάλτε θέμα στα πακέτα Προτιμήστε να γεμίσετε τις κούτες σας με βάση ένα κοινό θέμα. Αυτό το «θέμα» μπορεί να αναφέρεται στο είδος που περιέχεται σε αυτές (π.χ. ποτήρια, βιβλία) ή στο δωμάτιο στο οποίο ανήκει (π.χ. κουζίνα, παιδικό υπνοδωμάτιο) και φυσικά μην ξεχάσετε να βάλετε σε αυτές ετικέτες! Project μετακόμιση: δείτε ποια πράγματα δεν πρέπει να πετάξατε!

Οι κούτες χωρίς όνομα... μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν την επομένη της μετακόμισης.

Οι κούτες χωρίς όνομα... μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν την επομένη της μετακόμισης.

Σκληρό περίβλημα, εύθραυστο περιεχόμενο Για να κάνετε τη μετακόμιση (και τη ζωή σας) πιο εύκολη επιλέξτε έξυπνα τις κούτες που θα χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε τα πράγματά σας. Τι εννοούμε; Προτιμήστε τα πλαστικά κουτιά αποθήκευσης (θα τα βρείτε στα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού) για να μεταφέρετε τα εύθραυστα αντικείμενα από το ένα σπίτι στο άλλο. Για ποιο λόγο; το σκληρό περίβλημά τους παρέχει μεγαλύτερη προστασία σε αυτά και εσείς δε θα ζήσετε αγωνιόντας αν έσπασε κάτι. Κι ένα tip ακόμα: Οι εφημερίδες μπορεί να σας φαίνονται μια καλή ιδέα για να γεμίσετε τον κενό χώρο μέσα στις κουτές σας αλλά σας προτείνουμε να τις αποφύγετε. Κι αυτό γιατί ενδέχεται να αφήσουν τα σημάδια τους στα πολύτιμα αντικείμενα σας. Στη θέση τους, προτιμήσετε το αεροπλάστ ή κάποιο ειδικό χαρτί συσκευασίας.

Κάτι ράγισε; Δείτε 4 πανεύκολους τρόπους για να μαζέψετε τα σπασμένα γυαλιά.

Μια κούτα για την ντουλάπα σας Πείτε «ναι» στα χαρτοκιβώτια-ντουλάπες για να μεταφέρετε τα ρούχα σας. Μπορεί να κοστίζουν κάτι παραπάνω από τις κλασικές κούτες αλλά υπόσχονται να σας κρατήσουν μακριά από το σίδερο-τουλάχιστον κατά τις πρώτες μέρες της μετακόμισης.

Κι όμως μπορείτε να χωρέσετε ολόκληρη την ντουλάπα σε μια κούτα!

Κι όμως μπορείτε να χωρέσετε ολόκληρη την ντουλάπα σε μια κούτα!

Κάντε (το) λογαριασμό Ορίσατε ημερομηνία... μετακόμισης; Από τη στιγμή που τη γνωρίζετε, μη χάσετε χρόνο για να κινήσετε τις απαραίτητες διαδικασίες για την αλλαγή ονόματος στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, της σταθερής τηλεφωνίας και του νερού, τη δημιουργία νέας σύνδεσης ή τη μεταφορά κάποιας γραμμής. Κι αυτό γιατί αυτές οι τυπικές διαδικασίες (και οι εργασίες από τις οποίες ενδέχεται να συνοδεύονται), απαιτούν κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν. Με άλλα λόγια, δε θέλετε να μπείτε σε ένα σπίτι που δεν έχει φως, νερό ή τηλέφωνο!

Φτιάξτε μια βαλίτσα με τα απολύτως απαραίτητα και αφήστε την στο νέο σας σπίτι το βράδυ πριν τη μετακόμιση. Σε αυτήν μπορείτε να βάλετε ορισμένα είδη προσωπικής περιποίησης και ανάγκης (π.χ. οδοντόβουρτσα, παυσίπονα) αλλά και ρούχα ώστε να μη χρειάζεται να τα ψάχνετε μέσα στο συνολικό χάος της... κούτας και της μετακόμισης! Δείτε, επίσης, τι μπορείτε να κάνετε για να μοσχοβολάει η βαλίτσα σας. 

Φτιάξτε βαλίτσα με τα απολύτως απαραίτητα για τις πρώτες μέρες στο νέο σας σπίτι.

Φτιάξτε βαλίτσα με τα απολύτως απαραίτητα για τις πρώτες μέρες στο νέο σας σπίτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αν Μετακομίζετε μην Πετάξετε Ποτέ ΑΥΤΑ τα Αντικείμενα

.

Η μετακόμιση σε ένα καινούργιο σπίτι είναι μία διαδικασία που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε τι να κρατήσετε και τι να πετάξετε. Αυτά είναι τα 6 πράγματα που δεν πρέπει να πετάξετε με τίποτα.

Αυτός Είναι ο πιο Εύκολος Τρόπος για να Μετακομίζετε Μόνο με Ένα Κουτί!

.

Μετακομίστε εύκολα βάζοντας ένα κρεβάτι με στρώμα, ένα τραπέζι, ένα ποδήλατο και πολλά άλλα μόνο σε ένα κουτί!

Δείτε τις πιο Όμορφες Διακοσμητικές Αλλαγές που Μπορείτε να Κάνετε σε Σπίτι Ενοικίου

.

Μένετε σε ενοίκιο; Δείτε 7 τρόπους για να μεταμορφώσετε το σπίτι σας χωρίς να καταλάβει τίποτε ο ιδιοκτήτης.

Σπίτι στο Ενοίκιο: Όλα Όσα δεν Πρέπει να Κάνετε

.

Αν νοικιάζετε σπίτι θα πρέπει να επιλέξετε με προσοχή τα έπιπλα που θα αγοράσετε. Δείτε ποια έπιπλα να αποφύγετε και τι να επιλέξετε στη θέση τους.

Πώς να Διπλώσετε μια Μπλούζα Άψογα Μέσα σε Δευτερόλεπτα (VIDEO)

.

Τέρμα τα τσαλακωμένα t-shirt και οι ακατάστατες ντουλάπες. Αυτός είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να διπλώσετε μια μπλούζα μέσα σε δευτερόλεπτα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα επιπλέον Κιλά τα Χάσατε. Θέλετε να Μάθετε πώς δεν θα τα Ξαναπάρετε;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Cheer up! Οι 24 Μεγαλύτερες Απολαύσεις της Ζωής είναι Δωρεάν
More in LIVING +, PLUS +
Τα επιπλέον Κιλά τα Χάσατε. Θέλετε να Μάθετε πώς δεν θα τα Ξαναπάρετε;

Μάθετε πώς δεν θα ξαναπάρετε τα κιλά που μόλις χάσατε!

Close