Δείτε Πώς θα Διατηρήσετε το Αλεξανδρινό σας Ζωντανό!

Κατηγορίες: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Δείτε Πώς θα Διατηρήσετε το Αλεξανδρινό σας Ζωντανό!

Σας αρέσει γιατί θυμίζει Χριστούγεννα, αλλά δεν γνωρίζετε πώς να το διατηρήσετε; Μάθετε πώς θα αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του και μετά τον Γενάρη.

Με ρίζες από το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική, το αλεξανδρινό είναι το πιο δημοφιλές φυτό των Χριστουγέννων, αλλά σπάνια καταφέρνει να επιβιώσει μετά τις γιορτές. Ο μεγαλύτερος εχθρός του αλεξανδρινού είναι το κρύο (ειρωνικό, αφού πρόκειται για το κατεξοχήν γιορτινό φυτό), γι’ αυτό φροντίστε να το τοποθετήσετε σε εσωτερικό χώρο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 18-20οC.

Το κατάλληλο σημείο για το αλεξανδρινό σας είναι ένας φωτεινός χώρος. Προσοχή όμως, δεν πρέπει να έρχεται το φυτό σε άμεση επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία. Ο λόγος είναι επειδή υπάρχει κίνδυνος να καούν τα φύλλα του ή να ξεθωριάσει το χρώμα τους.

Αν σκέφτεστε να το τοποθετήσετε σε μια πιο σκοτεινή θέση τότε θα πρέπει να αναθεωρήσετε γιατί είναι πολύ πιθανό να χαθεί το έντονο χρώμα από τα φύλλα και να χάσουν τη ζωντάνια τους.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να μην εκτίθεται το φυτό σε ψυχρά ρεύματα για να μη σταματήσει η ανθοφορία του. Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να αποφύγετε να το τοποθετήσετε δίπλα σε ψυχρά τζάμια ή δίπλα στο τζάκι, γιατί ακόμα και η έντονη ζέστη μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα φύλλα του.

Κατά την περίοδο των εορτών όσο θα έχετε το αλεξανδρινό μέσα στο σπίτι καλό είναι να το ποτίζετε με μπόλικο νερό κάθε 4-5 μέρες. Πρέπει όμως πάντα να είστε βέβαιοι ανάμεσα στα ποτίσματα, ότι έχει στεγνώσει καλά το χώμα του. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος από την υπερβολική υγρασία να προκληθεί πρόβλημα στις ρίζες του.

Βέβαια το αλεξανδρινό δεν είναι ένα φυτό που είναι ιδανικό μόνο για τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς μπορεί να επιβιώσει και έξω στο μπαλκόνι με την κατάλληλη φροντίδα.

Ειδικά σε περιοχές όπου ο χειμώνας είναι ήπιος, το πανέμορφο αυτό φυτό μπορεί να αντέξει όλο τον χρόνο σε εξωτερικό χώρο. Ωστόσο το πιο σύνηθες είναι να το βγάζουμε έξω στο μπαλκόνι την άνοιξη σε σημεία με ανατολικό ή δυτικό προσανατολισμό.

Το πότισμα σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα. Από την άλλη, το καλοκαίρι που έχει περισσότερη ζέστη, οι ειδικοί προτείνουν να το ποτίζουμε κάθε δύο μέρες, ενώ κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου το πότισμα γίνεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, δηλαδή μια με δύο φορές την εβδομάδα.

Tο χώμα του αλεξανδρινού πρέπει να είναι πάντα υγρό.

Όλα όσα αφορούν τις εποχές και τις γιορτές θα τα βρείτε στην Κατηγορία Εποχικό πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Στιλάτες Ιδέες για να Μεταμορφώσετε τους Μικρούς σας Χώρους

.

Μετατρέψτε με 2-3 κινήσεις το μικρό σας δωμάτιο σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο.

Διακοσμήστε το Σπίτι σας Ανάλογα με το Ζώδιό σας

.

Ποιος είπε ότι τα ζώδια δεν επηρεάζουν το γούστο σας στη διακόσμηση και τις επιλογές σας; Δείτε λοιπόν τι λένε τα άστρα για το στιλ σας.

Δείτε πώς Ταιριάζουν 7 Ανοιξιάτικα Χρώματα σε Πραγματικά Σπίτια!

.

Ο χειμώνας τελείωσε και ήρθε η ώρα για ανανέωση! Διαλέξτε ποιο από αυτά τα ανοιξιάτικα χρώματα ταιριάζει στη διακόσμησή σας - χωρίς χρωματολόγιο.

Πώς να Αδειάσετε τον Πάγκο της Κουζίνας σας

.

Για να έχετε μια καλά οργανωμένη κουζίνα... πάντα!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Mυστικά της Σκανδιναβικής Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

3 Φυσικοί Τρόποι για να Κάνετε το Σπίτι σας να Μυρίσει Γιορτές!