Βάλτε Μόνοι σας Αυτόματο Πότισμα με Αυτόν τον Οικονομικό Τρόπο

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Βάλτε Μόνοι σας Αυτόματο Πότισμα με Αυτόν τον Οικονομικό Τρόπο

Τώρα που είναι καλοκαίρι θα φεύγετε συχνά για το εξοχικό σας ή για μικρές αποδράσεις. Τι συμβαίνει όμως στα φυτά που αφήνουμε πίσω; Δυστυχώς, οι διακοπές δημιουργούν συνήθως πρόβλημα στα φυτά μας, όταν δεν υπάρχει κάποιος γνωστός ή γείτονας να τα ποτίζει τακτικά. Αν δεν θέλετε να τα αφήσετε στο έλεός τους και θέλετε να τα βρείτε σε καλή κατάσταση όταν γυρίσετε, θα πρέπει να μεριμνήσετε για το πότισμά τους.

Υπάρχουν πολλοί έτοιμοι μηχανισμοί στο εμπόριο που μπορείτε να αγοράσετε αλλά εμείς σήμερα θα σας δείξουμε μια απόλυτα οικονομική μέθοδο που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας μόνο πλαστικές σακούλες.

Ακολουθώντας τα παρακάτω τιπς θα δείτε πώς να δημιουργήσετε αυτόματο πότισμα για τα φυτά σας μόνοι σας

Ακολουθώντας τα παρακάτω τιπς θα δείτε πώς να δημιουργήσετε αυτόματο πότισμα για τα φυτά σας μόνοι σας.

Τι θα χρειαστείτε

  • Επανασφραγιζόμενες πλαστικές σακούλες (ziploc) Το μέγεθός του εξαρτάται από το πόσο θα λείψετε. Δείτε λοιπόν πόσο νερό θέλετε να χρησιμοποιείτε κάθε μέρα και για πόσες μέρες.
  • Νήμα Οι περισσότεροι τύποι κάνουν για το συγκεκριμένο project αλλά το νήμα από πολυεστέρα είναι αυτό που αντέχει περισσότερο.
  • Ψαλίδι και μια λεπτή βελόνα Η ιδανική βελόνα είναι το νούμερο 10 η οποία έχει πάχος περίπου 0,5 χιλιοστά. Ωστόσο οποιαδήποτε βελόνα από 8 έως 12 νούμερο θα σας βολέψει. Το μέγεθος της βελόνας είναι σημαντικό γιατί από αυτό εξαρτάται το πόσο νερό θα τρέχει στη γλάστρα σας. Γι’ αυτόν το λόγο θα χρειαστείτε μια πολύ λεπτή βελόνα.
Για να πετύχετε το αυτόματο πότισμα θα χρειαστείτε ψαλίδι, νήμα, βελόνα και πλαστικές σακούλες

Για να πετύχετε το αυτόματο πότισμα θα χρειαστείτε ψαλίδι, νήμα, βελόνα και πλαστικές σακούλες.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία σκεφτείτε πόσο νερό θα χρειαστεί το κάθε φυτό. Αν για παράδειγμα ποτίζετε ένα φυτό με 2 φλ. νερό ανά 7 μέρες, τότε θα πρέπει να βάλετε μέσα στη σακούλα 2 φλ. τα οποία διαιρεμένα με το 7 θα δίνουν περίπου το 1/3 του φλ. την ημέρα στο φυτό σας.

Προσέξτε επίσης το μέγεθος της σακούλας. Αν το φυτό σας χρειάζεται 2 φλ. την εβδομάδα και εσείς χρειαστεί να λείψετε 20 μέρες, τότε θα χρειαστείτε περίπου 6 φλ. νερό.

Τέλος, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στο πόσο γρήγορα στάζουν νερό οι σακούλες σας. Δοκιμάστε να φτιάξετε μια σακούλα και βάλτε την πάνω από ένα φλυτζάνι για να δείτε πόσο στάζει σε μια ώρα. Πολλαπλασιάστε το ποσό επί 24 και θα δείτε έτσι πόσο νερό στάζει σε μια μέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα υπολογίσετε πόσο πάχος πρέπει να έχει η βελόνα σας.

Δείτε περισσότερους τρόπους για να διατηρήσετε τα φυτά σας ενώ λείπετε από το σπίτι.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή αρκεί να ξέρετε πόσο νερό χρειάζεται το κάθε φυτό σας

Η διαδικασία είναι πολύ απλή αρκεί να ξέρετε πόσο νερό χρειάζεται το κάθε φυτό σας.

Οδηγίες

Κόψτε το νήμα στα 20 εκατοστά και περάστε το στη βελόνα.

Δέστε τα δύο άκρα του νήματος μαζί με ένα αρκετά μεγάλο κόμπο (δηλαδή κόμπο δύο ή τρεις φορές στην ίδια θέση). Το πλαστικό της τσάντας είναι αρκετά μαλακό και οι μικροί κόμποι συνήθως γλυστράνε μέσα από την τρύπα.

Το νήμα πρόκειται να ενεργεί σαν ένα φυτίλι για να αντλεί νερό έξω από το σάκο μέσω της οπής στα φυτά σας. Δώστε μεγάλη προσοχή να μην τρυπήσετε καταλάθος τη σακούλα και σε άλλα σημεία. Τα φυτά σας χρειάζονται συγκεκριμένη ποσότητα νερού και αν δημιουργηθούν παραπάνω τρύπες τότε θα ποτιστούν παραπάνω απ’ όσο πρέπει με αποτέλεσμα να χαλάσουν.

Μόλις βάλετε τη βελόνα στη θέση όπου θέλετε να τοποθετήσετε το «φυτίλι», σπρώξτε τη βελόνα μέσα από την τσάντα και στη συνέχεια κόψτε το νήμα.

Τοποθετήστε τη σακούλα σε γλάστρα με το φυτίλι σε επαφή με το έδαφος. Το νερό θα πέφτει σε συνεχή ρυθμό στο φυτό σας, με το σάκο να αδειάζει αργά και σταθερά.

Τοποθετώντας τη σωστή βελόνα θα στάζει στα φυτά σας η κατάλληλη ποσότητα νερού

Τοποθετώντας τη σωστή βελόνα θα στάζει στα φυτά σας η κατάλληλη ποσότητα νερού.

Φυτά για Τεμπέληδες: Δείτε Ποια δεν Θέλουν Καθόλου Πότισμα!

Μόλις γυρίσετε από τις διακοπές σας, βγάλτε τις σακούλες αδειάστε τις και αποθηκεύστε τις για να τις χρησιμοποιήσετε στις επόμενες διακοπές σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το γκαζόν σας έχει... σεκλέτια;

.

Βέβαια, γιατί μόνο εσείς νομίζετε ότι έχετε προβλήματα να επιλύσετε; Το κιτρινισμένο χρώμα στο γκαζόν του κήπου σημαίνει ότι σε εκείνο το σημείο υπάρχει πρόβλημα. Τι να κεράσουμε μπίρα ή τσίπουρο;

Τα 6 πιο Κοινά Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε στα Φυτά σας

.

Δείτε τα κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν διαλέγετε φυτά για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας.

Αφράτο χώμα στη γλάστρα

.

Εποχή για να ξαναζωντάνεψετε τις γλάστρες σας και τα φυτά σας. Να εμπλουτίσετε και να αφρατέψετε το χώμα, ώστε να φυτά σας να αναπτύσσονται με υγιή τρόπο. Και για να το επιτύχετε δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από λίγο «ψεύτικο»... χιόνι!

Δείτε την «Έξυπνη» Γλάστρα που Ποτίζει Μόνη της τα Φυτά σας

.

Μάθετε για μια γλάστρα που μπορεί να ποτίζει μόνη της το φυτό σας για 3 ολόκληρες εβδομάδες.

Διατηρήστε τα λουλούδια στο βάζο για περισσότερες μέρες

.

Χρώματα και αρώματα από το όμορφο μπουκέτο γεμίζουν τον χώρο σας, αλλά δυστυχώς αυτό δεν διαρκεί πολύ. Τα λουλούδια μαραίνονται γρήγορα και το βάζο σας μένει και πάλι άδειο χάνοντας τη γοητεία του. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Ανοίξετε μια Μπύρα Μόνο με Ένα Κομμάτι Χαρτί

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Καλοκαιρινές Ιδέες Διακόσμησης με Βαζάκια Μαρμελάδας!