Έτσι θα Καθαρίσετε το πιο Βρώμικο Αντικείμενο του Μπάνιου σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Έτσι θα Καθαρίσετε το πιο Βρώμικο Αντικείμενο του Μπάνιου σας

Μέσα στο μπάνιο, η αλήθεια είναι, πως υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία χρειάζονται προσοχή. Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα που δεν του δίνουμε ιδιαίτερη σημασία και… κακώς.

Το μπάνιο αποτελεί εστία πολλών μικροβίων, ορισμένα από τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Aνάμεσα σε αυτά βρίσκονται και εντερικοί παθογόνοι οργανισμοί που συχνά γίνεται λόγος γι’ αυτούς όπως είναι η σαλμονέλα, το καμπυλοβακτηρίδιο, το E.coil αλλά και άλλοι.

Το πικγάλ της τουαλέτας, όμως, είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του μπάνιου και το χειρότερο απ’ όλα είναι πως το χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς ωστόσο να φροντίζουμε να το καθαρίζουμε σωστά και συχνά.

Η κακή συντήρηση του πιγκάλ καθώς και η λανθάνουσα χρήση της βούρτσας αυτού συμβάλει στη μετάδοση γαστρεντερικών ιών και εντερικών παθογόνων οργανισμών, ενώ πέρα από αυτό, μπορεί να δημιουργηθούν εστίες μετάδοσης και ανάπτυξης επιδερμικών νοσημάτων. Αναλογιστείτε μονάχα τα υγρά που σκορπίζονται, έστω και με τη μορφή σταγόνων, από το βουρτσάκι του πιγκάλ στο διάστημα που μεσολαβεί από τη λεκάνη στο πικγάλ και τούμπαλιν.

thehomeissue_pigal03

Δύο τρόποι για να μην πάθετε ποτέ τίποτα.

Ο συχνός καθαρισμός του πιγκάλ θεωρείται υψίστης σημασίας θέμα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίζετε να μην το αμελείτε. Άλλωστε δεν χρειάζεται κόπο μονάχα τρόπο και όλα πάνε στον αυτόματο μετά!

Ξεκινήστε με το να ρίχνετε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι μέσα στη λεκάνη σας, ανά τρεις ημέρες την εβδομάδα, και να τοποθετείτε εκεί και το βουτσάκι για μερικές ώρες. Κατόπιν, τρίψτε το βουρτσάκι μέσα στη λεκάνη και τραβήξτε το καζανάκι (και δύο φορές αν χρειαστεί) έτσι ώστε να ξεπλυθεί καλά το βουρτσάκι. Τα οξέα του ξιδιού πέρα από το ότι θα απολυμάνουν το βουρτσάκι και τη λεκάνη θα διώξουν και τα άλατα που δημιουργούνται στο εσωτερικό της λεκάνης. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ενισχύστε το διάλυμα  με ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα. Η χημική αντίδραση των στοιχείων που θα προκληθεί θα επιφέρει μικρές εκρήξεις καθαρισμού ανάμεσα στο τριχωτό από το βουρτσάκι.

Tip: Να θυμάστε πως πάντα πρέπει να αφήνετε το βουρτσάκι να στραγγίζει μέσα στη λεκάνη πριν επιστρέψει στο πιγκάλ, γι’ αυτό στερεώστε το πρώτα για λίγο στο στεφάνι της λεκάνης.

thehomeissue_pigal02

Δε ξεχνάμε ποτέ να χρησιμοποιούμε γάντια.

Καλό θα ήταν, όμως, να επιμείνετε με τον καθαρισμό του πιγκάλ κάνοντας την ίδια διαδικασία αντικαθιστώντας το λευκό ξίδι και τη σόδα με παχύρρευστη χλωρίνη. Για να μη χρειαστεί να «κρατιέστε» αδίκως ή να διακόπτετε τη διαδικασία, μπορείτε να αφήνετε τη διαδικασία καθαρισμού και απολύμανσης του πιγκάλ για τις βραδινές ώρες που χρησιμοποιείτε το μπάνιο λιγότερο απ’ ότι στη διάρκεια της ημέρας.

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες χλωρίνης μέσα στο πιγκάλ αλλά θα πρέπει να το ανανεώνετε συχνά.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παλιά Οδοντόβουρτσα: 9 Χρήσεις της Που θα σας Κάνουν τη Ζωή Ευκολότερη

.

Μην πετάξετε την παλιά σας οδοντόβουρτσα. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με αυτούς τους 9 εκπληκτικούς τρόπους.

Βάλτε το Πιο Καλοκαιρινό Χρώμα στο Σπίτι σας!

.

Το πιο φρέσκο χρώμα θέλει αυτό το καλοκαίρι να μπει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.

Αυτό Είναι το Ιδανικό Στεγνό Καθάρισμα για Όλα τα Πατώματα

.

Καθαρίστε ξύλο, μάρμαρο και πλακάκια με τον πιο εύκολο τρόπο.

DIY Καθαριστικό Σωληνώσεων για Μπανιέρα, Νιπτήρα και Νεροχύτη

.

Με το ίδιο καθαριστικό θα καθαρίσετε νιπτήρα, νεροχύτη και μπανιέρα!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πεντακάθαρο Ψυγείο: Αποκτήστε το σε 6 Βήματα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

νεροχύτη
Κάντε τον Νεροχύτη σας να Λάμψει με Ένα Υλικό που Όλοι Έχετε στο Ντουλάπι της Κουζίνας