Τα 9 πιο Συχνά Λάθη που Κάνετε όταν Βάφετε Ξύλινα Ντουλάπια

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Τα 9 πιο Συχνά Λάθη που Κάνετε όταν Βάφετε Ξύλινα Ντουλάπια

Υπάρχουν πολλά λάθη που μπορούν να γίνουν όταν ξεκινάτε να βάψετε τα ντουλάπια του σπιτιού σας. Διαβάστε ποια είναι αυτά καθώς και τους καλύτερους τρόπους για να τα αντιμετωπίσετε.

Μην έχετε προσδοκίες που δεν είναι ρεαλιστικές Αν έχετε σκοπό να βάψετε τα ντουλάπια σας μόνοι σας, τότε θα πρέπει να ξέρετε πως όσο καλοί και αν είστε σε αυτό, η βαφή ενδεχομένως θα φαίνεται. Ακόμα και αν αρχικά δείχνουν τέλεια τα ντουλάπια σας, όταν η βαφή στεγνώσει πάνω στο ξύλο, οι όποιες ατέλειες θα φανούν αμέσως, ειδικά αν δεν ακολουθήσετε σωστά τις οδηγίες βαφής.

Δεν δίνετε χρόνο στον εαυτό σας Ο περισσότερος κόσμος που ξεκινάει να βάψει τα ντουλάπια του, περιμένει πως θα έχει ξεμπερδέψει μέσα σε λίγες ώρες. Για να το κάνετε σωστά θα πρέπει να αφιερώσετε 5-7 μέρες στην όλη διαδικασία, να έχετε υπομονή και να μην βιάζεστε.

Δεν καθαρίζετε τις ξύλινες επιφάνειες που θα βάψετε Άλλο ένα μεγάλο λάθος είναι πως όταν ξεκινάτε να βάψετε δεν έχετε καθαρίσει προηγουμένως τις επιφάνειες που θα βάψετε. Πριν ξεκινήσετε, καθαρίστε καλά τα ντουλάπια σας από οποιαδήποτε βρωμιά έχουν μαζέψει (όταν αυτά βρίσκονται στην κουζίνα). Σε κάποια καταστήματα πωλούνται προιόντα που είναι ιδανικά για να περάσετε τις επιφάνειές σας πριν ξεκινήσετε το βάψιμο. Επίσης, ακόμα και η λίγη ποσότητα σκόνης είναι ικανή να καταστρέψει το ομοιόμορφο βάψιμο του ξύλου.

Καθαρίστε καλά τις επιφάνειες πριν τις βάψετε

Καθαρίστε καλά τις επιφάνειες πριν τις βάψετε.

Δεν αφαιρείτε τις επιφάνειες Για να βαφτεί καλά μια επιφάνεια είναι καλό να έχει αφαιρεθεί από τη βάση της. Βγάλτε τις πόρτες, τα συρτάρια, τα ράφια που θέλετε να βάψετε ώστε να γίνει σωστή δουλειά.

Δεν τρίβετε πρώτα τις επιφάνειες Για να κρατήσει καλά μια βαφή πάνω σε ξύλο πρέπει να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη διαδικασία. Τρίψτε καλά την επιφάνεια που θέλετε να βάψετε. Στοκάρετε με ακρυλικό στόκο και στη συνέχεια ξανατρίψτε. Περάστε με βελατούρα (την οποία θα βρείτε σε χρωματοπωλεία) και ξανατρίψτε. Στο τέλος βάψτε τις πόρτες ή οποιαδήποτε ξύλινη επιφάνεια με 3 χέρια βαφή. Για να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα μπορείτε να ρωτήσετε κάποιον ειδικό ώστε να σας δώσει μερικές σημαντικές συμβουλές για τον συγκεκριμένο τύπο ξύλου που θέλετε να βάψετε.

Δεν περνάτε με primer αφού βάψετε Αφού τελειώσετε με το βάψιμο των ξύλινων επιφανειών, είναι απαραίτητο να περάσετε τις επιφάνειες με primer. Αν δεν το κάνετε, τα ντουλάπια σας θα δείχνουν υπέροχα τώρα αλλά 1-3 μήνες αργότερα η βαφή θα έχει δημιουργήσει «σταγόνες» πάνω στην προηγουμένως λεία επιφάνεια.

Επιλέξτε με προσοχή το χρώμα που θα βάψετε κάποιο ξύλινο έπιπλο ή τις ντουλάπες σας

Επιλέξτε με προσοχή το χρώμα που θα βάψετε κάποιο ξύλινο έπιπλο ή τις ντουλάπες σας.

Επιλέγετε το λάθος χρώμα Μην ξεκινάτε να βάψετε χωρίς να έχετε δοκιμάσει το χρώμα που επιλέξατε. Δοκιμάστε το πάνω σε μια ξύλινη πλάκα και τοποθετήστε την δίπλα στα ντουλάπια σας για να δείτε αν σας αρέσει το αποτέλεσμα. Αν το βρείτε ικανοποιητικό, τότε προχωρήστε στο βάψιμο των ντουλαπιών σας.

Επιλέγετε φτηνή μπογιά Αν θέλετε όμορφο αποτέλεσμα στα ντουλάπια της κουζίνας σας τότε δεν πρέπει να τσιγκουνευτείτε αγοράζοντας φτηνή, κακής ποιότητας, βαφή. Oι κουζίνες χρειάζονται συνήθως 7 λίτρα βαφή, οπότε δεν θα σας στοιχίσει πολύ το να αγοράσετε μια βαφή καλής ποιότητας.

Για να είστε σίγουροι για το χρώμα, βάψτε πρώτα μια επιφάνεια δοκιμαστικά

Για να είστε σίγουροι για το χρώμα, βάψτε πρώτα μια επιφάνεια δοκιμαστικά.

Βιάζεστε να τοποθετήσετε τα πράγματά σας πίσω στα ντουλάπια Μην βιάζεστε να βάλετε τα πράγματά σας πίσω στα ντουλάπια γιατί αυτό θα σας στοιχίσει αργότερα καθώς μπορεί να χαλάσετε τη βαφή. Αφήστε να στεγνώσουν πάρα πολύ καλά τα ντουλάπια σας, με ανοιχτές τις πόρτες για να αερίζεται ο χώρος καλά και αφού βεβαιωθείτε πως στέγνωσαν μπορείτε να ξεκινήσετε την τοποθέτηση των αντικειμένων.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φτιάξτε το πιο Όμορφο Ανοιξιάτικο Πινακάκι Μαζί με το Παιδί σας

.

Υπέροχο ανοιξιάτικο πινακάκι που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με το παιδάκι σας.

Ξύλινο Πάτωμα: 4 Tips για να το Διατηρείτε στην Εντέλεια!

.

Τέλος στο ταλαιπωρημένο, γδαρμένο ξύλινο δάπεδο.

Ντουλάπια Κουζίνας: Έτσι θα τα Κάνετε να Μυρίζουν Υπέροχα!

.

3 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές της κουζίνας.

7 Κοινά Διακοσμητικά Προβλήματα Βρίσκουν Λύση

.

Όχι δεν απαιτούνται υψηλά μαθηματικά για να λύσετε τα ποιο συνηθισμένα προβλήματα διακόσμησης.

Aυτός Είναι ο Καλύτερος Τρόπος για να Καθαρίσετε τα Ντουλάπια της Κουζίνας

.

Κάντε τα ντουλάπια της κουζίνας σας να αστράφτουν με 5 απλά βήματα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η Διαχρονική Αξία της (Floral) Ταπετσαρίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μαύρο Κρεβάτι: Ιδέες για να Διακοσμήσετε τον Χώρο σας Γύρω από Αυτό