11 Σημεία που Ξεχνάτε να Καθαρίσετε στην Κουζίνα!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

11 Σημεία που Ξεχνάτε να Καθαρίσετε στην Κουζίνα!

Σε όλους τους χώρους του σπιτιού μας μαζεύονται βρωμιές που δεν είναι εύκολο να ανακαλυφθούν. Όταν αυτό συμβαίνει στην κουζίνα (ή στο μπάνιο) τα πράγματα είναι λίγο πιο επικίνδυνα γιατί αυτός ο χώρος του σπιτιού έχει άμεση σχέση με την υγεία μας.

Σήμερα σας έχουμε 11 σημεία της κουζίνας που μαζεύουν βρωμιά που μπορεί να μην την εντοπίζετε εύκολα.

Συρτάρι κάτω από το φούρνο Όλοι ξέρουμε πως ο φούρνος χρειάζεται συχνά καλό καθάρισμα. Πολλοί φούρνοι, όμως, έχουν ένα συρτάρι στο κάτω μέρος τους που πολλές νοικοκυρές ξεχνάνε να καθαρίσουν. Με υγρό πιάτων, νερό και ένα σφουγγάρι μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε αυτό το συρτάρι του φούρνου σας.

Το πάνω μέρος της πόρτας του πλυντηρίου πιάτων Το πλυντήριο πιάτων κάνει μια δουλειά που οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να αποφεύγουν. Ωστόσο, κάθε φορά που το γεμίζετε με άπλυτα πιάτα, βρωμιές, νερά και τρόφιμα μαζεύονται στο πάνω μέρος της πόρτας και έτσι η πόρτα σας συσσωρεύει με τον καιρό ένα είδος γλίτσα. Καθαρίστε την τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα ή ακόμα και μετά από κάθε πλύσιμο για να έχετε πάντα καθαρό πλυντήριο χωρίς μικρόβια και βρωμιές.

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το χείλος της πόρτας του πλυντηρίου πιάτων.

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το χείλος της πόρτας του πλυντηρίου πιάτων.

Το κάτω μέρος των ντουλαπιών της κουζίνας Στο τελείωμα πολλών ντουλαπιών υπάρχει ένα μικρό βαθούλωμα που συνήθως δεν καθαρίζεται. Την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε τα ντουλάπια σας μην ξεχάσετε αυτό το σημείο που μαζεύει πολλή σκόνη και βρωμιά.

DIY: Φτιάξτε Μόνοι σας Απολυμαντικά Μαντηλάκια για την Καθαριότητα του Σπιτιού!

Κάτω από τα συρτάρια του ψυγείου Κάθε φορά που καθαρίζετε το ψυγείο σας, αφαιρέστε τελείως τα συρτάρια για να καθαρίσετε κάτω από αυτά. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και μαγειρική σόδα για να τα καθαρίσετε αποτελεσματικά αλλά αποφύγετε οποιοδήποτε καθαριστικό με άρωμα.

Κάθε φορά που καθαρίζετε το ψυγείο σας αφαιρέστε εντελώς τα συρτάρια για να καθαριστεί καλύτερα το ψυγείο.

Κάθε φορά που καθαρίζετε το ψυγείο σας αφαιρέστε εντελώς τα συρτάρια για να καθαριστεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Παράθυρο κουζίνας Μπορεί να μην του φαίνεται αλλά συσσωρεύει αρκετή βρωμιά. Κάθε φορά που καθαρίζετε τις συσκευές της κουζίνας σας περάστε με ένα πανάκι και λίγο απορρυπαντικό και το παράθυρο που βρίσκεται πάνω από το νεροχύτη.

Το εσωτερικό πάνω μέρος του φούρνου μικροκυμάτων Προσπαθήστε να καλύπτετε το φαγητό μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων όσο ζεσταίνεται για να μην λερώνεται ο φούρνος σας. Ωστόσο, θα πρέπει τακτικά να καθαρίζετε όλη την εσωτερική επιφάνεια του φούρνου γιατί πολλές φορές πετάγονται τρόφιμα στο «ταβάνι» του πράγμα που οι περισσότερες νοικοκυρές δεν εντοπίζουν εύκολα.

Απορροφητήρας Ο απορροφητήρας συσσωρεύει πολύ βρωμιά και γι'αυτό θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Μιας και σίγουρα δεν θέλετε να αρχίσουν να πέφτουν βρωμιές και μικρόβια μέσα στα φαγητά σας, μάθετε να τον καθαρίζετε σε εβδομαδιαία βάση.

Tip Καθαρίστε τα φίλτρα του απορροφητήρα σας μέσα στο νεροχύτη με ζεστό νερό, λίγη σόδα και απορρυπαντικό πιάτων. Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγαράκι τρίψτε μαλακά για να απομακρυνθούν όλα τα λίπη.

Φτιάξτε το πιο Τέλειο Αρωματικό για τα Σκουπίδια σας

Φωτιστικά Μπορεί να μην έρχεστε σε άμεση επαφή μαζί τους όλη τη ώρα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν λερώνονται. Κατεβάζετε τα φωτιστικά σας για να τα καθαρίζετε τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Πλένετε τα αξεσουάρ που αφαιρούνται με σαπούνι και νερό και σκουπίζετε με ένα πανάκι με λίγο οινόπνευμα όλα τα υπόλοιπα που δεν αφαιρούνται.

Χλωρίνη: Δείτε με τι Μπορείτε να την Αντικαταστήσετε!

Καφετιέρα Το πιο σημαντικό σημείο στην καφετιέρα που πρέπει να καθαρίζετε είναι το εσωτερικό πάνω μέρος από όπου βγαίνει ο καφές. Αφού, λοιπόν, πλύνετε καλά όλα τα εξαρτήματα μην ξεχάσετε να καθαρίσετε και αυτό το σημείο. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα βρεγμένο πανάκι για να καθαρίζετε εκείνο το σημείο κάθε φορά που φτιάχνετε καφέ.

Αυτός Είναι ο Καλύτερος Τρόπος για να Καθαρίζετε την Καφετιέρα σας!

Σωλήνες νεροχύτη Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με τον σκουπιδοφάγο, ρίχνοντας μαγειρική σόδα και ξίδι. Στη συνέχεια ρίξτε μπόλικο ζεστό νερό και ο νεροχύτης σας θα καθαρίσει εσωτερικά και εξωτερικά μέσα σε λίγα λεπτά.

Με μαγειρική σόδα και ξίδι ο νεροχύτης σας θα λάμψει σαν καινούριος.

Με μαγειρική σόδα και ξίδι ο νεροχύτης σας θα λάμψει σαν καινούριος.

Πίσω από το ψυγείο Ο χώρος πίσω από το ψυγείο συνήθως δεν αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητές μας όταν καθαρίζουμε την κουζίνα. Το γνωρίζετε, όμως, πως αν το πίσω μέρος και τα πηνία διατηρούνται καθαρά το ψυγείο λειτουργεί καλύτερα εξοικονομώντας περισσότερη ενέργεια; Απομακρύντε το ψυγείο από τη θέση του ώστε να σκουπίσετε από πίσω και με ένα πανάκι ξεσκονίστε καλά τα πηνία. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε δύναμη. Τρίψτε απαλά ώστε να φύγουν οι σκόνες και οι βρωμιές.

«Πώς μπορώ να κάνω το ψυγείο μου να λάμψει με οικολογικό τρόπο;»

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάντε τα Πλακάκια να Αστράψουν: Δείτε πώς θα το Πετύχετε (VIDEO)

.

Τα πλακάκια είναι ανθεκτικά στη σκληρή χρήση και αντέχουν στην υγρασία. Δείτε μερικές απλές συμβουλές για τη φροντίδα τους.

Μάθετε Πώς Πρέπει να Σφουγγαρίζετε Κάθε Πάτωμα Ανάλογα με το Υλικό του

.

Όλες οι απορίες που είχατε ποτέ για το σφουγγάρισμα βρίσκουν σήμερα τη λύση τους.

Πώς να Διώξετε τα Λίπη από το Φίλτρο του Απορροφητήρα

.

Η πιο άχαρη δουλειά στην κουζίνα, ο καθαρισμός του απορροφητήρα, μόλις βρήκε την πιο εύκολη και οικολογική λύση!

Πώς να καθαρίσετε τα δερμάτινα αντικείμενα και αξεσουάρ

.

Ο καθαρισμός λεκέδων επάνω από το δέρμα εξαρτάται από τον τύπο του. Αν είναι απορροφητικό θα βγει πιο δύσκολα, ενώ αν έχει κάποια προστατευτική επικάλυψη θα αφαιρεθεί ευκολότερα. Δείτε εύκολους και οικολογικούς τρόπους που μπορείτε να δοκιμάσετε προτού πάτε στον ειδικό.

8 Συμβουλές Καθαριότητας που είναι 100% Αποτυχημένες

.

Αυτές οι 8 συμβουλές καθαριότητας είναι 100% αποτυχημένες.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Εξαφανίστε τα Άλατα από τα πιο Δύσκολα Σημεία του Σπιτιού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Super Οικονομικά Αντικείμενα για να Aνανεώσετε το Καθιστικό σας