6 Ιδέες για να Διακοσμήσετε Πάνω από το Κρεβάτι

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

6 Ιδέες για να Διακοσμήσετε Πάνω από το Κρεβάτι

Το υπνοδωμάτιο έχει τους δικούς του κανόνες διακόσμησης. Πρόκειται για έναν χώρο που οφείλει να εκπέμπει μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Για τον λόγο αυτό καλό είναι επιλέγετε χρώματα που να μη σας κουράζουν και να το διακοσμείτε έξυπνα.

Στα περισσότερα σπίτια τα υπνοδωμάτια δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα, επομένως χρειάζονται λύσεις που να μην καταλαμβάνουν τον πολύτιμο χώρο σας. Ένα πολύ καλό σημείο που θα σας βοηθήσει να δώσετε στιλ και ένα πιο προσωπικό ύφος είναι ο τοίχος πάνω από το κρεβάτι.

Δείτε παρακάτω τις 6 ιδέες που ακολουθούν για περισσότερη έμπνευση:

Δημιουργήστε κορνίζες με ξύλινα πηχάκια και βάψτε τον τοίχο με ένα «πλούσιο» χρώμα

Τα ξύλινα πηχάκια είναι μια πολύ όμορφη πρόταση για να αλλάξετε πλήρως την όψη τους υπνοδωματίου σας κάνοντάς το να δείχνει πιο πολυτελές.

Αυτά μπορείτε να τα αναζητήσετε και ως ξύλινα προφίλ στα μεγάλα πολυκαταστήματα. Πριν όμως βγείτε στα μαγαζιά σημειώστε τις διαστάσεις που θέλετε να έχουν οι κορνίζες που θα σχηματίσετε στον τοίχο. Το μήκος καλό είναι να προεξέχει 5-8 εκατοστά δεξιά και αριστερά από το κρεβάτι. Το ύψος θα το αποφασίσετε εσείς.

Ένας έξυπνος τρόπος για να δείτε πώς θα φαίνεται είναι να σχηματίσετε τις κορνίζες στον τοίχο με χαροταινία. Μόλις καταλήξετε στις διαστάσεις και βρείτε το πηχάκι που σας αρέσει ζητήστε να σας το κόψουν στα μέτρα που έχετε αποφασίσει και με φάλτσο 45 μοιρών στις άκρες για να κλείσει σωστά η κορνίζα.

Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε αλφάδι και μια δυνατή κόλλα καλής ποιότητας. Αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ζητήστε τη βοήθεια ενός επαγγελματία.

Μόλις σταθεροποιηθούν οι κορνίζες σας στον τοίχο βάψτε τον όλο (και το σοβατεπί) σε ένα πλούσιο χρώμα για να πετύχετε το αποτέλεσμα της εικόνας.

Δημιουργήστε ένα wall gallery

Ο τοίχος πάνω από το κρεβάτι αποτελεί τον τέλειο καμβά για να δημιουργήστε ένα στιλάτο wall gallery με πίνακες της αρεσκείας σας. Η λύση αυτή είναι εξαιρετική γιατί και θα δώσετε μια ξεχωριστή πινελιά στον χώρο και κυρίως γιατί δεν θα σας κουράζει ή θα σας αποσπά την προσοχή, κάθε φορά που θα ξαπλώνετε για να κοιμηθείτε.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να αποφύγετε τα βαριά κάδρα για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα.

Τοποθετήστε μια ταπετσαρία

Οι ταπετσαρίες έχουν επιστρέψει στις μεγάλες τάσεις της διακόσμησης και του Interior design. Μια καλή ιδέα για να δώσετε άποψη και στιλ στο υπνοδωμάτιό σας είναι να τοποθετήσετε μια ταπετσαρία πάνω από το κρεβάτι.

Φέτος ξεχωρίζουν οι ταπετσαρίες με έντονες υφές. Αυτού του είδους η επιλογή θα χαρίσει μεγάλο οπτικό ενδιαφέρον στον χώρο σας κάνοντάς τον να δείχνει πιο πολυτελής και πιο ολοκληρωμένος.

Κρεμάστε ένα ύφασμα με ιδιαίτερο χρώμα και μοτίβο

Μια καταπληκτική ιδέα που θα χαρίσει στιλ, χρώμα και μια πιο προσωπική πινελιά στο υπνοδωμάτιό σας είναι να κρεμάσετε στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι ένα ύφασμα με ιδιαίτερο χρώμα και μοτίβο.

Αυτό μπορεί να είναι κάποιο υφαντό, ένα ιδιαίτερο κομμάτι που αποκτήσατε από κάποιο ταξίδι ή ακόμα και μια μαντήλα.

Για να το «δέσετε» στιλιστικά με το κρεβάτι, καλό είναι να προσθέσετε ένα διακοσμητικό μαξιλάρι που να ταιριάζει στο ύφος και στα χρώματά του.

Μπορείτε είτε να το κρεμάσετε είτε να το τοποθετήσετε μέσα σε μια μοντέρνα κορνίζα. Ι ιδέα αυτή είναι εξαιρετική ειδικά για εσάς που δεν έχετε κεφαλάρι στο κρεβάτι σας.

Τοποθετήστε ένα ράφι

Μια οικονομική λύση για να διακοσμήσετε τον τοίχο πάνω από το κρεβάτι είναι να τοποθετήσετε ένα λεπτό ράφι και να το διακοσμήσετε με λίγα ελαφριά αντικείμενα όπως μικρές κορνίζες.

Για να χαρίσετε περισσότερο βάθος στον τοίχο μια πολύ καλή ιδέα είναι να βάλετε από κάτω μια λεντοταινία σε μια λευκή ουδέτερη απόχρωση.

Κάντε μια σύνθεση με διακοσμητικά καλάθια και πανέρια

Αν επιθυμείτε μια πιο ethnic πινελιά στο υπνοδωμάτιο δημιουργήστε πάνω από το κρεβάτι μια σύνθεση με ethnic καλάθια και πανέρια. Μπορείτε να βρείτε διάφορα σχέδια σε πολλά πολυκαταστήματα και μαγαζιά με είδη σπιτιού και διακόσμησης.

Για να φτιάξετε τη σύνθεση σαν επαγγελματίες καλό είναι να επιλέξετε διαφορετικά μεγέθη και σχέδια για να αποφύγετε ένα μονότονο αποτέλεσμα.

Επίσης αν δεν θέλετε να ανοίξετε τρύπες στον τοίχο χρησιμοποιήστε 3Μ αυτοκόλλητα. Τέλος μην ξεχνάτε ότι τα διακοσμητικά σας αντικείμενα δεν θα πρέπει να έχουν βάρος για να μην πέσουν πάνω σας και σας τραυματίσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έτσι θα Οργανώσετε και θα Διακοσμήσετε Ακόμα και το πιο Μικρό Υπνοδωμάτιο!

.

Έτσι θα βάλετε σε τάξη και θα διακοσμήσετε οικονομικά το μικρό σας υπνοδωμάτιο.

Ο Σπύρος Σούλης σας Δείχνει τα 13 Βήματα για ένα Υπέροχο Υπνοδωμάτιο

.

Έτσι θα φτιάξετε το υπνοδωμάτιο των ονείρων σας χωρίς να ξοδευτείτε.

Διακοσμήστε με Στιλ τον Τοίχο Πάνω από το Κρεβάτι με Αυτούς τους Τρόπους

.

Ο τοίχος πάνω από το κρεβάτι συχνά μένει "ακάλυπτος". Δείτε μερικές ιδιαίτερες προτάσεις για να κάνετε το υπνοδωμάτιο το πιο προχωρημένο δωμάτιο του σπιτιού.

Υπνοδωμάτιο: 5 Λάθη στη Διακόσμηση και Πώς να τα Διορθώσετε

.

Τα λάθη στη διακόσμηση που βλέπουν με τη μια οι διακοσμητές.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έτσι Θα Διατηρήσετε Καθαρή την Τέντα σας !

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο Πλήρης Οδηγός για ένα Πεντακάθαρο Υπνοδωμάτιο