Πώς να Κρατήσετε Μακριά τα Μικρόβια από τα Ρούχα Μετά το Πλύσιμο

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Πώς να Κρατήσετε Μακριά τα Μικρόβια από τα Ρούχα Μετά το Πλύσιμο

Τα ρούχα ακόμα και όταν πλένονται στο πλυντήριο είναι πολύ εύκολο να γεμίσουν με μικρόβια. Παρακάτω ακολουθούν οι καλύτεροι τρόποι για να προστατευτείτε από αυτούς τους «αόρατους» και επικίνδυνους για την υγεία σας επισκέπτες. 

Μπορεί να γνωρίζετε με απόλυτη ακρίβεια πώς να χρησιμοποιείτε το πλυντήριό σας αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι έχετε (κυριολεκτικά) καθαρίσει! Για να αποκτήσετε ρούχα καθαρά όχι μόνο από τους λεκέδες, αλλά και από παθογόνα μικρόβια, καλό είναι να προσέχετε τα ακόλουθα σημεία.

Κάδος πλυντηρίου Τα μικρόβια αναπτύσσονται σε σημεία με υγρασία. Κι αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται με γρήγορους ρυθμούς αν έχετε ξεχάσει τα βρεγμένα ρούχα μέσα στον κάδο για περισσότερο από μισή ώρα. Με άλλα λόγια, αν τα έχετε αφήσει κλεισμένα σε αυτόν για παραπάνω από μία ώρα, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα πλύνετε ξανά. Γιατί; Σύμφωνα με έρευνες, έχει διαπιστωθεί ότι έχει περίπου το 1/4 των παθογόνων μικροβίων επιβιώνει της απλής πλύσης. Πέρα από το να αφαιρείτε τα ρούχα άμεσα από τον κάδο, φροντίστε να βάζετε το πλυντήριο άδειο να κάνει ένα πλήρες πρόγραμμα πλύσης, μία φορά κάθε 20 ημέρες ώστε να καθαριστεί ο κάδος και η θήκη του απορρυπαντικού.

4 Σοβαρά Λάθη που Κάνετε στο Πλύσιμο των Ρούχων στο Χέρι

πλύσιμο ρούχων

Αν έχετε αφήσει κλεισμένα τα ρούχα σας μέσα στον κάδο για παραπάνω από μία ώρα, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα πλύνετε ξανά.

Διαδικασίες πλύσης Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίστε ότι τα ρούχα σας παραμένουν χωρίς μικρόβια. Για αρχή, φροντίστε να βάζετε την σωστή ποσότητα απορρυπαντικού σε κάθε πλύση (όση αναλογεί στην ποσότητα ρούχων που θέλετε να πλύνετε) ώστε να είστε σίγουροι ότι τα ρούχα σας θα καθαριστούν πλήρως. Επίσης, καλό είναι να μην ακουμπάτε τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα σας με βρώμικα χέρια για να μην τα γεμίσετε με τυχόν μικρόβια. Τέλος, μην παραλείπετε ποτέ το σίδερο - όσο βαρετό κι αν σας φαίνεται. Η θερμότητα εξολοθρεύει τα μικρόβια που έχουν επιβιώσει από το πλύσιμο.

Εσώρουχα Αποτελούν τη συνηθέστερη πηγή περιττωματικών μικροβίων. Οπότε καλό είναι να τα πλένετε ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ρούχα, επιλέγοντας υψηλότερη θερμοκρασία πλύσης και ένα απορρυπαντικό που να προστατεύει τα χρώματα.

πλύσιμο ρούχων

Επιλέγετε υψηλότερη θερμοκρασία πλύσης.

6 Λάθη που δεν Ξέρατε ότι Κάνετε στο Πλύσιμο Ρούχων στο Πλυντήριο

Το καλάθι για τα άπλυτα Ο κυριότερος τόπος όπου συσσωρεύονται τα παθογόνα μικρόβια δεν είναι άλλος από το καλάθι στο οποίο συνηθίζετε να τοποθετείτε τα βρώμικα ρούχα μέχρι να έρθει η ώρα τους να μπουν σε διαδικασία πλύσης. Για να μειώσετε τους κινδύνους που παραμονεύουν, φροντίστε να καθαρίζετε το καλάθι κάθε 15-20 ημέρες. Αν είναι πλαστικό, μπορείτε να το πλύνετε εύκολα και άφοβα με απορρυπαντικό. Αν έχει υφασμάτινη επένδυση, αφαιρέστε την από το καλάθι και βάλτε την στο πλυντήριο μαζί με τα ρούχα σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Λόγοι που Κάνουν τα Ρούχα να Βγαίνουν Άοσμα από το Πλυντήριο

.

Δείτε τους λόγους που τα ρούχα σας δεν μυρίζουν φρεσκάδα όταν βγαίνουν από το πλυντήριο.

Εξαφανίστε από τα Λευκά Ρούχα τους 3 πιο Δύσκολους Λεκέδες

.

Οι πιο δύσκολοι καλοκαιρινοί λεκέδες φεύγουν εύκολα ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

«Πρέπει να πλένω τα καινούρια ρούχα πριν τα φορέσω ή τα βάλω στην ντουλάπα;»

.

Αυτήν την εβδομάδα, δίνουμε απάντηση σε ένα ερώτημα που βασανίζει τους απανταχού λάτρεις της (νέας) μόδας.

Ένας Τρόπος για να Φρεσκάρετε τα Ρούχα σας Χωρίς Πλύσιμο!

.

Κι όμως, μπορείτε να ανανεώσετε τα ρούχα σας με μια κίνηση!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Ιδέες για να Δημιουργήσετε Ένα «Κρυφό» Home Office στο Σπίτι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

15 Οικονομικές Ιδέες για να Aνανεώσετε την Παλιά σας Κουζίνα