Κατσαρίδες στην Κουζίνα; Να τι Φταίει! 

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Κατσαρίδες στην Κουζίνα; Να τι Φταίει! 

Πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν συχνά πυκνά κατσαρίδες στην κουζίνα τους. Τι είναι αυτό που φταίει; Γιατί τις βρίσκετε στην κουζίνα σας; 

Αυτό που είναι ακόμα πιο περίεργο είναι πως ακόμα κι αν καθαρίσετε σχολαστικά μπορεί ακόμα να τις βρίσκετε σε ορισμένα σημεία της. 

Οι κατσαρίδες είναι ανθεκτικά έντομα που μπορούν να επιβιώσουν σε διάφορα περιβάλλοντα και έλκονται από την τροφή και την υγρασία.

Ακολουθούν μερικοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχετε βρει μια κατσαρίδα στην κουζίνα σας:

Τρόφιμα έξω από τα ντουλάπια: Οι κατσαρίδες τρέφονται με τα πάντα. Εάν υπάρχουν εύκολα προσβάσιμες πηγές τροφής στην κουζίνα σας, όπως φαγητό που δεν έχετε καλύψει, ψίχουλα ή πιτσιλιές από το μαγείρεμα, τότε δεν είναι απίθανο να έχετε επισκέψεις.

Κακή υγιεινή: Οι κατσαρίδες ευδοκιμούν σε ακάθαρτα περιβάλλοντα. Εάν η κουζίνα σας δεν καθαρίζεται και δεν συντηρείται τακτικά, παρέχει ευνοϊκές συνθήκες για να αναπαραχθούν και να επιβιώσουν μέσα σε αυτή.

Υγρασία: Οι κατσαρίδες χρειάζονται νερό για να επιβιώσουν. Οι σωλήνες και οι βρύσες που στάζουν ή η υπερβολική υγρασία στην κουζίνα σας συνήθως τις προσελκύουν. Επίσης πιθανοί λόγοι που εμφανίζονται είναι το μπολ νερού του κατοικίδιού σας ή ένα ψυγείο που στάζει.

Ρωγμές και τρύπες: Οι κατσαρίδες μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι σας από μικρές ρωγμές και τρύπες ή σπασίματα. Έχουν την ιδιότητα να συμπιέζονται μέσα στα μικροσκοπικά ανοίγματα, επομένως είναι σημαντικό να σφραγίσετε τυχόν κενά σε τοίχους, δάπεδα ή παράθυρα για να αποτρέψετε την είσοδό τους.

Μπορεί να ευθύνονται οι γείτονές σας: Εάν οι γείτονές σας ή τα κοντινά κτίρια έχουν προβλήματα με κατσαρίδες, τότε είναι πολύ να πιθανό να μεταναστεύσουν στο σπίτι σας αναζητώντας τροφή και καταφύγιο.

Διαχείριση απορριμμάτων: Η ακατάλληλη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως το να αφήνουμε ακάλυπτους κάδους ή να μην πετάμε τακτικά τα σκουπίδια, μπορεί να προσελκύσουν τις κατσαρίδες.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από αυτές:

Καθαρίστε καθημερινά την κουζίνα: Διατηρήστε την υγιεινή της κουζίνας σας καθαρίζοντας την καθημερινά. Σκουπίστε καλά τον πάγκο και το πάτωμα αν λερωθούν και περάστε τις επιφάνειες και με βρεγμένο πανί για να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν λεκέδες από πιτσιλιές.

Σφραγίστε τα τρόφιμά σας: Αποθηκεύστε τα τρόφιμα σε αεροστεγή δοχεία, καθαρίστε τα υπολείμματα τροφών και αποφύγετε να αφήνετε έξω για όλη τη νύχτα την τροφή του κατοικίδιού σας.

Ελέγξτε την υγρασία: Διορθώστε τυχόν διαρροές ή πηγές υπερβολικής υγρασίας στην κουζίνα σας. Διατηρήστε τους νεροχύτες και τους πάγκους στεγνούς και καθαρίστε το μπολ νερού του κατοικίδιού σας για το βράδυ.

Σφραγίστε τα κενά και τις ρωγμές στους τοίχους: Σφραγίστε ρωγμές και σχισμές γύρω από πόρτες, παράθυρα και σωλήνες για να αποτρέψετε την είσοδο κατσαρίδων στο σπίτι σας.

Εάν συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε επίμονα προβλήματα με τις κατσαρίδες στην κουζίνα σας, καλό είναι να συμβουλευτείτε και να ζητήσετε βοήθεια από τους επαγγελματίες σε μια εταιρεία απεντομώσεων.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διώξτε για Πάντα τις Κατσαρίδες από το Σπίτι με Φυσικό Τρόπο

.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και δείτε τις κατσαρίδες να εξαφανίζονται από το σπίτι σας.

Ο Καλύτερος Τρόπος για να Καθαρίσετε τον Νεροχύτη της Κουζίνας σας

.

Υπάρχουν κάποια απλά tips που θα σας βοηθήσουν να απολυμανθεί αποτελεσματικά ο νεροχύτης σας. Δείτε ποια είναι αυτά.

Διατηρήστε τους Πάγκους της Κουζίνας Πεντακάθαρους με Αυτά τα Μυστικά!

.

Με αυτούς τους τρόπους θα έχετε πάντα καθαρό και άδειο τον πάγκο της κουζίνας σας!

3 Φυσικοί Τρόποι για να Ξεφορτωθείτε τις Κατσαρίδες για Πάντα

.

Κόψτε τη φόρα στις πλέον ανεπιθύμητες κυρίες, τις κατσαρίδες, εύκολα, φυσικά και οικονομικά.

8 Πράγματα που Κάνετε και Προσελκύετε Κουνούπια και Κατσαρίδες στο Σπίτι! 

.

Να τι κάνετε λάθος και έχετε γεμίσει κουνούπια και κατσαρίδες!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Πράγματα που θα σας Γλιτώσουν από το Διακοσμητικό Άγχος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

ξύλινες επιφάνειες
 Φροντίστε τις Ξύλινες Επιφάνειες Χωρίς Χημικά με Αυτό το DIY Φυσικό Γυαλιστικό