Γιατί "Πρέπει" να Κόψετε Άμεσα το Σφουγγάρι σας στη Μέση

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Γιατί

Το κλασσικό σφουγγάρι των πιάτων δεν έχει θέση μόνο στον νεροχύτη της κουζίνας αφού είναι κατάλληλο για πολλές ακόμα χρήσεις μέσα στο σπίτι.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές:

Διατηρήστε τα λαχανικά σας φρέσκα Κόψτε το σφουγγάρι σε δύο κομμάτια και τοποθετήστε τα στον πάτο του συρταριού του ψυγείου σας και βάλτε πάνω από αυτά τα λαχανικά σας. Όταν δείτε ότι το σφουγγάρι έχει απορροφήσει όλη την υγρασία, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με καινούργιο.

Φτιάξτε μικρές παγοκύστες Κόψτε το σφουγγάρι σας στη μέση και μουλιάστε σε νερό τα δύο κομμάτια. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα μέσα σε πλαστικές σακούλες που κλείνουν αεροστεγώς και βάλτε τα στην κατάψυξη του ψυγείου σας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε πάντα παγοκύστες για να αντιμετωπίζετε άμεσα και αποτελεσματικά κάθε χτύπημα και μελανιά.

thehomeissue_(sfouggari)02

Φτιάξτε τις δικές σας παγοκύστες με ένα σφουγγάρι μόνο.

Καθαρίστε αποτελεσματικά το εσωτερικό σε βάζα και μπουκάλια Ορισμένα σχέδια γυάλινων μπουκαλιών και βάζων προκαλούν πολλές φορές είναι δύσκολο να κααριστούν. Κόψτε το σφουγγάρι στη μέση, ανοίξτε μια τρύπα με ψαλίδι στο ένα από τα δύο κομμάτια και στη συνέχεια τοποθετείστε μέσα στην τρύπα έναν μικρό μαγνήτη.

Βυθίστε το κομμάτι του σφουγγαριού με τον μαγνήτη, στον πάτο του μπουκαλιού, βρεγμένο και με σαπούνι. Ακουμπήστε έναν άλλον μαγνήτη στο εξωτερικό του γυάλινου μπουκαλιού ή βάζου κάνοντας κυκλικές κινήσεις και δείτε το σφουγγάρι μέσα στο μπουκάλι να κινείται και να καθαρίζει αυτόματα και μαγικά.

Προστατεύστε εύθραυστα αντικείμενα κατά την αποθήκευση ή τη μεταφορά τους Θέλετε να τυλίξετε ή να αποθηκεύσετε αντικείμενα με εύθραυστα μέρη; Τοποθετήστε στρατηγικά τα κομμάτια σφουγγαριού στα κατάλληλα σημεία και στις αιχμηρές γωνίες για να αποφύγετε τυχόν ζημιές.

Δώστε λάμψη στα φυτά του σπιτιού σας Χρησιμοποιείστε τα δυο κομμάτια του σφουγγαριού ταυτόχρονα για να καθαρίσετε και από τις δύο όψεις, πάνω και κάτω, τα φύλλα ενός φυτού. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα βρεγμένο με νερό σφουγγάρι κομμένο στη μέση και τα φυτά σας θα αποκτήσουν τη χαμένη λάμψη και φρεσκάδα τους ξανά.

Αφαιρέστε τις δυσάρεστες οσμές του ψυγείου Πασπαλίστε με μαγειρική σόδα τα δύο κομμάτια σφουγγαριού, τοποθετήστε τα διάσπαρτα σε ξεχωριστά σημεία του ψυγείου σας και αφήστε τα να δράσουν για ένα ολόκληρο βράδυ. Η μαγειρική σόδα έχει την καταπληκτική ιδιότητα να απορροφά τις οσμές.

thehomeissue_(sfouggari)03

Πείτε αντίο στις δυσάρεστες μυρωδιές του ψυγείου.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς Πρέπει να Σφουγγαρίζετε Κάθε Πάτωμα Ανάλογα με το Υλικό του

.

Όλες οι απορίες που είχατε ποτέ για το σφουγγάρισμα βρίσκουν σήμερα τη λύση τους.

5 Εγγυημένα Βήματα για να Καθαρίσετε σε Βάθος το Μπάνιο

.

Ξεφορτωθείτε για τα καλά τα βακτήρια που παραμονεύουν σε κάθε γωνιά του και μετατρέψτε το μπάνιο σας σε οχυρό υγείας και καθαριότητας.

Καθαρίστε Σωστά με τα πιο Σημαντικά "Εργαλεία" του Σπιτιού

.

Η σωστή τους χρήση όχι μόνο αυξάνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων αλλά το καθάρισμα είναι πιο υγιεινό και πολύ πιο αποτελεσματικό.

Να Γιατί δεν Πρέπει να Καθαρίζετε τα Πιάτα πριν τα Βάλετε στο Πλυντήριο!

.

Το ξέπλυμα των πιάτων πριν την τοποθέτηση στο πλυντήριο δεν είναι απαραίτητο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Σφουγγάρισμα χωρίς Στρες: Συμβουλές για Ένα Λαμπερό και Καθαρό Σπίτι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο Πλήρης Οδηγός για ένα Πεντακάθαρο Υπνοδωμάτιο