Φωτισμός: 8 Tips για να Δημιουργήσετε την Τέλεια Ατμόσφαιρα!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Φωτισμός: 8 Tips για να Δημιουργήσετε την Τέλεια Ατμόσφαιρα!

Όταν σκέφτεστε τη ροή και την ατμόσφαιρα ενός χώρου, ο φωτισμός είναι ένα από τα πιο βασικά και θεμελιώδη στοιχεία. Τα δυνατά φώτα σας κάνουν να είστε σε εγρήγορση, ενώ τα χαμηλότερα σας ηρεμούν και σας προετοιμάζουν για χαλάρωση ή ακόμα και για ύπνο. Διαβάστε παρακάτω 8 συμβουλές που θα φτιάξουν την τέλεια ατμόσφαιρα στο σπίτι σας.

Αυτός Είναι ο Σωστός Φωτισμός για Διάβασμα!

Φτιάξτε ένα πλάνο φωτισμού Αν ξεκινάτε τώρα να διακοσμείτε ένα δωμάτιο, μην παραλείψετε να σκεφτείτε τον φωτισμό του. Λάβετε υπόψη σας τις δραστηριότητες που θα κάνετε στον χώρο και τα σημεία που θέλετε να αναδείξετε. Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση, σκεφτείτε το στιλ, την κλίμακα ή ακόμα και την θερμοκρασία των χρωμάτων.

Φτιάξτε ένα πλάνο φωτισμού.

Χρησιμοποιήστε επίπεδα Προσεγγίστε τον φωτισμό σε επίπεδα. Αυτό σημαίνει πως θα χρησιμοποιήσετε διαφορετικές φωτιστικές πηγές για κάθε επίπεδο του δωματίου ώστε όλα μαζί να φτιάξουν μια ατμόσφαιρα. Ο φωτισμός που βρίσκεται ψηλά σε έναν χώρο, κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, ενώ οι λωρίδες φωτός το κάνουν να είναι πιο φιλικό.

Χρησιμοποιήστε επίπεδα.

Φωτισμός: Τα 5 Λάθη που Κάνετε στο Σπίτι σας

Επιλέξτε λειτουργικό φωτισμό Σκεφτείτε ποιες είναι οι δραστηριότητες που θα κάνετε στον χώρο και με ποιο τρόπο το φως θα τις επηρεάσει. Για παράδειγμα, η μαγειρική χρειάζεται συγκεντρωμένο φως, ενώ το διάβασμα έναν ευέλικτο φωτισμό, προσανατολισμένο στο σημείο που θα διαβάζετε και όχι πάνω σας. Τα dimmers μπορούν να γίνουν οι καλύτεροί σας φίλοι, καθώς σας δίνουν την δυνατότητα να εναλλάσσετε τον φωτισμό και την ατμόσφαιρα.

Επιλέξτε λειτουργικό φωτισμό.

Διαλέξτε προσεκτικά λάμπες Σκεφτείτε πόσο δυνατές θέλετε να είναι, την ατμόσφαιρα του χώρου (κίτρινο ή άσπρο φως) και την ενέργεια που καταναλώνουν - ειδικά για τα φώτα που θα χρησιμοποιείτε περισσότερο.

Διαλέξτε προσεκτικά λάμπες.

Χρησιμοποιήστε σποτ για να τονίσετε τα αγαπημένα σας πράγματα Εκμεταλλευτείτε τον φωτισμό για να επικεντρωθείτε σε έναν τοίχο, σε ένα αρχιτεκτονικό στοιχείο ή σε ένα διακοσμητικό αντικείμενο. Μπορείτε, για παράδειγμα, να βάλετε εντοιχισμένα φώτα γύρω από έναν καθρέπτη για να τον τονίσετε.

Χρησιμοποιήστε σποτ για να τονίσετε τα αγαπημένα σας πράγματα

Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον σωστό φωτισμό του μπάνιου

Κάντε τους καλεσμένους σας να νιώσουν ευπρόσδεκτοι Τα φώτα που επικεντρώνονται στο τραπέζι της τραπεζαρίας σας είναι ιδανικά για να νιώσουν οι άνθρωποι που κάθονται εκεί ευπρόσδεκτοι και να κάνουν το περιβάλλον ιδιαίτερα φιλικό.

Κάντε τους καλεσμένους σας να νιώσουν ευπρόσδεκτοι.

Φωτίστε τις βραδινές σας διαδρομές Τα διαλείμματα από τον βραδινό ύπνο γίνονται χειρότερα αν πρέπει να ανάψετε το φως της τουαλέτας, καθώς κάτι τέτοιο προκαλεί προσωρινή «τύφλωση» και διακόπτεται ουσιαστικά ο ύπνος σας. Επενδύστε σε επιδαπέδιο φωτισμό (και όχι μόνο) στα χωλ, τις σκάλες και το μπάνιο για να σας καθοδηγήσουν χωρίς να σας «ξυπνήσουν».

Φωτίστε τις βραδινές σας διαδρομές.

Επιδιώξτε την απλότητα Δημιουργήστε συνοχή μεταξύ των χρωμάτων και των υλικών στο σπίτι σας. Πολλά και διαφορετικά στυλ δημιουργούν σύγχυση και μπερδεύουν το μάτι. Οι ουδέτεροι και πιο φωτεινοί τόνοι θα ανοίξουν τον χώρο, θα τον κάνουν μεγαλύτερο, πιο ενδιαφέρων και πιο φιλικό. Επιδιώξτε, λοιπόν, την απλότητα για να δημιουργήσετε μια υπέροχη ατμόσφαιρα!

Επιδιώξτε την απλότητα.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικρό Σπίτι: Αυτά Είναι τα Λάθη που Κάνετε και Δείχνει Μικρότερο

.

Αυτά τα λάθη συμβαίνουν ακόμα και στα... μεγαλύτερα σπίτια!

4 Απίστευτα Αποτελεσματικοί Τρόποι για να Κάνετε το Χώρο σας να Δείχνει πιο Πολυτελής

.

Αυτοί είναι οι 4 πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να κάνετε το χώρο σας να δείχνει πιο ακριβός.

Αλλάξτε Ατμόσφαιρα στο Καθιστικό σας Παίζοντας με τον Φωτισμό

.

Δημιουργήστε εφέ φωτισμού με αυτές τις έξυπνες ιδέες!

Θέλετε Σωστό Φωτισμό στο Υπνοδωμάτιο; Να τι Πρέπει να Γνωρίζετε!

.

Αυτές είναι οι επιλογές που έχετε για να φωτίσετε το υπνοδωμάτιό σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

10 Κανόνες Φενγκ Σούι που Πρέπει να Μπουν σε Όλα τα Σπίτια!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

διαμέρισμα
Ένα Διαμέρισμα 48 τμ για 2 που θα σας Δώσει Απίστευτες Ιδέες Διακόσμησης!