8 Πανέξυπνοι και Οικονομικοί Τρόποι για να Βάλετε Χρώμα στην Κουζίνα σας

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ

8 Πανέξυπνοι και Οικονομικοί Τρόποι για να Βάλετε Χρώμα στην Κουζίνα σας

Αν αγαπάτε τα χρώματα στην κουζίνα αλλά η οικονομική σας κατάσταση δεν σας επιτρέπει μεγάλες αλλαγές ή απλώς βρίσκεστε στο νοίκι και οι επεμβάσεις δεν επιτρέπονται εδώ θα βρείτε έξυπνους και οικονομικούς τρόπου για να εντάξετε το χρώμα στην διακόσμηση της κουζίνας σας.

Χρωματίστε τα ράφια Σε μια κουζίνα που δεν έχει ντουλάπια ούτε καν για τα απαραίτητα τότε η καλύτερη επιλογή είναι να επενδύσετε σε χρωματιστά ράφια, διαφόρων μεγεθών, με αόρατη στήριξη. Η επιλογή αυτή συνοδεύεται απαραίτητα με τα ανάλογου ύφους και χρωμάτων αντικείμενα που θα τοποθετούνται εκεί. Έτσι οποιοδήποτε σκεύος αποθήκευσης κι αν παίρνετε θα επιλέγετε πάντα κάποιο χρωματιστό.

κουζίνα

Στις ανάλογες αποχρώσεις χρησιμοποιείστε και κάποια επιπλέον επίτοιχα διακοσμητικά στοιχεία, όπως καδράκια με σκίτσα από το παρελθόν ή διακοσμητικά πιάτα.

Βάλτε ταπετσαρίες στο εσωτερικό των ντουλαπιών Αν πάλι η κουζίνα σας έχει ντουλάπια και τα πορτάκια τους είναι με τζάμι που επιτρέπει να βλέπει κανείς το εσωτερικό τους τότε μπορείτε να αλλάξετε αμέσως την κουζίνα σας βάζοντας στην πλάτη των ντουλαπιών χρωματιστή ταπετσαρία.

κουζίνα

Μπορείτε να διαλέξετε μια ταπετσαρία ανάμεσα σε χιλιάδες που διατίθενται στο εμπόριο. Χρώματα και σχέδια υπάρχουν τόσα πολλά που δεν υπάρχει περίπτωση να βρείτε αυτή που θα ταιριάζει στα γούστα σας.

Χρωματίστε το εσωτερικό των ντουλαπιών Πέραν όμως του να βάλετε ταπετσαρία στο εσωτερικό των ντουλαπιών σας μπορείτε απλώς να τα βάψτε σε μια έντονη απόχρωση και να κρατήσετε την επένδυση της ταπετσαρίας για τον ή τους τοίχους της κουζίνας σας. Μια εναλλακτική από το να βάλετε ταπετσαρία σε όλους τους τοίχους της κουζίνας είναι να βάλετε μόνο σε έναν απ’ όλους και συγκεκριμένα σε αυτόν που η μεγαλύτερη επιφάνειά του είναι καθαρή δηλαδή ακάλυπτη από άλλα αντικείμενα.

κουζίνα

Σε ένα καθαρό τοίχο επενδυμένο με μια ταπετσαρία μπορείτε να βάλετε κάδρα ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία που να ταιριάζουν με το ύφος της κουζίνας σας.

Εδώ Μπορείτε να Δείτε τους 3 Τρόπους με τους Οποίους Μπορείτε να Ανανεώσετε τα Ντουλάπια της Κουζίνας σας!

Χρώμα στην πλάτη του πάγκου Οι κουζίνες των παλιών σπιτιών συνήθως έχουν αντιαισθητικά πλακάκια και αυτό στις περισσότερες των περιπτώσεων όχι γιατί είναι παλιά ή παλιάς μόδας αλλά γιατί ο καιρός έχει αφήσει τα σημάδια πάνω τους. Ο πιο έξυπνος, εύκολος και οικονομικός τρόπος για να βάλετε χρώμα στην κουζίνα σας αλλά και για να μην αντικρίζετε τα πλακάκια του πάγκου είναι να κολλήσετε αυτοκόλλητα πλακάκια πάνω στα παλιά. Μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και σχέδια με αυτοκόλλητα πλακάκια και να διαλέξετε αυτό ή/και αυτά που θα θέλετε καθημερινά να αντικρίζετε.

Δείτε την πιο Οικονομική Πρόταση για να Αλλάξετε Ακόμη και τον Πάγκο της Κουζίνας σας!

κουζίνα

Η ποικιλία των σχεδίων σε αυτοκόλλητα πλακάκια που μπορείτε να βρείτε είναι πραγματικά ανεξάντλητη τόσο που θα σας προκαλεί για συχνές αλλαγές.

8 Οικονομικοί Τρόποι για να Φτιάξετε μια Πολυτελή Κουζίνα

Αλλάξτε τις κουρτίνες Τα υφάσματα αποτελούν πάντα την εύκολη λύση στις ιδιαίτερα οικονομικές αλλαγές. Μια χρωματιστή κουρτίνα σε όποια της μορφή (κρεμαστή, ρολό, ρόμαν) με έντονα χρώματα και μεγάλα μοτίβο μπορούν αμέσως να αλλάξουν την εικόνα της κουζίνας σας και να τη φωτίσουν.

κουζίνα

Αν η κουζίνα σας είναι μεγάλη ή αρκετά φωτεινή οι αποχρώσεις του υφάσματος της κουρτίνας δεν θα σας περιορίσουν. Σε αντίθετη περίπτωση επιλέξτε υφάσματα μόνο σε ανοιχτές αποχρώσεις.

Πριν & Μετά: Δείτε Πώς Μεταμορφώθηκε μια Κουζίνα Μόνο με Λίγο Χρώμα!

Βάλτε ένα χρωματιστό χαλί Ύφασμα δεν είναι αλλά αποτελούνται και αυτά από ίνες. Τα χαλιά είναι μια εξαιρετική επιλογή που θα δώσουν χρώμα στη στιγμή στην κουζίνα σας. Με ένα χρωματιστό ή πολύχρωμο χαλί δεν θα χρωματίσετε απλώς το δάπεδο της κουζίνας σας αλλά όλο το χώρο αφού οι προσπίπτουσες αντανακλάσεις των χρωμάτων θα χρωματίζουν ταυτόχρονα και τις επιφάνειες των υπόλοιπων επίπλων.

κουζίνα

Ένα χαλί με ζωηρές αποχρώσεις θα ζωντανέψει αμέσως τον χώρο της κουζίνας σας.

8 Πράγματα που Πρέπει να Υπάρχουν στην Κουζίνα (και 3 που Πρέπει να Ξεφορτωθείτε Σήμερα)!

Χρησιμοποιήστε χρωματιστά έπιπλα Σε μια μονόχρωμη κουζίνα μπορείτε εύκολα να προσθέσετε χρώμα απλώς βάζοντας μια έντονη χρωματική πινελιά σε ογκώδη αντικείμενα που βρίσκονται μέσα σε αυτή όπως τα ψηλά σκαμπό του πάσο. Στο μονόχρωμο του λευκού το κόκκινο θα τραβάει τα βλέμματα και θα σβήσει αμέσως τη ρουτίνα της μονοχρωμίας.

κουζίνα

Απαραιτήτως βάλτε συμπληρωματικά, έστω και σε μικρές επιφάνειες, σε διάφορα διακοσμητικά στοιχεία την ίδια απόχρωση με τα σκαμπό.

Διακόσμηση με Πολύχρωμα Έπιπλα που θα Δώσουν Χρώμα και Ζωντάνια στο Χώρο σας

Βάψτε τις καρέκλες της τραπεζαρίας Αλλάξτε το χρώμα στις καρέκλες και το τραπέζι επιλέγοντας έντονες και διαφορετικές μεταξύ τους αποχρώσεις και κάντε μερικές μικρές χρωματικές εκρήξεις. Η εικόνα της κουζίνας σας αμέσως θα αλλάξει και το χρώμα θα έχει για τα καλά εισβάλει μέσα σε αυτή. Αν το βάψιμο επίπλων είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία δείτε εδώ πώς μπορείτε να γίνετε αστέρια!

κουζίνα

Επιλέξτε δυο χρώματα και χρησιμοποιήστε τα εναλλάξ ενώ ταυτόχρονα κρατήστε το λευκό ως συνδετικό κρίκο αυτών.

Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για το χρώμα πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Ιδέες Διακόσμησης για την Κουζίνα που Μπορείτε να Κλέψετε από τους Επαγγελματίες Σεφ!

.

Ανασηκώστε τα μανίκια σας: ήρθε η ώρα για μαθήματα υψηλής... διακοσμητικής –κι όχι γαστρονομίας- από τους πιο γνωστούς επαγγελματίες σεφ!

Κουζίνα σε Ενοίκιο: Ανανεώστε την με Μικρό Budget

.

Κάντε 3-4 βασικές αλλαγές στην κουζίνα σας και μεταμορφώστε την.

Αυτή η Κουζίνα Εξοικονομεί και την Παραμικρή Γωνία του Χώρου σας

.

Δείτε τι κρύβει μέσα στα ντουλάπια της αυτή η απίστευτα λειτουργική κουζίνα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Υπνοδωμάτιο: 8 Υπέροχες Ιδέες για να το Βάψετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα 4 χρώματα που Πρέπει να Βάλετε στο Σπίτι σας το 2023!