Δείτε Τί Χρειάζεστε στην Κουζίνα σας για να Φτιάξετε το Τέλειο Κέικ!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Δείτε Τί Χρειάζεστε στην Κουζίνα σας για να Φτιάξετε το Τέλειο Κέικ!

Έχετε την καλύτερη συνταγή για κέικ. Έχετε, όμως, την κουζινομηχανή που χρειάζεστε για να την φτιάξετε δίχως κόπο; Αναμφίβολα, οι σπιτικές συνταγές για γλυκά δύσκολα συγκρίνονται με τα όσα έτοιμα μπορεί να αγοράσει κανείς, για έναν απλό λόγο: το φτιάχνετε απόλυτα στα μέτρα και τα γούστα σας. Βέβαια, απαιτείται αρκετή ετοιμασία για να φτιάξετε ένα κέικ, ειδικά αν η βοήθεια από συσκευές παραμένει στο ελάχιστο.

Ευτυχώς, οι κουζινομηχανές είναι εδώ για να λύσουν τα χέρια σας και να κάνουν τόσο εύκολη τη διαδικασία παρασκευής για διάφορα γλυκά, από κέικ έως παγωτά, ενώ μπορούν να βοηθήσουν και σε μεγαλύτερα σκευάσματα – για παράδειγμα, να ζυμώσει το μίγμα για μια πίτα.

Η ευελιξία τους οφείλεται στην πληθώρα εξαρτημάτων που τις συνοδεύει, με κάθε ένα να εκτελεί έναν ή περισσότερους σκοπούς. Χάρη σε αυτά, η κουζινομηχανή αποτελεί ένα πολύτιμο πολυεργαλείο για κάθε κουζίνα, καθώς πρακτικά οι χρήσεις των εργαλείων για την προετοιμασία οποιουδήποτε φαγητού περιορίζονται μόνο από τη φαντασία και πείρα του μάγειρα.

Μιας και υπάρχουν ουκ ολίγες επιλογές για να διαλέξει κανείς την καλύτερη για την περίπτωσή του, ας δούμε μερικές από τις καλύτερες κουζινομηχανές για κάθε γούστο, χώρο και budget.

Pyrex SB-1010

Με τιμή που την κάνει ιδιαίτερα ελκυστική για πρωτάρηδες ή όσους δεν σκοπεύουν να κάνουν έντονη χρήση, η Pyrex SB-1010 είναι ιδανική επιλογή. Έρχεται με ανοξείδωτο κάδο χωρητικότητας 5 λίτρων που χωράει μεγάλη ποσότητα υλικού για την παρασκευή ενός μεγάλου κέικ κι όχι μόνο. Το μοτέρ του αγγίζει τα 1000W και διαθέτει 6 ταχύτητες, για να ρυθμίζεται η έντασή του ανάλογα με το πόσο απαλά ή δυνατά θέλετε να δουλεύει πάνω στο υλικό.

Τα εξαρτήματα που περιέχονται ποικίλλουν από τον κλασικό κι αγαπημένο αβγοδάρτη -γνωστό και ως αναδευτήρα αυγού ή απλώς σύρμα- για τις πιο ελαφριές δουλειές, αναδευτήρα για πιο δύσκολα μίγματα αλλά και γάντζο ζύμης για να ζυμώνει αργά και σταθερά. Με λίγα λόγια, με την Pyrex SB-1010 προσφέρονται όλα τα απαραίτητα για να φτιάξετε το αγαπημένο σου κέικ, γλιτώνοντας χρόνο και κούραση.

Izzy PRO 1500

Για πιο εξελιγμένες συνταγές και μάγειρες, η Izzy PRO 1500 αποτελεί έναν άξιο σύμμαχο. Το ισχυρό μοτέρ των 1500W λειτουργεί σε 6 ταχύτητες, προσφέροντας όση δύναμη απαιτείται δίχως να περιορίζεται, και η μηχανή παραμένει σταθερή χάρη στην αντιολισθητική της βάση. Ο ανοξείδωτος κάδος των 6 λίτρων επαρκεί και με το παραπάνω για πληθώρα συνταγών ενώ συνοδεύεται από προστατευτικό κάλυμμα -ενσωματωμένο στην επάνω, κινούμενη μεριά της μηχανής- για να βοηθήσει στη συντήρηση μιας καθαρής κουζίνας.

Ο αβγοδάρτης που περιλαμβάνεται είναι άριστος για το χτύπημα μαλακών υλικών που θέλουν περισσότερο όγκο από οτιδήποτε άλλο και ο αναδευτήρας θα διαχειριστεί άψογα τις πιο σκληρές ζύμες, με τον γάντζο ζύμης να ολοκληρώνει το βασικό πακέτο εξαρτημάτων. Κι αυτό διότι στην επάνω πλευρά της κουζινομηχανής ενσωματώνεται μπλέντερ με γυάλινο κάδο χωρητικότητας 1.5 λίτρου, στον οποίο μπορείτε να πολτοποιείτε ή να φτιάχνετε σάλτσες είτε θα συνοδεύσουν το γλυκό σας είτε όχι, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία σε μια ήδη ευέλικτη συσκευή.

Kenwood KVC3110S Chef

Ένα όνομα συνώνυμο με τις οικιακές συσκευές, η Kenwood προσφέρει την υπέροχη Kenwood KVC3110S Chef για να βγάλει τον… σεφ από μέσα σας. Με ισχύ 1000W και 9 ρυθμίσεις ταχύτητας αλλά και λειτουργία Pulse για ομοιόμορφη ανάμειξη των υλικών, σας δίνει τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας ανάμειξης ώστε το αποτέλεσμα να είναι ακριβώς όπως το θέλατε. Η αλουμινένια κατασκευή της μηχανής, που συνοδεύεται από ανοξείδωτο κάδο 4.6 λίτρων, την κάνει ιδιαίτερα στιβαρή και ανθεκτική στο πέρασμα του χρόνου και την ασταμάτητη χρήση.

Κι είναι βέβαιο πως η χρήση θα σταματάει σπάνια, μιας και περιλαμβάνονται όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε δίχως να στραφείτε σε δεύτερη συσκευή για την προετοιμασία του γλυκού. Ο αναδευτήρας Κ είναι η παραδοσιακή επιλογή της Kenwood για σκληρές ζύμες και μίγματα που απαιτούν δυνατό χτύπημα, ενώ το χτυπητήρι αυγών θα σας βοηθήσει να φτιάξετε την τέλεια μαρέγκα ή οτιδήποτε άλλο ελαφρύ. Ο γάντζος ζύμης θα σας φτιάξει το τέλειο ζυμάρι ενώ τα χέρια σας θα παραμείνουν ελεύθερα και… αλώβητα για να συνεχίσετε τις προετοιμασίες από άλλο πόστο. Το σύνολο ολοκληρώνει ένα μπλέντερ που εφάπτεται στη μηχανή, για να σας βοηθήσει να ψιλοκόψετε οτιδήποτε χρειαστεί.

Bosch MUM5XW20

Δώστε στην κουζίνα σας αέρα εστιατορίου με την Bosch MUM5XW20, την κουζινομηχανή της Bosch που κάνει όσα μπορείτε να φανταστείτε κι ακόμη περισσότερα. Για αρχή, διαθέτει ισχυρό μοτέρ 1000W και τεχνολογίες όπως η SensorTechnology που αυτόματα προσαρμόζουν τη λειτουργία της μηχανής για να βγει τέλειο και ομοιόμορφο το μίγμα. Για περαιτέρω βοήθεια στην προετοιμασία, ενσωματώνεται ζυγαριά ακριβείας για να ελέγχετε πλήρως τις ποσότητες που θα διαχειριστείτε κι όταν φτάσει εκείνη η ώρα, το χρονόμετρο που επίσης βρίσκεται στη μηχανή θα σας λύσει τα χέρια τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά, καθώς ούτε θα πρέπει να κρατάτε χρόνους με άλλη συσκευή ούτε να ανησυχείτε αν θα ξεχάσετε κάτι.

Παράλληλα με τη χρήση που θα κάνετε στον κάδο, μπορείτε να λειτουργήσετε και τον πολυκόπτη που επίσης διαθέτει η συσκευή, πέρα από τα παραδοσιακά εξαρτήματα μιας κουζινομηχανής. Έτσι, μια ζύμωση που απαιτεί ώρα δεν δεσμεύει απαραίτητα πλήρως τη μηχανή, αφήνοντάς σας χώρο να εκτελέσετε παράλληλες εργασίες σε αυτή.  Ο εύχρηστος βραχίονας που αποτελεί το επάνω μέρος της, είναι η «ψυχή» της μηχανής καθώς εκεί συνδέονται τα εξαρτήματα του ανοξείδωτου κάδου της, τα οποία μάλιστα μπορούν να πλυθούν κανονικότατα σε πλυντήριο πιάτων. Με δύο λόγια, η ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση της Bosch είναι μια πολύ-κουζινομηχανή για κάθε λάτρη της μαγειρικής.

Sage BEM825

Μια κουζινομηχανή που δεν θα ήταν παράξενο να τη δείτε και σε επαγγελματικό χώρο, η Sage BEM825 είναι φτιαγμένη για εκείνους που κάνουν συχνή χρήση της μηχανής και θέλουν να επενδύσουν σε μια επιλογή που θα αντέξει χρόνια. Είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χυτοχάλυβα και ευγενή μέταλλα, για να αντέξει χρόνια χρήσης διατηρημένη σαν καινούρια. Το μοτέρ των 1200W δουλεύει σε εντυπωσιακό αριθμό ταχυτήτων -για την ακρίβεια, έχει 12 ταχύτητες- ενώ είναι σχεδιασμένη με πλανητικό σύστημα ανάμιξης για να καλύπτεται ολόκληρο το μπολ κατά τη διαδικασία ανάμιξης το μπωλ, προσφέροντας επαγγελματικά αποτελέσματα. Μιλώντας για μπολ, οι επιλογές που παρέχει είναι δύο: ένα ανοξείδωτο χωρητικότητας 3.8 λίτρων κι ένα γυάλινο 4.7 λίτρων, για να μην ξεμείνετε ποτέ από επιλογές και για τους πιο δεξιοτέχνες, να δημιουργείτε σε δύο μπολ ταυτόχρονα.

Τα «καλούδια» δε σταματούν εκεί, φυσικά, μιας και ενσωματώνεται οθόνη LCD για να προβάλλει χρήσιμες πληροφορίες, όπως ο χρόνος που απομένει αν έχει ρυθμιστεί η λειτουργία με χρονοδιακόπτη – γιατί ναι, διαθέτει και χρονοδιακόπτη, ο οποίος σταματά τη λειτουργία τής μηχανής όταν περάσει το χρονικό διάστημα που θέλετε. Ο αναδευτήρας με ενσωματωμένη σπάτουλα εγγυάται ταχύτερα αποτελέσματα, καθώς σε κάθε στροφή δεν αφήνει ίχνη υλικού στο μπολ, παράλληλα κάνοντας και το -σε δεύτερο χρόνο- καθάρισμά του ακόμη ευκολότερη υπόθεση. Κατά την ανάμιξη, το ενσωματωμένο φως που βρίσκεται λίγο παραδίπλα από την υποδοχή των εξαρτημάτων θα φωτίζει μέσα στον κάδο για να βλέπετε με ευκολία αν το μίγμα έχει την επιθυμητή υφή. Αν θέλετε πλήρη ελευθερία στην κουζίνα και τις δημιουργίες σας, τότε η Sage BEM825 είναι μονόδρομος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουζίνα: Παλιές Τάσεις που Επιστρέφουν Δυναμικά!

.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις νέες, ή μάλλον παλιές, διακοσμητικές συνήθειες που επιστρέφουν στην κουζίνα μας!

9 Tips για να Κάνετε πιο Εύκολη τη Ζωή σας Στην Κουζίνα

.

Με αυτά τα έξυπνα tricks η σχέση σας με την κουζίνα θα βελτιωθεί κατά πολύ.

Δείτε την Νέα Ηλεκτρική Κουζίνα με IQ που Κυκλοφορεί στην Αγορά

.

Αυτή είναι η πρώτη έξυπνη ηλεκτρική κουζίνα που δημιουργήθηκε από την Dacor Discovery.

5 Καλοκαιρινά Υπνοδωμάτια που θα σας Φτιάξουν τη Διάθεση

.

Πάρτε ιδέες για το πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε τα καλοκαιρινά υπνοδωμάτια σε παραδείσους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πριν & Μετά: Ένα Σαλόνι Μεταμορφώνεται Μπροστά στα Μάτια σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Υπνοδωμάτιο: 8 Πράγματα που θα το Κάνουν να Ξεχωρίζει