Υπέροχες Ιδέες για να Δώσετε Στιλ και Πολυτέλεια στο Μπάνιο

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Υπέροχες Ιδέες για να Δώσετε Στιλ και Πολυτέλεια στο Μπάνιο

Το ότι το μπάνιο σας είναι μικρό, βαρετό ή παλιό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Διαβάζοντας τις συμβουλές και τα tips που σας δίνουμε παρακάτω, θα καταφέρετε χωρίς πολύ κόπο και χρήμα να το ανανεώσετε και να του δώσετε μια νότα πολυτέλειας.

Ξεκινήστε με τον καθρέφτη Η αλλαγή του καθρέφτη είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να νιώσετε πως κάτι σημαντικό αρχίζει και γίνεται στο μπάνιο σας. Πετάξτε τον παλιό (ή μεταμορφώστε τον) και αγοράστε έναν funky στρογγυλό καθρέφτη με vintage πλαίσιο ή έναν στρογγυλό καθρέφτη σε ναυτικό στιλ (αν δεν θέλετε ακόμα να αποχωριστείτε το καλοκαίρι).

Βρείτε έναν ιδιαίτερο καθρέφτη που θα προσθέσει πόντους στιλ στο μπάνιο σας.

Βρείτε έναν ιδιαίτερο καθρέφτη που θα προσθέσει πόντους στιλ στο μπάνιο σας.

Επιχείρηση Καθρέφτης: Οι Πιο Πρωτότυπες Ιδέες για το Μπάνιο Σας

Το ναυτικό στιλ στους καθρέφτες συνεχίζει να είναι στη μόδα και φέτος. Μπορείτε ακι μόνοι σας να φτιάξετε έναν τέτοιο καθρέφτη παίρνοντας έναν στρογγυλό καθρέφτη και κολλώντας περιμετρικά στην περιφέρειά του χοντρό σχοινί.

Το ναυτικό στιλ στους καθρέφτες συνεχίζει να είναι στη μόδα και φέτος. Μπορείτε και μόνοι σας να φτιάξετε έναν τέτοιο παίρνοντας έναν στρογγυλό καθρέφτη και κολλώντας περιμετρικά στην περιφέρειά του χοντρό σχοινί.

Αναβαθμίστε τον φωτισμό Ο σωστός φωτισμός μπορεί στην κυριολεξία να μεταμορφώσει έναν χώρο και να αναδείξει πράγματα που μέχρι πρόσφατα δεν φαίνονταν καθόλου. Βάλτε έναν μικρό πολυέλαιο (ή δείτε εδώ πώς να φτιάξετε έναν μόνοι σας) ή τοποθετήστε μερικά επιτοίχια φωτιστικά.

Βάλτε τα φωτιστικά στο σωστό ύψος.

Βάλτε τα φωτιστικά στο σωστό ύψος. Χρησιμοποιήστε στο μπάνιο ψυχρό φωτισμό (πάνω από 4500Κ ) που δεν δημιουργεί εύκολα σκιές.

Tip Προσέξτε το ύψος που θα τοποθετήσετε τα φωτιστικά ώστε να μην δημιουργούνται σκιές στο πρόσωπό ή τον λαιμό σας. Επίσης προσέξτε να αγοράσετε στεγανά φωτιστικά ώστε να μην επηρεάζονται από την υγρασία που είναι έντονη στο μπάνιο. Αν δεν ξέρετε σε ποιο ύψος να βάλετε τα φωτιστικά σας τότε απλά τοποθετήστε τα προς το πάνω μέρος και πλάι του καθρέφτη. Μια επίσης καλή λύση είναι να βάλετε λαμπάκια περιμετρικά του καθρέφτη. Δείτε εδώ ποιος είναι ο πιο σωστός φωτισμός για το μπάνιο σας.

Κουρτίνα Αν το μπάνιο σας έχει παράθυρα τότε αλλάξτε τις κουρτίνες σας για να ανανεωθεί αρκετά ο χώρος. Η κουρτίνα της μπανιέρας ή της ντουζιέρας είναι μια ακόμα αλλαγή που πρέπει να γίνει. Φέτος 4 είναι τα μεγάλα τρεντς στις κουρτίνες μπάνιου. Δείτε εδώ πώς να κάνετε την κουρτίνα του μπάνιου σας ξεχωριστή με ένα εύκολο DIY trick.

Ακόμα και τα γατζάκια μπορεούν να δώσουν μια πολυτελή νότα στο μπάνιο και την κουρτίνα σας.

Ακόμα και τα γατζάκια μπορούν να δώσουν μια πολυτελή νότα στο μπάνιο και την κουρτίνα σας.

Μίνιμαλ κουρτίνες

Οι μίνιμαλ κουρτίνες είναι πάντα σικάτες και διαχρονικές.

Οι μίνιμαλ κουρτίνες είναι πάντα σικάτες και διαχρονικές.

Κουρτίνες με ζωάκια ή μικροσκοπικά σχέδια

Τα μικροσκοπικά σχέδια είναι ένα δυνατό τρεντ για τις κουρτίνες μπάνιου αυτή τη χρονιά.

Τα μικροσκοπικά σχέδια είναι ένα δυνατό τρεντ για τις κουρτίνες μπάνιου αυτή τη χρονιά.

Κουρτίνες με γεωμετρικά ή έντονα μεγάλα σχέδια

Τα έντονα σχέδια στις κουρτίνες βοηθάνε αν δεν θέλετε να βάλετε σε άλλα σημεία του μπάνιου σας δυνατές αποχρώσεις.

Τα έντονα σχέδια στις κουρτίνες βοηθάνε αν δεν θέλετε να βάλετε σε άλλα σημεία του μπάνιου σας δυνατές αποχρώσεις.

Κουρτίνες με μεταλλικές λεπτομέρειες

Οι μεταλλικές λεπτομέρειες είναι επίσης must!

Οι μεταλλικές λεπτομέρειες στις κουρτίνες είναι επίσης must!

Λεπτομέρειες Επειδή η λεπτομέρεια στη διακόσμηση κάνει πάντα τη διαφορά, θα σας προτείναμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε κάποιες συγκεκριμένες λεπτομέρειες μέσα στο μπάνιο που θα πάνε τη διακόσμηση σε άλλο επίπεδο. Για παράδειγμα, βάλτε στον τοίχο σας ένα μεταλλικό χερούλι για το χαρτί υγείας. Οι μεταλλικές λεπτομέρειες πάντα χαρίζουν στιλ και πολυτέλεια σε έναν χώρο.

Δείτε πόσο όμορφα δείχνει αυτή η μικρή λεπτομέρεια.

Δείτε πόσο όμορφα δείχνει αυτή η μικρή λεπτομέρεια.

Μια άλλη σικάτη λεπτομέρεια που μας αρέσει να βλέπουμε σε μικρά αλλά και μεγάλα μπάνια είναι οι πολυχρηστικές κρεμάστρες μπάνιου. Μπορείτε είτε να αγοράσετε κάποιες από e-shop ή καταστήματα με είδη σπιτιού ή να φτιάξετε μόνοι σας. Μια κρεμάστρα που είδαμε και μας άρεσε πολύ είναι αυτή σε μορφή κρίκου στην παρακάτω εικόνα. Μπορείτε να τη φτιάξετε και μόνοι σας αγοράζοντας έναν μεταλλικό κρίκο από κατάστημα με είδη σπιτιού.

Περάστε το δε΄ρμα μέσα από τον κρίκο για να φτιάξετε μια στιλάτη κρεμάστρα για πετσέτες.

Περάστε το δέρμα μέσα από τον κρίκο για να φτιάξετε μια στιλάτη κρεμάστρα για πετσέτες.

Στη συνέχεια περάστε μέσα από τον κρίκο ένα δερμάτινο μακρόστενο κομμάτι που θα έχετε διπλώσει στη μέση, κολλήστε τις άκρες του με κόλλα θερμοκόλλησης (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία) και καρφώστε στον τοίχο με ένα χρυσό καρφί (ή ένα απλό καρφί που θα βάψετε χρυσό με λίγο σπρέι που μπορείτε να αγοράσετε από ένα χρωματοπωλείο).

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι!

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι!

Ψάχνετε για έμπνευση... πολυτελείας και για την μπανιέρα του μπάνιου σας; Δείτε 9 Μπανιέρες που είναι σίγουρα ό,τι πιο Πολυτελές Έχετε Δει!

Νιπτήρας Αν το budget σας το επιτρέπει μπορείτε να προχωρήσετε και σε λίγο πιο ακριβές αλλαγές. Οι νιπτήρες χωρίς ντουλάπια είναι πιο στιλάτη επιλογή για ένα μπάνιο αλλά αν έχετε έλλειψη χώρου τότε συνδυάστε τον νιπτήρα με ένα ενιαίο έπιπλο με συρτάρια και ντουλάπια. Για να δείχνει το μπάνιο σας πιο πολυτελές προτιμήστε έπιπλα σε μίνιμαλ γραμμές.

Οι λεπτοί νιπτ΄ρες δείχνουν πάντα πιο στυλάτοι. Έχετέ το στο νου σας για όταν θελήσετε να κάνετε ριζική ανακαίνιση στο μπάνιο σας.

Οι λεπτοί νιπτήρες δείχνουν πάντα πιο στιλάτοι. Έχετέ το στο νου σας για όταν θελήσετε να κάνετε ριζική ανακαίνιση στο μπάνιο σας.

Τραπεζάκι Αν έχετε χώρο για ένα μικρό τραπεζάκι τότε θα σας προτείναμε να προτιμήσετε ένα vintage ή ξύλινο τραπεζάκι και να αποφύγετε τα μεταλλικά και πλαστικά που δείχνουν πιο «δεύτερα». Δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα; Τότε απλά χρησιμοποιήστε ένα παλιό τραπεζάκι που ήδη έχετε κάνοντάς του την κατάλληλη επεξεργασία για να δείχνει vintage.

Ένα vintage τραπεζάκι με χρώμα αναβαθμίζει αμέσως ένα μικρό μπάνιο.

Ένα vintage τραπεζάκι με χρώμα αναβαθμίζει αμέσως ένα μικρό μπάνιο.

Δώστε χαρακτήρα στο μπάνιο σας Όταν μπαίνετε σε ένα μικρό μπάνιο που δεν έχει χαρακτήρα, ένταση και άποψη τότε το μόνο που σκέφτεστε είναι το πόσο μικρό είναι. Για να σταματήσετε, λοιπόν, να σκέφτεστε το μέγεθος θα πρέπει να δώσετε κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και στιλ στο μπάνιο σας ώστε να μην σας αποσπάει την προσοχή το μέγεθός του. Βάλτε χρώμα χρησιμοποιώντας διακοσμητικά αντικείμενα και φρέσκα λουλούδια ή κάντε μια ακόμα μεγαλύτερη αλλαγή προσθέτοντας ταπετσαρία στον τοίχο ή βάφοντας ένα μέρος του μπάνιου σε έντονη απόχρωση.

Μια ωραία ταπετσαρία, σαν αυτή της εικόνας, θα ανανεώσει αμέσως τον τοίχο του μπάνιου σας.

Μια ωραία ταπετσαρία, σαν αυτή της εικόνας, θα ανανεώσει αμέσως τον τοίχο του μπάνιου σας.

Μπάνιο: Αυτή Είναι η Νέα Τάση στη Διακόσμησή του

Τα μικρά μπάνια θέλουν χρώμα Ένα μικρό μπάνιο που είναι βαμμένο και διακοσμημένο σε λευκό χρώμα εύκολα μπορεί να γίνει βαρετό. Γι'αυτό δώστε χρώμα στον χώρο σας με διακοσμητικά σε έντονες αποχρώσεις και με έντονα prints. Μην ξεχνάτε να διακοσμείτε το μπάνιο σας με έργα τέχνης. Η διακόσμηση του μπάνιου τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει δραματικά και πλέον το μπάνιο διακοσμείται κανονικά όπως και το υπόλοιπο σπίτι. Μικρά έργα τέχνης, ταπετσαρίες, φωτιστικά με διακριτικό και ατμοσφαιρικό φωτισμό είναι μερικά πράγματα που αποσπούν το βλέμμα και έτσι ο χώρος δεν φαίνεται τόσο μικρός όσο είναι στην πραγματικότητα.

Χρησιμοποιήστε χρώμα στο μπάνιο σας.

Χρησιμοποιήστε χρώμα στο μπάνιο σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Τρόποι για να Διακοσμήσετε τις Σωληνώσεις του Μπάνιου

.

Διακοσμήστε τις σωληνώσεις του μπάνιου για σούπερ στιλάτο και μοντέρνο αποτέλεσμα.

Οι πιο Στιλάτες και Οικονομικές Ιδέες για το Απόλυτο Μπάνιο

.

Διακοσμήστε το μπάνιο σας με τις πιο όμορφες, έξυπνες και οικονομικές ιδέες!

Οργανώστε το Μπάνιο σας με ένα Μόνο Αντικείμενο

.

Αν ακόμα αγνοείτε την ύπαρξη της ήρθε ο καιρός να την αποκτήσετε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Σούπερ Οικονομικό Λευκαντικό: Δείτε πώς θα το Φτιάξετε!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

διαμέρισμα
Ένα Μικρό αλλά Ονειρεμένο Διαμέρισμα που θα σας Εμπνεύσει!