Έτσι θα Επιλέξετε το Σωστό Χρώμα για τον Καναπέ σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Έτσι θα Επιλέξετε το Σωστό Χρώμα για τον Καναπέ σας

Ο καναπές είναι ένα από τα τρία πιο ακριβά έπιπλα του σπιτιού, γι αυτό πρέπει να κάνετε μια καλή και προσεκτική επιλογή. Θα τον έχετε μαζί σας για πολλά χρόνια και θα επηρεάσει τις χρωματικές επιλογές ολόκληρου του δωματίου.

Διαβάστε, λοιπόν, παρακάτω πως μπορείτε να επιλέξετε το σωστά χρώμα που θα ταιριάζει στον χώρο σας.

Πώς να ξεκινήσετε Αν ξεκινάτε να διακοσμείτε τον χώρο σας από το μηδέν, μπορείτε να επιλέξετε πρώτα τον καναπέ ώστε να προσαρμόσετε την υπόλοιπη διακόσμηση σε αυτόν. Αν, όμως, θέλετε να προσθέσετε έναν καινούργιο καναπέ σε ένα ήδη διακοσμημένο δωμάτιο, η επιλογή του χρώματος είναι πολύ σημαντική. Ξεκινήστε αποφασίζοντας αν ο καναπές σας θα είναι σε ουδέτερο ή σε κάποιο έντονο χρώμα, λαμβάνοντας υπόψη την ήδη υπάρχουσα χρωματική παλέτα. Η πιο δημοφιλής προσέγγιση είναι η επιλογή ενός χρώματος που συμπληρώνει την διακόσμηση και δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Αυτός είναι δδκαι ο λόγος που τα ουδέτερα χρώματα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.

καναπέ

Η πιο δημοφιλής προσέγγιση είναι η επιλογή ενός χρώματος που συμπληρώνει την διακόσμηση.

Ανοιχτό ή σκούρο χρώμα Αφού αποφασίσετε αν ο καναπές σας θα είναι σε ουδέτερο χρώμα ή σε κάποιο έντονο, χρειάζεται να αποφασίσετε αν θα είναι ανοιχτόχρωμος ή σκουρόχρωμος. Ένα πράγμα που έχει μεγάλη επίδραση στον καναπέ είναι το χρώμα του πατώματος. Αν βάλετε έναν σκούρο σκούρο καναπέ σε ένα σκούρο πάτωμα θα εξαφανιστεί. Ένα σκούρος καναπές, όμως, με μεταλλικά ή ανοιχτόχρωμα πόδια θα δημιουργήσει οπτικό χώρο ανάμεσα στο έπιπλο και το πάτωμα.

Ένα τρικ που είναι ιδιαίτερα βοηθητικό είναι να βρείτε ένα σεντόνι ή μια κουβέρτα στο χρώμα που σκέφτεστε να αγοράσετε και να το ρίξετε πάνω στον ήδη υπάρχοντα καναπέ για να πάρετε μια ιδέα. Σκεφτείτε επίσης τη χρήση που θα κάνετε. Αν, για παράδειγμα, ο σκύλος σας πιστεύει πως ο καναπές είναι ένα μεγάλο κρεβάτι σκύλων, καλύτερα να αποφύγετε τα ανοιχτά χρώματα.

Μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα χρώματα Τα ουδέτερα χρώματα περιλαμβάνουν το μπεζ, το γκρι, την τέφρα και το κρεμ. Ένας μπεζ καναπές μπορεί να φαίνεται βαρετός ανάμεσα σε άλλα χρώματα, αλλά αν το ύφασμα έχει χαρακτήρα, τότε ο καναπές σας μπορεί να κάνει αίσθηση χωρίς την προσθήκη νέων χρωμάτων. Το γκρι θεωρείται χρώμα – χαμαιλέων, καθώς είναι κομψό και άνετο και ταιριάζει στους περισσότερους χώρους. Οποιοδήποτε χρώμα καναπέ μπορεί να ενσωματωθεί όμορφα στο καθιστικό σας, αν το αντιμετωπίσετε ως άλλο ένα χρώμα από τη χρωματική σας παλέτα. Πρακτικά αυτό σημαίνει να βάλετε πίνακες ή διακοσμητικά στοιχεία που έχουν ίδιο χρώμα με τον καναπέ, για να «απλώσετε» το χρώμα σε όλο το δωμάτιο.

καναπέ

Το γκρι θεωρείται χρώμα – χαμαιλέων.

Tip: Όταν αγοράζετε έναν καινούργιο καναπέ, μην νιώθετε υποχρεωμένοι να πάρετε μια μεγάλη πολυθρόνα που θα είναι σετ. Καλύτερα να επιλέξετε καρέκλες με επένδυση σε κάποιο μοτίβο ή κάποια ιδιαίτερη υφή που είναι πιο ευέλικτες. Έτσι θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες να προσθέσετε χρώμα στον χώρο σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καθιστικό: Πώς να Διακοσμήσετε το πιο Σημαντικό Στοιχείο του

.

Πάρτε ιδέες για να διακοσμήσετε γύρω από το κυριότερο έπιπλο στο καθιστικό σας.

«Πώς μπορώ να διακοσμήσω τον χώρο γύρω από έναν μαύρο καναπέ;»

.

Απαντάμε στην αναγνώστριά μας, Ελένη Φωτίου, από την Κύπρο.

Ώρα για Μαξιλαροπόλεμο: Δείτε τη Νέα Μόδα στα Μαξιλάρια!

.

Υπάρχουν πολλά trends στα μαξιλάρια που θα δείτε να κυριαρχούν στον καναπέ αλλά και στο κρεβάτι σας. Δείτε μερικά από αυτά.

Καμπυλωτοί Καναπέδες: Πώς να Βρείτε την Τέλεια Θέση γι' Αυτούς

.

Καμπυλωτοί καναπέδες: Δείτε πώς να τους διακοσμήσετε με τους πιο όμορφους τρόπους.

Μπλε, το Χρώμα της Ενέργειας

.

Δυναμικό αλλά και χαλαρωτικό, εμπνέει εμπιστοσύνη, ενισχύει την κοινωνικότητα και αρέσει σε όλους. To μπλε είναι ένα χρώμα για όλες τις δουλειές και όλα τα γούστα. Προσθέστε του λίγο λευκό και παίξτε με την εικόνα του και το στυλ σας - στο σπίτι αλλά και στη μόδα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

σκούρο πάτωμα
Πώς να Διακοσμήσετε τον Χώρο σας αν Έχετε Σκούρο Πάτωμα από Ξύλο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Υπνοδωμάτιο: Διακοσμήστε το τη Νέα Σεζόν με Ελάχιστα Χρήματα