6 Πράγματα που Πρέπει να Προσέξετε Πριν Αγοράσετε Καναπέ για το Σπίτι

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

6 Πράγματα που Πρέπει να Προσέξετε Πριν Αγοράσετε Καναπέ για το Σπίτι

Η απόκτηση ενός καναπέ για το καθιστικό είναι μια σημαντική επένδυση για το σπίτι σας, γι’ αυτό και υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν προχωρήσετε στην αγορά του.

Δείτε παρακάτω τα 6 πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξετε:

Μέγεθος και Διαστάσεις: Πριν αγοράσετε έναν καναπέ, είναι σημαντικό να μετρήσετε τον χώρο όπου θα τον τοποθετήσετε. Βεβαιωθείτε ότι το έπιπλο που έχετε επιλέξει έχει κατάλληλες διαστάσεις ώστε να ταιριάζει στον χώρο με τρόπο που να μη δείχνει «λίγο» ή υπερβολικά ογκώδες μέσα σε αυτόν.

Στιλ και design: Επιλέξτε έναν καναπέ που ταιριάζει με το στιλ και το design του υπόλοιπου χώρου σας. Σκεφτείτε καλά ποιο θα μπορούσε να είναι το πιο κατάλληλο χρώμα, υλικό, σχέδιο και στιλ του καναπέ που να «δένει» με την υφή και το ύφος της υπάρχουσας διακόσμησης.

Να θυμάστε ότι τα πολύ χτυπητά χρώματα είναι εντυπωσιακά όμως υπάρχει κίνδυνος να τα βαρεθείτε. Γι’ αυτό ίσως να ήταν προτιμότερο να επιλέξετε ένα ουδέτερο χρώμα και να δώσετε μερικές πιο έντονες πινελιές με διακοσμητικά μαξιλάρια και ριχτάρια. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρετε να το διαφοροποιήσετε και να το φέρετε πιο κοντά στο στιλ και την προσωπικότητά σας.

Προτιμήστε έναν μονόχρωμο καναπέ που θα είναι πιο διαχρονικός και αλλάζετε τα μαξιλάρια όταν θέλετε να ακολουθήσετε τις τάσεις της μόδας.

Ποιότητα κατασκευής: Επιλέξτε έναν καναπέ υψηλής ποιότητας για να παραμένει ανθεκτικός όσο θα περνούν τα χρόνια. Ελέγξτε τα υλικά και την κατασκευή του καναπέ, όπως ο σκελετός, τα μαξιλάρια και το ύφασμα ή τη δερματίνη.

Άνεση: Ένας καναπές ανεξάρτητα από το μέγεθος του, πρέπει να είναι άνετος και αναπαυτικός. Πριν προχωρήσετε στην αγορά του καλό είναι να δοκιμάσετε να καθίσετε σε αυτόν για να να βεβαιωθείτε ότι είναι άνετος για εσάς.

Συντήρηση και Καθαρισμός: Ρωτήστε στην έκθεση πόσο εύκολο είναι να καθαρίζετε το ύφασμα του καναπέ και τι είδους φροντίδα χρειάζεται για να μη φθείρεται. Ορισμένα υλικά είναι πιο ευαίσθητα από άλλα και καθαρίζονται με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με άλλα.

Τιμή: Καθορίστε έναν προϋπολογισμό πριν από την αγορά και αναζητήστε καναπέδες που ταιριάζουν μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Θυμηθείτε ότι η ποιότητα συνήθως συνδέεται με την τιμή, αλλά μπορείτε να βρείτε και ποιοτικούς καναπέδες σε πιο προσιτές τιμές αν κάνετε μια έξυπνη έρευνα. Αναζητήστε προσφορές ή ρωτήστε αν υπάρχουν εκθεσιακά κομμάτια στην εταιρεία που σας ενδιαφέρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βγάλτε τα Τζιν από την Ντουλάπα και Βάλτε τα στη Διακόσμησή σας

.

Το ντένιμ φεύγει από τα τζιν και τα πουκάμισα σας και μπαίνει δυναμικά στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

«Πώς θα βάλω τα δερμάτινα έπιπλα στη διακόσμηση του σαλονιού;»

.

Δερμάτινος καναπές: Δείτε πώς θα διακοσμήσετε το σαλόνι γύρω από αυτόν.

Έξυπνα Tips για να Διαλέγετε Σωστά Ύφασμα για Κάθε Χρήση

.

Υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία σε νήματα και σχέδια, που καθιστά το ύφασμα το πιο ευέλικτο μέσο για την εισαγωγή υφής, χρώματος και μοτίβου σε ένα χώρο, όπως και για τη δημιουργία μιας διάθεσης.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Κανόνες Διακόσμησης που Αξίζει να Παραβείτε!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Θερμοσίφωνας που Στάζει: 6 Tips για να Αποφύγετε Σοβαρές Βλάβες