5 Βασικοί Κανόνες που θα Αλλάξουν τον Τρόπο που Διακοσμείτε

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

5 Βασικοί Κανόνες που θα Αλλάξουν τον Τρόπο που Διακοσμείτε

Η διακόσμηση έχει τους δικούς της κανόνες και παρακάτω θα δείτε 5 βασικούς που θα σας κάνουν να αλλάξετε τον τρόπο που διακοσμούσατε μέχρι τώρα. Δείτε μερικές ιδέες για το ποια είναι τα σημεία που μπορείτε να κάνετε focus και επικεντρωθείτε επάνω τους. Θα σας το ανταποδώσουν! 

1. Ένα λάθος το οποίο επαναλαμβάνετε συχνά στη διακόσμηση είναι ότι δεν υπάρχει ένα κεντρικό σημείο. Ένα σημείο δηλαδή που θα εστιάζει το βλέμμα. Η επιλογή του εξαρτάται από εσάς τους ίδιους ενώ δεν χρειάζεται να είναι κάτι που κοστίζει ακριβά. Μπορείτε για παράδειγμα να δώσετε περισσότερη ένταση στον καναπέ με διακοσμητικά μαξιλάρια. Μια άλλη ιδέα είναι αναδείξετε μια άδεια γωνιά με φυτά ή με ένα wall gallery ή τοποθετώντας εκεί μια πολυθρόνα που ήδη έχετε στο σπίτι. Επίσης μπορείτε να αλλάξετε τη διαρρύθμιση του χώρου προσανατολίζοντας τα έπιπλα προς την τηλεόραση ή το τζάκι. 

2. Aναδείξτε τα κεντρικά έπιπλα του κάθε χώρου. Τα δωμάτια ανάλογα με τη χρήση τους έχουν ορισμένα κεντρικά έπιπλα: για παράδειγμα, στην κρεβατοκάμαρα δεν γίνεται να αφαιρέσετε το κρεβάτι ούτε να αποδυναμώσετε από διακοσμητική άποψη τον ρόλο του. Είναι το πρώτο και κύριο κομμάτι που κοιτάζει κάποιος μέσα στο δωμάτιο. Στο καθιστικό μπορείτε να "παίξετε" με τον καναπέ ή κάποιες άλλες μονάδες καθισμάτων, ωστόσο η κεντρική ιδέα του χώρου περιστρέφεται γύρω από τη διαχείριση ενός κοινόχρηστου χώρου, ο οποίος εξυπηρετεί τόσο τις προσωπικές ανάγκες όσο και τις κοινωνικές σας συναναστροφές.

3. Δημιουργήστε ένα θέμα. Ένα στοιχείο που βοηθάει είναι να επιλέξετε θεματική διακόσμηση. Όμως αυτό δεν υλοποιείται απλώς επειδή τοποθετήσατε ένα χαρακτηριστικό στοιχείο στον τοίχο, π.χ. μια ταπετσαρία, ένα wall gallery, ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο. Έτσι, αν χρησιμοποιήσετε κι άλλα διακοσμητικά, υφάσματα με μοτίβα και χρώματα που παραπέμπουν στη φύση, τότε θα έχετε δημιουργήσει μια θεματική διακόσμηση.

4. Αναδείξτε τα «φυσικά» χαρακτηριστικά του χώρου σας. Σε κάθε δωμάτιο υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία είναι εντυπωσιακά από μόνα τους, για παράδειγμα το τζάκι, ένα όμορφο παράθυρο, ένας τοίχος με ενδιαφέρουσα επένδυση. Εστιάστε επάνω τους και αναδείξτε τα ως τους αδιαπραγμάτευτους πρωταγωνιστές.

Μόλις καθορίσετε ποιo σημείο τραβάει τη προσοχή μέσα στο δωμάτιο, δείτε με ποιους τρόπους θα το κάνετε ακόμα πιο ελκυστικό. Για παράδειγμα, τοποθετήστε σε εκείνο το σημείο ένα μεγάλο αντικείμενο ή κρεμάστε στον τοίχο ένα μεγάλο έργο τέχνης, ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό.

5.  Το χρώμα στο επίκεντρο. Το χρώμα μεταμορφώνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο ένα χώρο, ενώ σας βοηθάει να εστιάσετε το βλέμμα σε ένα σημείο με τον πιο εύκολο τρόπο. Έτσι, για παράδειγμα, είτε αποφασίσετε να βάψετε έναν τοίχο σε έντονο χρώμα είτε εφαρμόσετε κάποια τεχνοτροπία σε όλο το δωμάτιο είτε ζωγραφίσετε ένα σημείο της επιλογής σας, οδηγείτε το βλέμμα να επικεντρωθεί επάνω του. Δεν πρέπει όμως να το απομονώσετε από τα υπόλοιπα στοιχεία, διάφορες λεπτομέρειες με το ίδιο χρώμα πρέπει να υπάρχουν μέσα στο δωμάτιο, π.χ. επάνω στο χαλί.

Τέλος, με το χρώμα μπορείτε να οριοθετήσετε ένα χώρο, π.χ. στο καθιστικό αν θέλετε να διαχωρίστε μια γωνιά για διάβασμα, συζήτηση ή παιχνίδι. Και εδώ το χρώμα πρέπει να βρίσκεται και σε άλλες λεπτομέρειες ώστε να δημιουργείται ένα σύνολο.

Αν ήδη εφαρμόζετε όλα τα παραπάνω ενστικτωδώς τότε σας αξίζουν συγχαρητήρια διότι έχετε ανεπτυγμένη αντίληψη τόσο ως προς το κομμάτι της αισθητικής αλλά όσο και ως προς της διαρρύθμισης και κατανομής του χώρου! Το αποτέλεσμα σας είναι σχεδόν επαγγελματικό και δείχνει ότι απολαμβάνετε να διακοσμείτε το σπίτι σας!

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Διακοσμητικά Ρίσκα που Αξίζει να Πάρετε Μέσα στο 2016! (Μέρος Β’)

.

Αυτά τα 16 ρίσκα θα κάνουν το 2016 μια πιο όμορφη χρονιά για το σπίτι σας!

5 Διακοσμητικά-Έπιπλα που θα Μεταμορφώσουν τον Χώρο σας!

.

Και όμως υπάρχουν 5 κομμάτια που αν τα αγοράσετε δεν θα χρειαστεί να τα αποχωριστείτε ό,τι στιλ διακόσμησης κι αν επιλέξετε να κάνετε.

7 Τρόποι για να Κάνετε την Απλή Διακόσμηση Ακόμα Καλύτερη!

.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να βελτιώσετε την απλή διακόσμηση χωρίς να την φορτώστε χωρίς λόγο.

Οι Μεγαλύτερες Τάσεις Διακόσμησης σε Όλο τον Κόσμο Αυτή τη Στιγμή

.

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα τρεντς διακόσμησης σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή.

8 Οικονομικοί Τρόποι για να Μετατρέψετε το Σπίτι σας σε Παράδεισο Διακοπών!

.

Η αλλαγή στη διακόσμηση του σπιτιού παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας. Δείτε πώς να μετατρέψετε το σπίτι σας σε σπίτι διακοπών.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κάτω οι Άσχημες Μυρωδιές: Μάθετε πώς θα τις Εξαφανίσετε από τα Τάπερ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έτσι θα Αφαιρέσετε 17 Δύσκολους Λεκέδες από το Χαλί σας