«Πώς μπορώ να απομακρύνω τις γρατσουνιές από τις inox επιφάνειες;»

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

«Πώς μπορώ να απομακρύνω τις γρατσουνιές από τις inox επιφάνειες;»

Η φίλη μας Μαρία Στρατουδάκη, μας ρωτάει τι μπορεί να κάνει για να απομακρύνει τις γρατσουνιές από τις inox επιφάνειες και εμείς της δίνουμε την απάντηση. 

Inox επιφάνειες συναντάμε πλέον σε κάθε σπίτι, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Ωστόσο μετά από κάποιο καιρό σταματάνε να είναι το ίδιο λείες και φωτεινές όπως ήταν όταν τις αγοράσαμε. Εκτός από το γεγονός ότι οι ανοξείδωτες επιφάνειες γεμίζουν κηλίδες και αποτυπώματα (ναι, αφήνετε τα ίχνη σας κάθε φορά που ανοίγετε το ψυγείο), συχνά γεμίζουν και γρατσουνιές.

«Πώς μπορώ να εκμεταλλευτώ τον χώρο πάνω από το ψυγείο μου;»

Εξαφανίστε τις γρατζουνιές από τις inox επιφάνειες με τους πιο απλούς τρόπους.

To ψυγείο, o νεροχύτης ή ο φούρνος σας είναι, λοιπόν, γεμάτα γρατσουνιές και αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να δείχνουν και πάλι σαν καινούργια. Είτε καθαρίσατε τις επιφάνειες με λάθος καθαριστικά, είτε χρησιμοποιήσατε πανιά και σφουγγάρια από ακατάλληλο υλικό, εμείς σας δίνουμε τις λύσεις και τους τρόπους που θα απομακρύνουν τις γρατσουνιές από τις αγαπημένες σας συσκευές.

Καταρχάς, για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, εντοπίστε τη «φορά» του ανοξείδωτου υλικού, δηλαδή προς ποια κατεύθυνση κινούνται τα «νερά». Η κατεύθυνση θα είναι οριζόντια ή κάθετη. Αν θέλετε να διορθώσετε τις γρατσουνιές ή απλώς να καθαρίσετε την επιφάνεια, πάντα να θυμάστε να την καθαρίζετε παράλληλα με την φορά αυτή.

«Πώς μπορώ να κάνω το ψυγείο μου να λάμψει με οικολογικό τρόπο;»

Ξίδι Ξεκινήστε καθαρίζοντας τις επιφάνειές με ένα μαλακό πανί και λίγο ξίδι διαλυμένο σε νερό. Το ξίδι δεν είναι τοξικό και θα τις κάνει να γυαλίσουν. Σκουπίστε με ένα μαλακό πανί. Οι επιφάνειές σας χρειάζεται να είναι καθαρές για να μπορέσετε να εντοπίσετε που ακριβώς έχουν αλλοιωθεί και υπάρχει περίπτωση, αν οι γρατσουνιές είναι μικρές, να μην χρειαστεί να κάνετε κάτι άλλο για να τις απομακρύνετε.

Δοκιμάστε το ελαιόλαδο Βάλτε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα μαλακό πανί και απλώστε το στην επιφάνεια. Διπλώστε το πανί στη μέση, ώστε να είναι απ'έξω η καθαρή πλευρά του πανιού και βάλτε λίγο ξίδι. Σκουπίστε την επιφάνεια με το ξίδι για να απομακρύνετε το ελαιόλαδο και με ένα στεγνό πανί σκουπίστε ότι έχει μείνει μέχρι η επιφάνειά σας να είναι απόλυτα στεγνή.

Έτσι θα Καθαρίσετε τις Ιnox Επιφάνειες με τα πιο Απλά Υλικά

Λίγη μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα.

Μαγειρική σόδα Η μαγειρική σόδα, εκτός από το γεγονός ότι είναι χρήσιμη στη μαγειρική, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και για... τις γρατσουνιές του ψυγείου σας! Είναι οικονομική και αποτελεί ένα φυσικό, μη τοξικό καθαριστικό για τις μεταλλικές επιφάνειες. Φτιάξτε μια πάστα με νερό και 3 κουταλάκια σόδα. Τρίψτε την επιφάνεια με το μείγμα και καθαρίστε την με νερό.

Για δύσκολες γρατσουνιές Αν τα παραπάνω δεν σαν έχουν οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα, μπορείτε να πάρετε πιο.. δραστικά μέτρα. Η πρώτη σας επιλογή είναι ένα αντισκωριακό σπρέι. Δοκιμάστε το στις inox επιφάνειές σας. Αρκεί μια μικρή ποσότητα, πάντα χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί για να το απλώσετε και να το στεγνώσετε. Ωστόσο, προσέξτε αν έχετε παιδιά, να μην έρθουν σε επαφή.

Φρυγανιέρα: Έτσι θα την Καθαρίσετε Πραγματικά

Με λίγο αντισκωριακό σπρέι μπορείτε να εξαφανίσετε ακόμα και τις πιο επίμονες γρατζουνιές.

Η δεύτερη επιλογή σας είναι το κερί καρναούβης. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να βρείτε κάποιο κερί αυτοκινήτου που περιέχει κερί καρναούβης. Απλώστε σε μια μικρή επιφάνεια, κάντε ένα τεστ και αν όλα πάνε καλά, γυαλίστε και την υπόλοιπη επιφάνεια και κάντε τις inox επιφάνειές να φαίνονται τόσο λαμπερές όσο ήταν όταν τις αγοράσατε!

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξύλο Κοπής: Ο Σωστός Τρόπος για να το Καθαρίσετε!

.

Δείτε πώς να καθαρίσετε τέλεια το ξύλο κοπής σας.

Κάντε την Mπανιέρα σας να Αστράφτει με τα πιο Απλά Tips

.

Αυτά είναι τα καλύτερα tips για να προστατέψετε και να καθαρίσετε την μπανιέρα σας.

Δείτε Γιατί Πρέπει να Καθαρίσετε Άμεσα το Λάστιχο του Πλυντηρίου Ρούχων!

.

Μάθετε να καθαρίζετε το λάστιχο του πλυντηρίου σας με τον πιο απλό τρόπο.

Καθαρίστε τον Νεροχύτη Όπως δεν το Έχετε Ξανακάνει

.

Υπάρχουν κάποια απλά tips που θα σας βοηθήσουν να απολυμανθεί αποτελεσματικά ο νεροχύτης σας. Δείτε ποια είναι αυτά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Ονειρεμένες Κουζίνες που θα σας Κάνουν να Ξανασκεφτείτε Αυτό το Χρώμα για τη Δική σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

10 Τρόποι για να Χωρίσετε έναν Ενιαίο Χώρο στα Δύο