«Πώς μπορώ να κάνω το ψυγείο μου να λάμψει με οικολογικό τρόπο;»

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Πώς μπορώ να κάνω το ψυγείο μου να λάμψει με οικολογικό τρόπο;»

Η Νίκη Στέρη από τη Νέα Σμύρνη έχει ένα αρκετά παλιό ψυγείο το οποίο αν και καθαρίζει τακτικά δυσκολεύεται πολύ να βγάλει τους λεκέδες από τις εξωτερικές επιφάνειές του. Συγκεκριμένα θέλει να μάθει «Δυσκολεύομαι πολύ να καθαρίσω το ψυγείο μου και καταλήγω να χρησιμοποιώ επιβλαβή απορρυπαντικά. Πώς μπορώ να καθαρίσω οικολογικά την εξωτερική επιφάνειά του;»

Πολλές φορές το ψυγείο, και ειδικά η πάνω πλευρά του, καθαρίζεται σπάνια. Αν δε είναι και παλιό, το παραμελείτε περισσότερο γιατί δεν καθαρίζει εύκολα. Ορίστε τι να κάνετε για να το κάνετε να λάμψει χωρίς μάλιστα να βλάψετε το περιβάλλον με δυνατά απορρυπαντικά. Η όλη διαδικασία θα σας πάρει μόλις 15 λεπτά και θα χρειαστείτε μία σκάλα, δύο καθαρές βαμβακερές πετσέτες, ένα απολυμαντικό σπρέι και λίγο κερί σε πάστα για να την ολοκληρώσετε.

8 Τρόφιμα που δεν Πρέπει Ποτέ να Βάλετε στο Ψυγείο

Καλό είναι να μην έχετε σκουπίσει όλο το σπίτι πριν ξεσκονίσετε πάνω από το ψυγείο καθώς μετά από ένα τέτοιο καθάρισμα, το σπίτι θα ξαναχρειαστεί σκούπισμα. Κάντε την όλη διαδικασία πριν σκουπίσετε.

kk

Μπορείτε να καθαρίσετε το εξωτερικό του ψυγείου σας μόνο με υλικά που έχετε στο σπίτι σας.

Για να φτιάξετε το απολυμαντικό και καθαριστικό σπρέι θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα, ξίδι, ζεστό νερό και λεμόνι. Θα καθαρίσει τόσο γρήγορα τις βρωμιές και τους επίμονους λεκέδες από το ψυγείο που δε θα το πιστεύετε.

«Πώς μπορώ να εκμεταλλευτώ τον χώρο πάνω από το ψυγείο μου;»

Ξεκινήστε ανεβαίνοντας στη σκάλα και μετακινώντας όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται πάνω στο ψυγείο. Καλό είναι να καθαρίσετε και τα αντικείμενα αυτά μιας και σίγουρα θα είναι γεμάτα σκόνη και βρωμιές.

Πάρτε μία καθαρή πετσέτα και διώξτε τη σκόνη προσεκτικά. Ψεκάστε με το απολυμαντικό πάνω στην επιφάνεια και καθαρίστε με τη δεύτερη πετσέτα. Αν, παρόλα αυτά, υπάρχουν επίμονοι λεκέδες χρησιμοποιήστε μία παλιά οδοντόβουρτσα για να τους βγάλετε. Για να αποφύγετε για μεγάλο χρονικό διάστημα τη συσσώρευση λίπους και τις περίεργες οσμές από την επιφάνεια του ψυγείου απλώστε λίγο κερί σε πάστα. Με αυτόν τον τρόπο θα την κρατήσετε καθαρή για πολύ περισσότερο καιρό.

Κάντε αυτά τα 5 Πράγματα στο Ψυγείο σας για να Χάσετε Βάρος

thehomeissue_psygeio

Φροντίζετε να καθαρίζετε το πάνω μέρος του ψυγείου σας 1-2 φορές τον χρόνο.

Αν το ψυγείο σας είναι inox τότε μπορείτε να διώξετε τυχόν λεκέδες και δαχτυλιές φτιάχνοντας ένα διάλυμα από 1/3 νερό, 2/3 λευκό ξίδι και μερικές σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων. Βάλτε το μείγμα σε ένα ψεκαστήρι και ψεκάστε με αυτό την επιφάνεια του ψυγείου (αυτό το μείγμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε ολόκληρη την εξωτερική επιφάνεια του ψυγείου σας). Για να το σκουπίσετε χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί με μικροϊνες.

 Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Θέλω θα χωρέσω περισσότερα στη μικρή μου κατάψυξη! Τι να κάνω;»

.

Η κυρία Κατερίνα Χανδρή θέλει να μάθει πώς μπορεί να οργανώνει την μικρή της κατάψυξη.

«Μου έπεσε λάδι στα αγαπημένα μου παπούτσια από καστόρι. Να τα πετάξω;»

.

Μάθετε πώς μπορείτε να σώσετε το καστόρι από πάσης φύσεως λεκέδες χωρίς να φτάσετε στο καθαριστήριο.

Ανακαλύψαμε τα 5 πιο Χρήσιμα Tips για την Κουζίνα σας (VIDEO)

.

Ανακαλύψαμε τα 5 πιο χρήσιμα tips για την κουζίνα και σας τα παρουσιάζουμε.

6 Σημεία στην Κουζίνα που Είναι Εστίες Μικροβίων

.

Κάποια μικρόβια έχουν μάθει να κρύβονται καλά και στην κουζίνα! Μάθετε πού...


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Συμβουλές για να Επιλέξετε το Ιδανικό Χαλί για την Κουζίνα σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

ψυχή
4 Σπίτια που Αγνόησαν τις Τάσεις και Έβαλαν την Ψυχή τους στη Διακόσμηση