«Πώς μπορώ να κάνω το ψυγείο μου να λάμψει με οικολογικό τρόπο;»

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Πώς μπορώ να κάνω το ψυγείο μου να λάμψει με οικολογικό τρόπο;»

Η Νίκη Στέρη από τη Νέα Σμύρνη έχει ένα αρκετά παλιό ψυγείο το οποίο αν και καθαρίζει τακτικά δυσκολεύεται πολύ να βγάλει τους λεκέδες από τις εξωτερικές επιφάνειές του. Συγκεκριμένα θέλει να μάθει «Δυσκολεύομαι πολύ να καθαρίσω το ψυγείο μου και καταλήγω να χρησιμοποιώ επιβλαβή απορρυπαντικά. Πώς μπορώ να καθαρίσω οικολογικά την εξωτερική επιφάνειά του;»

Πολλές φορές το ψυγείο, και ειδικά η πάνω πλευρά του, καθαρίζεται σπάνια. Αν δε είναι και παλιό, το παραμελείτε περισσότερο γιατί δεν καθαρίζει εύκολα. Ορίστε τι να κάνετε για να το κάνετε να λάμψει χωρίς μάλιστα να βλάψετε το περιβάλλον με δυνατά απορρυπαντικά. Η όλη διαδικασία θα σας πάρει μόλις 15 λεπτά και θα χρειαστείτε μία σκάλα, δύο καθαρές βαμβακερές πετσέτες, ένα απολυμαντικό σπρέι και λίγο κερί σε πάστα για να την ολοκληρώσετε.

8 Τρόφιμα που δεν Πρέπει Ποτέ να Βάλετε στο Ψυγείο

Καλό είναι να μην έχετε σκουπίσει όλο το σπίτι πριν ξεσκονίσετε πάνω από το ψυγείο καθώς μετά από ένα τέτοιο καθάρισμα, το σπίτι θα ξαναχρειαστεί σκούπισμα. Κάντε την όλη διαδικασία πριν σκουπίσετε.

kk

Μπορείτε να καθαρίσετε το εξωτερικό του ψυγείου σας μόνο με υλικά που έχετε στο σπίτι σας.

Για να φτιάξετε το απολυμαντικό και καθαριστικό σπρέι θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα, ξίδι, ζεστό νερό και λεμόνι. Θα καθαρίσει τόσο γρήγορα τις βρωμιές και τους επίμονους λεκέδες από το ψυγείο που δε θα το πιστεύετε.

«Πώς μπορώ να εκμεταλλευτώ τον χώρο πάνω από το ψυγείο μου;»

Ξεκινήστε ανεβαίνοντας στη σκάλα και μετακινώντας όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται πάνω στο ψυγείο. Καλό είναι να καθαρίσετε και τα αντικείμενα αυτά μιας και σίγουρα θα είναι γεμάτα σκόνη και βρωμιές.

Πάρτε μία καθαρή πετσέτα και διώξτε τη σκόνη προσεκτικά. Ψεκάστε με το απολυμαντικό πάνω στην επιφάνεια και καθαρίστε με τη δεύτερη πετσέτα. Αν, παρόλα αυτά, υπάρχουν επίμονοι λεκέδες χρησιμοποιήστε μία παλιά οδοντόβουρτσα για να τους βγάλετε. Για να αποφύγετε για μεγάλο χρονικό διάστημα τη συσσώρευση λίπους και τις περίεργες οσμές από την επιφάνεια του ψυγείου απλώστε λίγο κερί σε πάστα. Με αυτόν τον τρόπο θα την κρατήσετε καθαρή για πολύ περισσότερο καιρό.

Κάντε αυτά τα 5 Πράγματα στο Ψυγείο σας για να Χάσετε Βάρος

thehomeissue_psygeio

Φροντίζετε να καθαρίζετε το πάνω μέρος του ψυγείου σας 1-2 φορές τον χρόνο.

Αν το ψυγείο σας είναι inox τότε μπορείτε να διώξετε τυχόν λεκέδες και δαχτυλιές φτιάχνοντας ένα διάλυμα από 1/3 νερό, 2/3 λευκό ξίδι και μερικές σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων. Βάλτε το μείγμα σε ένα ψεκαστήρι και ψεκάστε με αυτό την επιφάνεια του ψυγείου (αυτό το μείγμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε ολόκληρη την εξωτερική επιφάνεια του ψυγείου σας). Για να το σκουπίσετε χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί με μικροϊνες.

 Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να Καθαρίσετε τον Πάγο από την Κατάψυξη σε Χρόνο Μηδέν

.

Θέλετε να κάνετε απόψυξη στην κατάψυξη και να καθαρίσετε το ψυγείο σας. Τι γίνεται όμως με τον πάγο; Εμείς σας έχουμε τη λύση.

Ανακαλύψαμε τα 5 πιο Χρήσιμα Tips για την Κουζίνα σας (VIDEO)

.

Ανακαλύψαμε τα 5 πιο χρήσιμα tips για την κουζίνα και σας τα παρουσιάζουμε.

Γρήγορο Καθάρισμα του Σπιτιού σε Μόνο 15 Λεπτά

.

Ακόμα και αν δεν έχετε καθόλου χρόνο στη διάθεσή σας μπορείτε μέσα σε 15 λεπτά να κάνετε ένα γρήγορο καθάρισμα του σπιτιού σας.

Κουζίνα: 6 Σημεία της που Είναι Γεμάτα Μικρόβια

.

Κάποια μικρόβια έχουν μάθει να κρύβονται καλά και στην κουζίνα! Μάθετε πού...

«Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να αποθηκεύω τα ποτήρια μου;»

.

Προς τα πάνω ή προς τα κάτω; Ποιος είναι, τελικά, ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύετε τα γυάλινα ποτήρια σας; Μάθετε παρακάτω!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Συμβουλές για να Επιλέξετε το Ιδανικό Χαλί για την Κουζίνα σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

ψυχή
4 Σπίτια που Αγνόησαν τις Τάσεις και Έβαλαν την Ψυχή τους στη Διακόσμηση