Προστατέψτε το Σπίτι σας Από τη Βροχή

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Προστατέψτε το Σπίτι σας Από τη Βροχή

Μπορεί εσείς να μην είστε από ζάχαρη και να μην παθαίνετε τίποτα όταν βρέχει αλλά το σπίτι σας είναι ευάλωτο στη βροχή και μάλιστα περισσότερο απ' ό,τι πιστεύετε. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το προστατέψετε όσο καλύτερα γίνεται.

Θεμέλια Κάντε μία καλή επιθεώρηση του εξωτερικού του σπιτιού σας και παρατηρήστε το καλά. Ψάξτε για ρωγμές και τρύπες. Οι πολύ μικρές ρωγμές μπορούν να αγνοηθούν αλλά οι μεγαλύτερες πρέπει οπωσδήποτε να φτιαχτούν. Μόνο έτσι θα αποτρέψετε το νερό να μπαίνει μέσα στο σπίτι σας σαν ανεπιθύμητος καλεσμένος κάθε φορά που βρέχει. Από εκεί κατεβαίνει στα θεμέλια και με τον καιρό τα φθείρει.

Βάψιμο Οι βαριοί χειμώνες και οι δυνατές καταιγίδες μπορεί να κάνουν κακό στο εξωτερικό χρώμα του σπιτιού σας. Κάντε άλλη μία επιθεώρηση παρατηρώντας αυτή τη φορά το χρώμα στους τοίχους. Αν δείτε ξεφλουδίσματα πουθενά τότε καλό είναι να περάσετε τα σημεία με ένα χεράκι μπογιάς για να μην έχετε μεγαλύτερα προβλήματα όσο προχωράει ο χειμώνας.

Υδρορροές Τα σκουπίδια και τα φύλλα μπορούν να φράξουν τις υδρορροές σας κάνοντας το νερό της βροχής να κολλήσει στο σημείο και να καταστρέψει το σπίτι σας σαπίζοντας περβάζια και πλακάκια. Σιγουρετείτε ότι οι υδρορρές σας είναι καθαρές από φύλλα και άλλες βρωμιές έτσι ώστε να είστε ασφαλείς και από αυτό το πρόβλημα.

thehomeissue_prostasiaapovroxi01

Τι πιο όμορφο από μία βροχερή μέρα στο σπίτι... Πόσο μάλλον αν είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι καλά ασφαλισμένο από τυχόν πλημμύρες.

Υπόγειο ή γκαράζ Ελέγξτε το υπόγειό σας για ενδείξεις διαρροής νερού στους τοίχους και το πάτωμα. Μετά από μία βροχή προσέξτε μήπως έχετε λεκέδες νερού στις γωνίες του υπογείου σας και παρατηρήστε καλά και τους τοίχους σας. Αν σας έρχεται μία περίεργη μυρωδιά όσο είστε εκεί, είναι πιθανό να υπάρχει μούχλα πίσω από τους τοίχους. Καλέστε έναν ειδικό να δει καλύτερα τι προβλήματα μπορεί να σας δημιουργήσει κάτι τέτοιο.

Οροφή Αν το διαμέρισμά σας βρίσκεται στον τελευταίο όροφο ή μένετε σε μονοκατοικία και λείπουν κάποια βασικά υλικά από τη σκεπή σας μπορεί να έχετε πρόβλημα με το νερό της βροχής. Κάντε μία επιθεώρηση και στην οροφή σας τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο και κυρίως μετά από πολύ δυνατές καταιγίδες. Παρατηρείτε το ταβάνι σας μετά από βροχές για να δείτε τυχόν διαρροές κυρίως στις γωνίες του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά

.

Οι ανιχνευτές καπνού είναι ένα σύστημα ασφαλείας που μπορεί να σώσει ζωές − τη δική σας. Μην αμελείτε λοιπόν τόσο την εγκατάστασή τους όσο και τη συντήρησή τους. Διαβάστε και μάθετε τις αιτίες που σας κάνει... μπιπ.

Εσωτερική σκάλα: Ανεβάζει την αισθητική σκαλί, σκαλί

.

Τις σκάλες εσωτερικού χώρου τις χρησιμοποιούμε όλοι σχεδόν καθημερινά, άλλοι στο σπίτι και άλλοι στη δουλειά. Και όπως όλα τα πράγματα, έχουν και αυτές τα (μικρά) μυστικά τους.

Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε για τα Κουφώματα

.

Πληροφορίες για τη σωστή επιλογή κουφωμάτων και συνεπώς για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα 5 Βασικά Σημεία που Πρέπει να Προσέξετε στο Σπίτι για να το Προστατέψετε από Υγρασία

.

Φροντίστε για τη μόνωση του σπιτιού σας για να έχετε οικονομία και καλύτερη απόδοση του κτιρίου συνολικά, και ειδικότερα στην υγρασία και τη μούχλα.

Ανακαίνιση... εκ θεμελίων

.

Όλες οι κατοικίες – ακόμα και οι καλύτερες – κάποια στιγμή θα χρειαστούν ανακαίνιση, για να εκσυγχρονιστούν από πλευράς ποιότητας διαβίωσης, αισθητικής, λειτουργικότητας αλλά και ασφάλειας. Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να νιώθετε άνετα μες στο σπίτι σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε 4 Πράγματα που Μπορείτε να Κάνετε με την Παλιά σας Σκάλα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φτιάξτε μία Στιλάτη Μολυβοθήκη με Σπάγκο