Δείτε τι θα Πάθετε αν Σταματήσετε να Κάνετε Μπάνιο!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Δείτε τι θα Πάθετε αν Σταματήσετε να Κάνετε Μπάνιο!

Όλοι έχουμε βρεθεί σε μια δύσκολη θέση όπου το παραφορτωμένο πρόγραμμα της ημέρας μας κρατά μακριά από το μπάνιο. Όπως, δεν είναι λίγες οι φορές, ειδικότερα για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού, που το μπάνιο του γλυκού νερού αναβάλλεται για την επόμενη ημέρα ή την επόμενη της επομένης ή την επόμενη της επομένης ω επομένη. Βέβαια, πάντα, αυτό θέλουμε να πιστεύουνε πως συμβαίνει μονάχα σε σπάνιες και ακραίες  περιπτώσεις. Είναι όμως μόνο τότε;

Οι άγραφοι νόμοι της σύγχρονης κοινωνίας, υπό κανονικές συνθήκες, ορίζουν πως οι άνθρωποι θα πρέπει να κάνουν μπάνιο κάθε δύο, τουλάχιστον, ημέρες ακόμη κι όταν είναι πολύ κουρασμένοι ή όταν το νερό δεν είναι ιδιαίτερα ζεστό ή ακόμα και όταν έχουν αργήσει στο ραντεβού τους. Αυτό, βέβαια, δεν πρέπει να ισχύει τους καλοκαιρινούς μήνες (σημείωση: που για τη χώρα μας είναι περισσότεροι από τρεις) αλλά και σε καμιά περίπτωση για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, που πηγαίνουν γυμναστήριο ή έρχονται σε επαφή με αρρώστους, για ευνόητους λόγους!

Μπάνιο: Αυτά Είναι τα πιο Αηδιαστικά Λάθη που Κάνουμε

Μερικοί ειδικοί συμφωνούν πως το καθημερινό μπάνιο δεν κάνει καλό στο δέρμα καθώς μεταβάλλει το pH της επιδερμίδας προκαλώντας δερματικές... δυσλειτουργίες. Καλό θα είναι όμως να μην πιαστούμε από αυτό και κάνουμε καμια βδομάδα μέχρι να πατήσουμε το πόδια μας στην μπανιέρα! Άλλωστε μη ξεχνάτε πως η ώρα του καθρέφτη έρχεται πάντα! Επιστρέφοντας, όμως, στις σπάνιες και ακραίες περιπτώσεις που αναφερθήκαμε νωρίτερα δείτε τα 5 πράγματα που μπορεί να σας συμβούν αν κάνετε καιρό να «τα πείτε» με το μπάνιο.

Να τι θα πάθετε αν σταματήσετε να κάνετε μπάνιο.

Θα σας παίρνουν μυρωδιά από απέναντι: Το να χρησιμοποιείς τα ΜΜΜ, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες και δε τις ώρες αιχμής, είναι από τα χειρότερα πράγματα μέσα στην ημέρα. Αυτός ο συνδυασμός ζέστης, υγρασίας και μυρωδιάς είναι θανατηφόρος. Ακόμη και τα λίγα λεπτά μέσα σε ένα βαγόνι παρέα με αυτό τον συνδυασμό μπορεί να φέρει λιποθυμία! Φανταστείτε, λοιπόν, να κουβαλάτε αυτό τον συνδυασμό μαζί σας όπου κι αν είστε, ό,τι κι αν κάνετε. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, που κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί στα Μέσα, η εφίδρωση από μόνη της δεν είναι αυτή που προκαλεί την κακοσμία. Τα επίμαχα σημεία εφίδρωσης, όμως, είναι αυτά που αποτελούν ένα γόνιμο έδαφος για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.

Πόσο Συχνά Πρέπει να Κάνετε Μπάνιο; Νέα Έρευνα Αλλάζει όσα Ξέραμε…

Η εφηβική ακμή επιστρέφει στο πρόσωπο: Όσοι ως ζόμπι έχετε πέσει ένα ξημέρωμα για ύπνο δίχως να πλύνετε το πρόσωπό σας, ξέρετε πως είναι το επόμενο πρωί. Ξέρετε επίσης πως πρέπει να το πλένετε μια ολόκληρη εβδομάδα επιμελώς για να καταφέρετε να διώξετε τις κοκκινίλες, τη λιπαρότητα και τα μικρά σπιθουράκια. Σκεφτείτε να κουβαλάτε πάνω σας για έξι μέρες, για παράδειγμα, το καυσαέριο της πόλης, τον καλοκαιρινό ιδρώτα της ημέρας και της νύχτας μαζί και τη σκόνη ας πούμε της Αφρικής που μας έρχεται και συχνά πυκνά!  Αναλογιστείτε τώρα πως θα είναι το πρόσωπό σας μετά από έξι ημέρες χωρίς πλύσιμο. Αναλογικά το 42 ημέρες τρίψιμο για έξι μέρες άπλυτο δέρμα δεν είναι και λίγο και όλα αυτά στην περίπτωση που δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέικ-απ! Εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα!

Προσέξτε μην έρθετε και πάλι αντιμέτωποι με την ακμή που είχατε στην εφηβεία σας.

Τα επίπεδα των μικροβίων στο δέρμα σας όλο και θα αυξάνονται: Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατομμύρια βακτήρια σε όλος σας το σώμα ακόμη κι αν βγήκατε μόλις από το ντους. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς, σύμφωνα με ιατρικές έρευνες, υπάρχουν έως και 1.000 είδη βακτηρίων στο δέρμα καθώς και 80 είδη μυκήτων που λειτουργούν υπέρ του ανθρώπινου σώματος και που συμβάλλουν στην παραγωγή φυσικών ενυδατικών και αντιμικροβιακών στοιχείων. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας κυκλοφορούμε ανάμεσα σε πολλά είδη μικροβίων που μπορούν να καταλήξουν στον οργανισμό μας μέσω των χεριών, των ματιών, του στόματος ή της μύτης. Με το να μην πλένεστε κάνετε τη ζωή των μικροβίων ευκολότερη με αποτέλεσμα να βάζετε τον οργανισμό σας σε κίνδυνο για μια σειρά λοιμώξεων του δέρματος και… όχι μόνο!

Σοκολατένιο δέρμα και δεν θα είναι από την ηλιοθεραπεία στην παραλία: Μπορεί να το καλοκαίρι να ήρθε αλλά η απόχρωση που θα σταδιακά θα παίρνει το δέρμα σας όσο περνούν οι μέρες χωρίς μπάνιο δεν θα σας αρέσει καθόλου. Μάλιστα αν αναζητήσουμε και τη σχετική βιβλιογραφία της επιστήμης της δερματολογίας τα αποτελέσματα θα σας κάνουν όχι μόνο να μη «ξεκολλάτε από το μπάνιο» αλλά και να προστατεύετε το δέρμα σας καθημερινά με κάθε κόστος! Ας μην εμβαθύνουμε περισσότερο σε αυτό γιατί μάλλον θα σας πανικοβάλλουμε.

Κάντε το Μπάνιο σας να Μοσχομυρίσει στο Λεπτό!

Μια μικρή πετρελαιοκηλίδα επί κεφαλής: Πολλοί άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με τη λιπαρότητα των μαλλιών σε κανονικές συνθήκες υγιεινής και λέγοντας κανονικές νοείται πως λούζονται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Αποτέλεσμα όμως δεν βλέπουν! Φανταστείτε, λοιπόν, το πάρτι που θα κάνουν οι σμηγματογόνοι αδένες του τριχωτού της κεφαλής σας με μέρες αποχής από το λούσιμο! Πέρα από το «φυσικό» λάδι του κεφαλιού σας θα κουβαλάτε μαζί σας και μια υπέροχη μυρωδιά. Φυσικά να μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως τα μαλλιά που θα αφήνετε πίσω σας δε θα είναι για να βρείτε την «Αριάδνη» στην επιστροφή!

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

11 Πολύ Πρακτικά Αντικείμενα Οργάνωσης Μπάνιου που Μπορείτε να Αποκτήσετε με Λιγότερα από 20 €

.

Αυτά τα αντικείμενα οργάνωσης μπάνιου είναι σίγουρο ότι θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη και θα διατηρήσουν το μπάνιο σας τακτοποιημένο!

Αυτό Είναι το πιο Οργανωμένο Σπίτι στον Κόσμο (VIDEO)

.

Η Alejandra Costello είναι ειδική σε θέματα οργάνωσης και διαθέτει το πιο οργανωμένο σπίτι που έχετε δει ποτέ.

Οδοντόβουρτσα: Αυτό Είναι το Αηδιαστικό Λάθος που Κάνουν οι Περισσότεροι

.

Οι περισσότεροι συνηθίζουν να αποθηκεύουν την οδοντόβουρτσα στις πλαστικές θήκες ταξιδιού. Δείτε γιατί αυτή η μέθοδος κάνει κακό στην υγεία σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

χρήσεις της λεβάντας
6 Μαγικές Χρήσεις της Λεβάντας Μέσα στο Σπίτι σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

βραδινό
Αυτό Είναι το Χειρότερο Βραδινό που Μπορείτε να Φάτε!