Μπάνιο: Τα 7 πιο Βρώμικα Σημεία του και πώς να τα Καθαρίσετε

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Μπάνιο: Τα 7 πιο Βρώμικα Σημεία του και πώς να τα Καθαρίσετε

Κάποια τα φαντάζεστε αλλά είναι και κάποια άλλα στα οποία δεν μπορεί να πάει το μυαλό σας. Δείτε ποια είναι τα 7 πιο βρώμικα αντικείμενα στο μπάνιο σας.

Κυπελάκι οδοντοβουρτσών Σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει το κυπελάκι της οδοντόβουρτσας είναι το τρίτο πιο βρώμικο αντικείμενο του σπιτιού καθώς είναι γεμάτο μικρόβια. Η πραγματικότητα είναι πως δεν μαζεύονται σε αυτό μόνο μικρόβια από τα δόντια σας μετά το πλύσιμο αλλά και βακτήρια από άλλα σημεία του μπάνιου. Για να το καθαρίσετε θα πρέπει να το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να σκοτώνετε τα μικρόβια.  Αν δεν έχετε πλυντήριο μπορείτε απλά να το πλένετε με ζεστό νερό και σαπούνι.

Τουαλέτα Όπως ήταν αναμενόμενο η τουαλέτα είναι στα 7 πιο βρώμικα σημεία του μπάνιου. Ο λόγος είναι-πέρα από τον προφανή-ότι τραβώντας το καζανάκι μεταφέρονται μικρόβια και βακτήρια σε όλο το μπάνιο. Μία πολύ καλή λύση είναι να κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας πριν τραβήξετε το καζανάκι. Πού και πού-τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα-καλό είναι να περνάτε την επιφάνεια της λεκάνης με οινόπνευμα.

Χαλάκι μπάνιου Αν δεν απλώνετε το χαλάκι του μπάνιου να στεγνώνει μετά από κάθε μπάνιο ή ντους τότε μαζεύονται πάνω του μικρόβια αλλά αναπτύσσεται και μούχλα. Για να το καθαρίζετε, βάζετέ το στο πλυντήριο ρούχων ή μπορείτε να το πλένετε σε μία λεκάνη με νερό και ξίδι.

thehomeissue_mpanio01

Καθαρίστε την μπανιέρα σας με ξίδι και λεμόνι. Δε χρειάζεται να είστε όλη την ώρα με ένα απορρυπαντικό στο χέρι.

Βρύσες και λαβές βρυσών Πέρα από τα βακτήρια που μεταφέρονται από την τουαλέτα στις βρύσες σας, οι βρύσες είναι τα αντικείμενα που αγγίζονται περισσότερο στο μπάνιο. Όποιος μπαίνει στο μπάνιο σας κατά πάσα πιθανότητα θα πιάσει τις βρύσες  και τις λαβές τους. Για να τις καθαρίσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο ξίδι ή λίγο οινόπνευμα. Ψεκάστε λίγο σε ένα καθαρό πανί και περάστε την κάθε βρύση με αυτό.

Νιπτήρας Στο νιπτήρα σας κάνετε πολλά πράγματα. Πλένετε τα χέρια σας, το πρόσωπό σας και τα δόντια σας. Για αυτό το λόγο είναι ένα από τα πιο βρώμικα πράγματα που υπάρχουν στο μπάνιο σας. Για να τον καθαρίσετε θα πρέπει να τον τρίψετε καλά με ξίδι ή λεμόνι έτσι ώστε να σκοτωθούν όλα τα μικρόβια.

thehomeissue_mpanio02

Τα σφουγγάρια που κάνετε μπάνιο πρέπει να απλώνονται κάθε φορά μετά τη χρήση τους. Έτσι θα είναι πάντα καθαρά από μικρόβια και βακτήρια.

Μπανιέρα Είτε κάνετε μπάνιο είτε κάνετε απλά ντους τα βακτήρια από το σώμα σας κολλάνε στα πλάγια της μπανιέρας μετατρέποντάς την σε ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του μπάνιου.

Σφουγγάρι Το σφουγγάρι που τρίβετε το σώμα σας κατά τη διάρκεια του ντους έχει απίστευτα πολλά βακτήρια από το σώμα σας ενώ μπορεί να αναπτύξει και μούχλα. Είναι πολύ σημαντικό να το καθαρίζετε απλώνοντάς το στην απλώστρα για να στεγνώνει μετά από κάθε μπάνιο σας.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτά Είναι τα Gadget Μπάνιου που δεν Ξέρετε ότι Θέλετε

.

Ενισχύστε την τουαλέτα σας με μερικά οικονομικά gadget που θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

DIY Καθαριστικό για Νιπτήρες και Πάγκους που Αστράφτουν από Καθαριότητα

.

Αυτό είναι το πιο οικονομικό και εύκολο diy καθαριστικό για τους πάγκους του σπιτιού σας.

Πώς θα Καθαρίσετε την Ντουζιέρα Βήμα-Βήμα

.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να κάνετε την ντουζιέρα να αστράφτει!

Μοναδικό Tip για Πεντακάθαρα Πλακάκια Μπάνιου! (VIDEO)

.

Αποκτήστε πλακάκια για φωτογράφιση με το πιο απλό και ανέξοδο tip!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μοναξιά: Οι Επιπτώσεις Στην Υγεία της Καρδιάς

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

4 Ιδανικά Στιλ για να Διακοσμήσετε το Υπνοδωμάτιό σας