6 Εργαλεία στην Κουζίνα που Πρέπει να Ανανεώνονται Συχνά

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

6 Εργαλεία στην Κουζίνα που Πρέπει να Ανανεώνονται Συχνά

Υπάρχουν αντικείμενα στην κουζίνα που, παρά τη συναισθηματική τους αξία, χρειάζονται σιγά-σιγά αντικατάσταση καθώς φθείρονται με την πάροδο του χρόνου. Ας δούμε λοιπόν τα "ύποπτα" εργαλεία της κουζίνας που ενδέχεται να πρέπει να αποχωριστείτε:

Ξύλινες κουτάλες –Αλλαγή κάθε 5 χρόνια Όταν η αγαπημένη σας ξύλινη κουτάλα αρχίζει να δείχνει σημάδια φθοράς όπως ρωγμές, αλλαγή χρώματος ή ορισμένα πιο μαλακά σημεία, είναι καιρός να την αντικαταστήσετε. Οι ρωγμές γίνονται εστίες μικροβίων και μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία σας. Ειδικά σε περιπτώσεις όπου η κουτάλα χρησιμοποιείται για μαγείρεμα σε σάλτσες ή άλλα φαγητά, υπάρχει ο κίνδυνος να μεταφερθούν τα μικρόβια αυτά στο φαγητό σας. Ανανεώνοντας τα σκεύη και τα εργαλεία κουζίνας σας, διασφαλίζετε την υγιεινή και ασφάλεια στο μαγείρεμα.

Το ξύλο συγκεντρώνει με την πάροδο των χρόνων αρκετά βακτήρια.

Σπάτουλες σιλικόνης – Αλλαγή κάθε 2 χρόνια Τα σκεύη από σιλικόνη είναι πολύ βολικά στη χρήση τους στην κουζίνα, ειδικά στη ζαχαροπλαστική. Ωστόσο, όπως και τα υπόλοιπα εργαλεία, έχουν και αυτά μια ημερομηνία λήξης που πρέπει να τηρείται αυστηρά. Τα σημάδια όπως αλλαγή χρώματος, γδαρσίματα ή λιώσιμο στις άκρες είναι σαφείς αποδείξεις ότι πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως. Η σωστή συντήρηση και η αντικατάσταση των σκευών από πλαστικό όταν χρειάζεται είναι σημαντική για την υγιεινή και την ασφάλεια στην κουζίνα.

Βολεύουν όλες τις νοικοκυρές κυρίως με τις κρέμες ζαχαροπλαστικής.

Μαχαίρια ξεφλουδίσματος – Αλλαγή κάθε 2 χρόνια Τα μαχαίρια ξεφλουδίσματος είναι πράγματι σημαντικά στην κουζίνα, αλλά όπως και όλα τα εργαλεία, χρειάζονται συνεχή φροντίδα. Είναι συχνό φαινόμενο η λαβή τους να χαλάει ή ακόμα και να εμφανίζονται σημάδια σκουριάς μεταξύ της λαβής και της λεπίδας. Για να παρατείνετε τη ζωή τους, είναι σημαντικό να τα ακονίζετε συχνά, ιδανικά κάθε εβδομάδα, χρησιμοποιώντας μια ειδική πέτρα ακονίσματος. Αυτό όχι μόνο βελτιώνει την απόδοση τους αλλά και μπορεί να αποφύγει τη φθορά ή την εμφάνιση σκουριάς. Η επιτήρηση και η φροντίδα αυτών των μαχαιριών είναι καίρια για να διατηρήσετε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εργαλείο στην κουζίνα.

8 Τρόποι για να Τρώτε στην Κουζίνα σας Ακόμα και αν Αυτή είναι Μικροσκοπική!

Η λαβή αλλά και η σκουριά είναι τα σημεία που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στα μαχαίρια.

Αντικολλητικά τηγάνια  - Αλλαγή κάθε 2-3 χρόνια Όταν η επιφάνεια του τηγανιού σας έχει γεμίσει με γρατζουνιές και γδαρσίματα από την μάταιη προσπάθεια σας να ξεκολλήσετε την ομελέτα τότε ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για αυτήν. Μια μικρή συμβουλή για να αποφύγετε τις γρατζουνιές από τα τηγάνια σας είναι να τα αποθηκεύετε βάζοντας ενδιάμεσες στρώσεις χαρτοπετσέτας έτσι ώστε να μην έρχονται σε απευθείας επαφή.

Η γρατζουνιές φθείρουν την επίστρωση των τηγανιών με αποτέλεσμα την αντικατάστασή τους.

Πλαστικές επιφάνειες κοπής – Αλλαγή κάθε 3 χρόνια Με την πολυετή χρήση οι επιφάνειες κοπής αποκτούν ενίοτε βαθιές και άλλοτε πιο επιφανειακές χαρακιές με αποτέλεσμα την δημιουργία εστίας μικροβίων. Η βαθιές αυλακώσεις στις πλαστικές επιφάνειες κοπής μαζεύουν υπολείμματα τροφών κάτι το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων.

Αυτό το Ψωμί έχει Δημιουργήσει Χαμό σε Όλο το Διαδίκτυο!

Σημαντική εστία μικροβίων οι πλαστικοί πάγκοι κοπής.

Μπλέντερ – Η αλλαγή εξαρτάται από τον κατασκευαστή του Ορισμένα μοντέλα μπλέντερ μπορεί να εμφανίσουν θαμπές ή φθαρμένες λεπίδες με την πάροδο του χρόνου, και σε αυτή την περίπτωση, η αντικατάστασή τους είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία τους. Ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, η δυνατότητα αντικατάστασης των λεπίδων μπορεί να διαφέρει. Ο καλύτερος τρόπος είναι να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή για να μάθετε αν υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης των λεπίδων και πώς μπορείτε να το κάνετε. Με την αντικατάσταση των θαμπών ή φθαρμένων λεπίδων, θα εξασφαλίσετε ότι τα κοκτέιλ σας θα είναι πάντα τέλεια!

Για να κάνετε το μπλέντερ να λειτουργεί καλύτερα αντικαταστήστε της λεπίδες του.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτά Είναι τα 6 Εργαλεία στην Κουζίνα σας που Χρειάζονται Τακτική Ανανέωση

.

Υπάρχουν αντικείμενα που μπορεί να τα έχετε ενθύμια από το γάμο σας αλλά αργά ή γρήγορα θα πρέπει να τα αποχαιρετήσετε καθώς χρήζουν άμεσης αντικατάστασης.

2 Λεπτά είναι Αρκετά για να Νιώσετε Πιο Ευτυχισμένοι!

.

Την επόμενη φορά που ετοιμάζεστε να τα βάψετε... μαύρα, δοκιμάστε ένα από τα παρακάτω αποτελεσματικά τεχνάσματα για να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι στη στιγμή!

Ανακαλύπτοντας τους Κρυφούς Εχθρούς της Υγείας στην Κουζίνα σας

.

Ανακαλύψτε τους κρυφούς κινδύνους που κρύβονται στην κουζίνα σας και πώς να προστατευτείτε από τα αντικείμενα που μπορούν να βλάψουν την υγεία σας.

5 Σημεία στην Κουζίνα σας που Είναι Ιδανικά για Αποθήκευση

.

Αυτά τα 5 κρυφά σημεία στην μικροσκοπική σας κουζίνα είναι τέλεια για να αποθηκεύετε πράγματα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Μπαίνουν Ποτέ στο Μπλέντερ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Σπιτική Συνταγή για Κρέμα Κατά των Κουνουπιών