Τι να Kάνετε αν το Παιδί σας έχει Γρίπη

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Τι να Kάνετε αν το Παιδί σας έχει Γρίπη

Η γρίπη είναι μια ασθένεια που προκαλείται από έναν ιό του αναπνευστικού. Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί γρήγορα από άτομο σε άτομο.

Όταν κάποιος με γρίπη βήχει ή φτερνίζεται, ο ιός της γρίπης κυκλοφορεί στον αέρα και τα άτομα που βρίσκονται κοντά, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, μπορούν να τον εισπνεύσουν από τη μύτη ή το στόμα.

Ο ιός μπορεί επίσης να μεταδοθεί όταν οι άνθρωποι αγγίζουν μια μολυσμένη σκληρή επιφάνεια, όπως το χερούλι της πόρτας, το τηλεκοντρόλ, το τηλέφωνο, και στη συνέχεια βάζουν τα χέρια ή τα δάχτυλά τους στη μύτη ή το στόμα τους ή όταν τρίβουν τα μάτια τους.

Πότε είναι η εποχή της γρίπης;
Η γρίπη ξεκινά συνήθως το φθινόπωρο και μπορεί να διαρκέσει μέχρι το τέλος της άνοιξης. Ιδανικά, τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν το ετήσιο εμβόλιο γρίπης αμέσως μόλις διατίθεται στην αγορά.

Όταν υπάρχει έξαρση ή επιδημία, συνήθως κατά τους χειμερινούς μήνες, η ασθένεια τείνει να είναι πιο συχνή σε παιδιά προσχολικής ή σχολικής ηλικίας. Ο ιός της γρίπης είναι γνωστό ότι εξαπλώνεται επίσης γρήγορα και στα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, τους γονείς και γενικότερα όλους όσους έρχονται σε επαφή με παιδιά που νοσούν.

Τα συμπτώματα της γρίπης περιλαμβάνουν:

Ξαφνικό πυρετό επάνω από 38°C
Ρίγη
Πονοκέφαλο
Πόνο στα κόκκαλα
Κούραση
Ερεθισμένο λαιμό
Ξηρό και επίμονο βήχα
Καταρροή
Κάποια παιδιά μπορεί να κάνουν εμετό ή να έχουν διάρροια

Πόσο διαρκούν τα συμπτώματα της γρίπης;
Η γρίπη μπορεί να διαρκέσει μια εβδομάδα ή και περισσότερο.

Είναι γρίπη ή κρυολόγημα;
Ένα παιδί με κοινό κρυολόγημα έχει συνήθως μόνο χαμηλό πυρετό, καταρροή και λίγο βήχα. Τα παιδιά με γρίπη συνήθως αισθάνονται πολύ πιο άρρωστα, πιο ταλαιπωρημένα και πιο κουρασμένα από εκείνα που έχουν απλώς ένα κρυολόγημα.

Θεραπεία για τη γρίπη
Τα παιδιά θα αναρρώσουν γρηγορότερα αν ξεκουραστούν και φυσικά πιούν πολλά υγρά.

Εάν το παιδί σας νιώθει ενόχληση λόγω του πυρετού, ένα αντιπυρετικό σε δόσεις που συνιστά ο παιδίατρός σας για την ηλικία και το βάρος του θα το βοηθήσουν να νιώσει καλύτερα.

Εάν το παιδί κάνει εμετό και έχει αφυδάτωση, θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρό σας.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην δίνετε ποτέ ασπιρίνη σε ένα παιδί που έχει γρίπη. Η ασπιρίνη κατά τη διάρκεια κρίσεων γρίπης σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης συνδρόμου Reye. Όπως αναφέρει και το οnmed.gr το σύνδρομο Reye εμφανίζεται συνήθως σε παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών και χαρακτηρίζεται από οξεία εγκεφαλοπάθεια και λιπώδη διήθηση του ήπατος και πιθανώς του παγκρέατος, της καρδιάς, των νεφρών και των λεμφαδένων.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο mothersblog.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιο Είναι το Αντικείμενο που Τραυματίζει τα Παιδιά Μέσα στο Σπίτι!

.

Προσέξτε μην τραυματιστούν τα παιδιά σας από αυτό το αντικείμενο.

Σημάδια που Δείχνουν Διατροφικές Διαταραχές στα Παιδιά και τους Εφήβους

.

Όλο και περισσότερα παιδιά και έφηβοι έρχονται αντιμέτωποι με διατροφικές διαταραχές ή διαταραγμένη διατροφή. Να τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς.

Γιατί τα Παιδιά της Πόλης Αρρωσταίνουν πιο Συχνά

.

Δύο νέες μελέτες διαπιστώνουν ότι τα παιδιά που ζουν στις πόλεις κινδυνεύουν περισσότερο με λοιμώξεις του αναπνευστικού, βήχα και συχνά κρυολογήματα.

Πότε Μπορεί το Μωρό να Φάει Αλάτι;

.

Η προσθήκη αλατιού στη διατροφή του μωρού σας είναι πιθανό να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση αλατιού το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

4 Tips για να Στεγνώνουν πιο Γρήγορα τα Πλυμένα Ρούχα σας τον Χειμώνα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Τρόποι για να Φτιάξετε την Ψυχολογία σας Κάθε Πρωί (τα Αποτελέσματα θα Είναι Θεαματικά)